❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zateklo mi do waveantu :)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: zateklo mi do waveantu :)

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Waveante a jirousi sbohem prowax vas parametrove drti na cele care :) - a necpete sem nikdo ze je to drahy - je to drazsi ale je to kvalita :mrgreen:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

a co TYHAN ? 8)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

jo, TYHAN, ten beru na páteře, PU445-SM to je extra třída
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jasne, prowax je prowax ale za 2x vic nedostanu 2x vic a do toho investovat nehodlam. Jit cestou tyhanu je super ale cena je taky super a suprove na to nemame.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

já taky neberu jen Tyhan, používám i Jirouse, Prowax mi za tu cenu nepřijde jako správná investice
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

hapi co 2 x vice by si chtel? :) 2 x vetsi propustnost? a za dalsi prowax neni 2 x drazsi kupuju parek prowaxu cca o 500kc draz nez jirouse, coz je zanedbatelnej rozdil , kdyz to vezmu dneska tak sem montoval novej vysilac a potreboval sem u jednej anteny prohodit polarizaci ... s jirousem bych musel dolu rozebrat antenu slozit nasranej zas na stodolu ... prowax 4 matky a hotovo ... :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

ppp76 píše:hapi co 2 x vice by si chtel? :) 2 x vetsi propustnost? a za dalsi prowax neni 2 x drazsi kupuju parek prowaxu cca o 500kc draz nez jirouse, coz je zanedbatelnej rozdil , kdyz to vezmu dneska tak sem montoval novej vysilac a potreboval sem u jednej anteny prohodit polarizaci ... s jirousem bych musel dolu rozebrat antenu slozit nasranej zas na stodolu ... prowax 4 matky a hotovo ... :wink:

JRC-24 EXTREM - cena za 2 kusy - cena 3.755,- s DPH
2ks Prowax Parabolická anténa 24 dBi - cena 5.203,- s DPH

hmm, nějak tam těch 500,- nevidim ale vidim skoro 1.500,- což je skoro cena jedný jirousky. Parametry jsou kromě PSV dost stejný takže proč prowax kupovat. Jo a mimochodem, box za prowaxku i když je kovovej, je neuvěřitelně drahej a ten si můžou strčit víš kam. Tim to totálně zabily a protože jedeme stylem FOD (full outdoor), tak jirous a jejich box výtězí. Vemu, namotnuju a zapomenu. Jedna jirouska dokonce běží a to je nad komínem a je totálně černá od sazí a je tam takový dobrý 3-4 roky. Samozřejmě tim nechci demostrovat nějaou jejich výdrž a věřim že to zvládne i prowaxka ale za cenu setu s boxama je to totálně přitažený za vlasy a za ten set už mám dva sety jirousek.

Cena je to oč tu běží protože jinak by tu nikdo nepsal že mu zateklo do waveantu.

Ale jinak s tebou souhlasim, prowax bych bral ale na to prostě nejsou prachy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No ono taky zalezi kde beres a jaky mas obraty ... tak proto rikma ze ja mam rozdil cca 500 :wink:
Ta kovovka je uzasne draha to mas recht ale ta odolnost je vecna , kdysi sem bral krabicky od jirouse ke klientum ... ten plast neni vecnej ... byl sem u jendej minulej tejden asi po dvou letech , tesneni nalepeny na vicku mi vyjelo spadlo ze strechy grrrrr... zas dolu ... potreboval sem tam privrtat jeste jednu dirku ... plast nejak divne praskal a delal odstepky za rok myslim ze krabicka , kdyz na ni pujdu s vrtakem pujde kukat ... to mi kov neudela ... bedny uz jedine kovovy .. prowax bedny sou dobre reseny i kdyz prsi ta se daj otevrit a s troskou snahy tam ani nenacaka ... na jirusky abych si bral plastenku pro bednu :| , driv sem pouzival arie ... ale kdyz to vezmu s cenou prowaxky ... arie jedine kdyz chci neco vetsiho a dobre tesniciho pak jo
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

jirous krabice jsou v tomto pruser, my uz radeji vozime destnik :lol: protoze jeden nikdy nevi, firemni plastenku jeste nemame :mrgreen: chtelo by to nejake prizpusobeni aby dovnitr lehce pri otevreni nenachcalo, kdyz by byl nutny servis v nepriznivych podminkach...pravda moc casto se nestava, ale kdyz uz a je potreba nekam lezt, tak v tu dobu by za to clovek dal lecos :wink:

jinak tusim ze zde na foru kdosi cpal zcela bezne za prowaxky jirous krabice nebo i dokonce bezne instalacni krabice s IP56 apod.,uspesne,cena prijatelna,funkcnost vyhovujici...jen nutnost adaptovat na antenu.

Osobne totalni outdoor zatim nepreferuji, predstava ze v zime polezu nekam, kde mam velike sance na zabiti se, tak ta mne nelaka, ano stejne muze zachcat do pigtailu ale ta sance je troufam si rici celkem mala...

chtel bych jeste zucastnene pozadat o typ na venkovni krabici, ktera pojme vice zarizeni (RB, Intel Atom miniITX apod) a je popr. i uzamykatelna, neco jako maly venkovni Rack upevnitelny na stozar nebo podobne...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak v tomto pripade asi neco ze serie ARIE ... je to nejakej sklolaminat , pri otevreni do teho jen tak nechcije , daj se tam dat montazni desky pripadne listy atd daj se dokoupit fab zamky a i po letech sou ve vybornem stavu ... nebo pak nejakou plecharnu ale ty jsem netestoval .. jedu si prowax bedny :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ja tedy používal ten waveant naštěstí pouze jednou ale jindem mám jirouskáky a vůbec o nich nevím, vůbec to není špatná anténa. od 5GHz spoje nečekám více jak 29 Mb/s jedním smrem a to mi s JRC funguje 8)
akorát mám prorblém že mi všechny spoje nějak moc nejedou ve fulduplexnim přenosu dat. je to sice 5GHz a už bych chtěl asi moc ale třeba spoj na 3km by mohl ject 9Mb/s ve full...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...