❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

Zdravim

mel bych 2 dotazy, kamenovani odlozme na jindy :mrgreen:

1.predpokladam ze nv2 obsazene ve v5.x pojede na kazdem RB a karte v nem (napr. RB433 a CM9-UB5 apod), jde jen o o mezeni vykonem RB,tak jest ?

2.potrebuji strelit 7km dalku a na 1 strane potrebuji co "nejmensi" antenu kvuli najmu na stozaru. Uvaha pada na Prowax 24db (kvuli zaruseni ale i pro kvality prowaxu) a na 2 stranu zrejme Prowax 29db ? Predpokladam ze neexistuje plnohodnotna aspon jakoz rakoz nahrada na onen prowax 24db ale ve forme síta (CRA se k sítové antene stavi lepe nez k plne parabole ),upevneni bude v 17 metru z celkem 29m vysokeho stozaru TV prevadece...

tHx

EDIT : takze nasazeno bude minimalne na zacatku síto 28db a to z duvodu, ze v tomto miste fouka vo sto sest a moc se nebojim, ze by se tam nejak extra drzel snih a taky z duvodu ceny (za prowaxku 3xvic :evil: ), takze osadime a uvidime. Mimo to uz jsem videl sita pomalu cela zamrzla,led pomalu vsude krome ozarovace a provoz zcela ok...no uvidi se...ja tam pripadne v pulce zimy menit antenu nepudu :lol:
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 03 Oct 2010 13:27, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

síto na 17m vejšky? Jaký tam jsou podmínky v zimě? Jestli se ti tam nabalí sníh tak jsi skončil. Pujdeš tam v zimě s koštětem a oprašovat to při nejlepšim. Pěkně plnou parabolu s radomem. Jinak ano, 24 a 29dB bude asi pro tebe jasná volba.

NV2 jede na všech dnešních kartách. Výkon RBček bych neřešil. Dnešní RBčka utahnou hodně a i NV2. Mimochodem, doufám že nechceš NV2 použít na ten PTP spoj. Podle mě by to byla pěkná hovadina a dokonce možná by to jelo i pomaleji než nstreme.

Jinak nechápu proč lidi museji nasazovat vždycky to uplně nejnovější když o tom vůbec nic nevědí a navíc to neni ani z daleka dolazený a navíc je to dělaný na ptmp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

hapi píše:
Jinak nechápu proč lidi museji nasazovat vždycky to uplně nejnovější když o tom vůbec nic nevědí a navíc to neni ani z daleka dolazený a navíc je to dělaný na ptmp.

Nekdo musi bejt prvni a spalit se, aby ostatni po nem meli cestu lepsi :mrgreen:
0 x