❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Super network
Super network
co to poslední dobou vyváději? Za poslední 4 dny jsou 3 výpadky a ne zrovna v rámci minut ale hodin. Wedos od nich odešel atd..
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:co to poslední dobou vyváději? Za poslední 4 dny jsou 3 výpadky a ne zrovna v rámci minut ale hodin. Wedos od nich odešel atd..
Kdyz jsem se dival na posledy na jejich graf vytizenosti linky do netu, tak to vypadalo, jakoby jim jel jenom nix nebo jenom zahranici a ne na nekolik hodin, ale spis cely vikend.
0 x
podivne, soubeh nekolika hw/sw problemu naraz na dvou sakra drahych routerech a ve dvou oddelenych barakach, tomu se mi jaksi nechce verit.
0 x
jojo, taky si říkám že pravda bude jinde. Přece nemůžou napsat "jo zvoraly jsme konfiguraci obou routerů protože to dělal ten samej člověk"
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
To uz si nepamatujete jak jeden ISP na Morave dik preklepu v konfiguraci BGP na RoS shodil meritelnou cast Internetu (routovani) ?
http://www.lupa.cz/clanky/maly-cesky-isp-zpusobil-svetovy-kolaps/
... tedy je to jen technika a konfiguruji ji jen lidi, takze vypadky jsou proste mozne a to bych SH i veril, at slo o chybu v IOS (a ze jich tam je) ci mezi klavesnici a zidli ...
Stalo se, uz to funguje, omluvili se a nemlzili a predevsim to snad vedlo (povede) k stabilnejsi siti a vyvarovani se opakovani teto chyby.
http://www.lupa.cz/clanky/maly-cesky-isp-zpusobil-svetovy-kolaps/
... tedy je to jen technika a konfiguruji ji jen lidi, takze vypadky jsou proste mozne a to bych SH i veril, at slo o chybu v IOS (a ze jich tam je) ci mezi klavesnici a zidli ...
Stalo se, uz to funguje, omluvili se a nemlzili a predevsim to snad vedlo (povede) k stabilnejsi siti a vyvarovani se opakovani teto chyby.

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Ryba smrdí od hlavy. A SH smrdí od routování. Ti co jsou v SITELu ví nebo tuší jak zkur*eně routují, to co se stalo je jen vyůstěním a logickým důsledkem toho co provozují.
SH krmí NIX pouze přes jednu 10Gbit linku protože šetří. Ostatní traffic cpe víceméně zadarmo přes menší ISPiky - ALE asymetricky. Z toho pramení celá řada technickým nevýhod (a možných problémů) a jen jediná výhoda - ušetří nepatrnou částku peněz z jejich rozpočtu za národní konektivitu.
Kdysi tu kdosi psal že má od nich nabídku na konekt - za poslední dobu (let) neznám nikoho v NIXu komu by padnul router. Vlastně jo - SUPERHOSTING, + asi 50 případů SH problémů s routováním.
Tfuj, tfuj, tfuj.
SH krmí NIX pouze přes jednu 10Gbit linku protože šetří. Ostatní traffic cpe víceméně zadarmo přes menší ISPiky - ALE asymetricky. Z toho pramení celá řada technickým nevýhod (a možných problémů) a jen jediná výhoda - ušetří nepatrnou částku peněz z jejich rozpočtu za národní konektivitu.
Kdysi tu kdosi psal že má od nich nabídku na konekt - za poslední dobu (let) neznám nikoho v NIXu komu by padnul router. Vlastně jo - SUPERHOSTING, + asi 50 případů SH problémů s routováním.
Tfuj, tfuj, tfuj.
0 x
ad.rock píše:Kdysi tu kdosi psal že má od nich nabídku na konekt - za poslední dobu (let) neznám nikoho v NIXu komu by padnul router. Vlastně jo - SUPERHOSTING, + asi 50 případů SH problémů s routováním.
Tfuj, tfuj, tfuj.
Ja jsem to psal, nabidka znela 3000 za 1Gbps do nixu(pritom v dobe kdy mi to poslali, meli sami jen 10Gbps do nixu, ted maji pry 20, nekontroloval jsem to, zbytek do jejich udajnych 80Gbps do ceskeho netu je pres jejich supernetwork PEERING.CZ alias NIX2) a 40 eur za 10Mbps tranzitu do zahranici + 3,5 za kazdy dalsi Megabit do zahranici. Jen jsem psal, ze tak znela nabidka, rozhodne bych ji neakceptoval. Pokud mam mit lambdu do Sitelu a tam nakupovat konekt, tak rozhodne ne pres nekoho, ale vsechno naprimo, jinak to nema jaksi smysl. Leda by nabidli i lambdu, coz pro ne neni zajimave a chteji, aby jsem si pronajal lambdu od nekoho a od nich bral konekt namichany podle pozadavku. To same muzu mit od Cogentu nebo i dalsich, s tim rozdilem, ze u Cogentu bych jeste usetril 0.17 eur za kazdy Megabit nad 10Mbps, ale to je vsechno jen prvotni pozadavek.
0 x