ne všechno co je od supermicro nebo cisca se třpití. viz ten tvůj vrak z dnešního technologického pohledu.
tak i7core je oproti P4 hooodně dlouhej kus vepředu. Pak tu rozhodně máme rychlejší ramky, chipsety, větší cache, zběrnice atd. Proti čemu by měl bejt rychlejší?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Analyza provozu Vasi site - realny stav
Re: Analyza provozu Vasi site - realny stav
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:ne všechno co je od supermicro nebo cisca se třpití. viz ten tvůj vrak z dnešního technologického pohledu.
tak i7core je oproti P4 hooodně dlouhej kus vepředu. Pak tu rozhodně máme rychlejší ramky, chipsety, větší cache, zběrnice atd. Proti čemu by měl bejt rychlejší?
nevim presnou konfiguraci, ale vidim to podobne jako ty, zacina to byt vrak, tedy ... Pujde to bud delat nejaky server/router kde to staci a na vychozi GW prijde neco moderniho ? Mas nejaky odkaz na rack-mount server co by byl pro RoS vhodny, aby zvladal asi 500 pravidel v FW+Mangle + idelane i L7 a to vse na provozu treba 300mbps ?

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
ještě mě napadá, neni v tom cisco routeru nějakej jejich extra OS? Nebo to je jenom HW?
0 x
Zdravím mohly by jste sem někdo dat funkční řetězce pro L7 na označovaní skype a VOIP pár jsem jich na netu našel ale zdá se mi že označují pouze částečně.
Děkuji.
Děkuji.
0 x
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:ještě mě napadá, neni v tom cisco routeru nějakej jejich extra OS? Nebo to je jenom HW?
No maji tam ten svuj (skoro lama-friendly) IOS ... prikazu typu show ip interfaces === /ip address print na ROS

PS: I IOS ma chyby a to dost velke, typu treba ze poradne nefunguje SSH pristup, na nekterych revizich IOSu dokonce udelas sh ver (/system resources zhruba) a stroj padne ...
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:napadlo tě někdy dát do google něco jako "l7 layer"?
http://l7-filter.sourceforge.net/protocols
Tyhle pouzivam (plus doplnuji o adresni rozsahy) a beha to ok, nevim o problemech ...

0 x