❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

miniITX deska pouzitelna v 3.30 MK ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

miniITX deska pouzitelna v 3.30 MK ?

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

Zdravim, nerad bych jeste skakal do v4 nebo v5 verze MK, s v3.xx jsem vicemene spokojen.
Zamer je takovy, obycejny router co protahne 100 mego FD ... zadne pravidla, jen prosty routing ... jednim portem dovnitr druhym ven.
Dival jsem se po d510mo od intelu, ale nekde jsem tu zahledl, ze sitovka neni videt v mk v3 ... az snad v v5.0 ? ... potrebuji nejaky maly router, nejlepe co nejmensi spotreba ... tudiz se naskyta myslenka koukat po miniITX ..

Prosim poradte co za desku pouzivate ?

Diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Pouzivam na prist.bodu Intel D945GSEJT Johnstown, ktery ma stejny typ jako INTEL D510MO Mount Olive a to RealTek 8111DL a MK 3.30 ji v pohode vidi...

PW 8)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

trigernet

Příspěvekod trigernet » 14 years ago

no jo pani... ale Intel johnstown sa uz neda zohnat...skoncila vyroba...a ted babo rad.
napadla ma varianta MB Intel® Packton. Intel® D410PTL ale taktiez LAN MK 3 a 4 nepodporuje...
Dala by sa pouzit 2x PCI riser karta ale nemam odskusane...
0 x

pcwifi

tim sem chtel rici, ze ma li jakekoli reseni stejnou sitovku jako onen Johnstown,tak je velika pravdepodobnost, ze pod MK 3.30 a novejsim pofrci ok :wink:

to co zminujes ty - D410 ma LAN radic Realtek RTL8103EL, coz je uz mozne, ze bude vyzadovat MK 4/5...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

rek bych ze dost lidi tyhle veci pouziva at jako ap nebo brany tak se podelte co chodi do max 3.30
0 x

pcwifi

je trosku bokem, osobne bych chrochtal blahem, kdyby byla k mani - treba na ebay nebo nekde deska s Atomem - libovolnym - a 2xLAN na desce, protoze osobne mi dela gulas, dam li do PCI redukci na 2xPCI a do toho RB14 - PCI > 4miniPCI a Sitovku,zlobi to nikdo nevi proc...

ale nechci za to dat 4litry apod. nesmyslne sumy :P jako nabizi isphop...klidne i neco mITX s patici na CPU - AM2,LGA775, podminkou je volny PCI slot.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak abych nezustal nic dluzny, tak zde popisu jak jsem nakonec dopadl :)

pouzita deska : d510mo intelka s atomem dvoujadrem (ctyrvlaknem) na 1.66
pamet 1G na 667
doplnujici sitovka : intel low.pro 1000pro

vysledky : prosty routing kolem 400 mega 12 - 15 % cpu ... omezujici faktor bude zrejme sbernice PCI, ale rpo me ucely krasna hracka :)

nejake foto a screen zde :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
0 x
- programming
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo jeste integrovana sitovka je 8111DL ... ale v MK se tvari jako 8169 ... ale chodi v klidu.
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

pekne, jeste neco takoveho s napajenim z jacka 12V idealne. Kolik to muze dat s kompletnimi mangly qos,qtree, firewallem ? Myslim ze 100M a bude to mit dost
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no jasne, na moc pravidel to nebude, ale muj ucel byl - najit router na predavky (rozumej mista kde prodavam treba 100mego dalsim sitim/firmam) jako ano na 12Volt by to bylo pekne, ale myslim, ze tohoto dosahnes pomoci nejakeho picoPSU ... coz ja jsem nejak nevyhledaval, bude to umisteno vzdy v racku v nejake nasi tech.mistnosti, takze 220volt neni zas taky problem ...
0 x
- programming
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hele, jenomže 4 vláknovej procesor se tváří jako 4 jádrovej procesor a z mích testů supermicro na atomu to vychází tak, že MKv3.30 využije pouze jedno jádro a v tomhle případě jedno vlákno a vytížení 100% se dělí 4mi takže zatížení 25% znamená vytížení jednoho vlákna na plno čimž se dá říct že jedno jádro jede na plno a z tvých udávaných 12% to je jedno jádno na polovinu. Prosím nepleťte sem 4 vlákna když jsou posazený na 2 jádrech protože to dvojnásobný rozšíření vláken dělá hyper threading a to je taková marketingová věc jako že v systemu pak člověk vidí 4 jádra a má lepší pocit. Neříkám že HT nezvíší výkon ale v routingu fakt zrovna vůbec.

Atoma jsem tu testoval i když toho staršího ovšem intel zachoval totálně stejný jádro akorát přidat 60MHz na víc. Správný využití jader/vláken je vidět v MKv5.

Schválně si vypni HT v biosu a uvidíš jak vytížení bude na 25% a při vytížení 50% bude na MKv3.30 router vytíženej na plno i když druhý jádro se bude flákat. Tak to prostě je a člověk pěkně vidí 50% ale přitom už je to přetížený.

Tady máte kompletní test http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =15#p51548

tenhle a příspěvek hned pod tim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jj presne tyhle keci jsou to proc me nebavi sem vubec nic psat ...

delal se test na HP, masine co ukazuje hardwarove vytizeni svych jader ......... no a svete div se, vzdy bylo vytizene nejvice prvni jadro a pak ty ostatni decentne ... nicmene ... vytizeni v 3.30 ukazuje prave to PRVNI jadro !! takze kdyz je tam treba 30% tak vlastne prvni jadro masiny jede na 30% a ostatni na vyrazne mene ! .. nedela se zadny prumer nebo co to tady pises clovece ... toto ber jako fakt overeny testem na HW ktery ukazuje sve vytizeni pomoci HW prvku, takze zadna souhra s MK a presto sedelo % cislo s ukazatelem na PRVNIM jadru ...
0 x
- programming
- development
- education

hapi

tak to pěkně kecáš. Pokud máš dualcore tak vytížení jednoho jádra na plno se rovná 50% celkovýho. Je to všude, linux, windows atd.. V případě singlecore s HT je to taky tak a při dualcore + HT je při vytížení prvního virtuálního jádra ukazováno 25% zátěž. Ono to ani jinak ukazovat nemůže.

Tohle mám ověřený i při routingu na tom atomu. Jak single tak dual core tak obojí s HT. Dej si tam pravidla a uvidíš jak atoma lehce dostaneš do plný zátěže a budeš tam mít 50% a přez ní nepřelezeš. Nebo max o 5% který budou z druhýho jádra a budou se starat třeba o připojení winboxu. V případě že máš zapnutý dvě jádra bez HT. Když HT zapneš tak nepřelezeš 25%.

Jo taky mě nebaví když někdo kecá kraviny. Jedeš na woknech? tak se podívej do správce úloh a tam to krásně vidíš, zatížíš jedno jádro a celkový využití procesoru je 50% ale jednotlivý 0%/100%.

Každej system to takhle ukazuje pokud nemá extra zobrazení všech jader což MKv3.30 nemá.

Vytížení všech vláken se sečte a vydělí počtem vláken. Tohle je pro single threading na houby protože procesor, nebo spíš jeho spracování jednoho vlákna je na plno a přes router víc neproteče i když další volný vlákna jsou nevyužitý. To se ale v MKv3.30 nepozná a v případě duálního atomu se zapnutým HT si říkáš jak krásně stíhá prostej routing 400mbit na 12-15% je ve skutečnosti 50-60% ať chceš nebo nechceš.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

aha a kdyz mam 4 jadro a jedu treba 40% tak jsem vlastne genius bo jsem nemel prelezt 25% :D clovece ... neblazni ;)
0 x
- programming
- development
- education

hapi

ne, používá se i druhý jádro. Nedělej tu ze sebe blbce. Asi ti nahodim MKv5.0 na router a ukážu ti to protože ukazuje jak celkový vytížení tak i vytížení jednoho jádra. Ale v případě HT je to k ničemu protože procesor nikdy nevyleze na 100%. Tohle funguje jenom u nativních jader.

Chceš mi říct, že vytížím jedno jádro a ukáže mi to 100%. To by znamenalo že je procesor uplně vytíženej ne? ...kravina, vytíženej je až když jedou všechny jádra na max a protože se ukazuje do 100%, tak se každý jádro ukazuje jako část těch procent.
0 x