❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433AH a 120/10Mbit

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
piti
Kontaktovat uživatele:

RB433AH a 120/10Mbit

Příspěvekod piti » 15 years ago

Zdar hosi.
tento tyzden mi maju prist zapojit novy net (120/10Mbit od UPC)
momentalne mam 30/3Mbit a ako router pre siet pouzivam RB433AH (netaktovany) v3.30...so zakladnymi pravidlami ako maskarada,NAT do vnutra siete, wifi, dhcp, markovanie packetov a shaping na cca 5IP, PPTP server....v samej podstate teraz mi to slape jedna basen, ale co nastane ked mi zavedu novy net?
Tento RB ma len 100Mbitove LAN porty....co mi az tak neprekaza (20Mbit hore dole)...no zaujma ma ze aku priepustnost dosiahnem...ma s tym niekto realne skusenosti? pripadne skuste poradit daky RB, pripadne inu alternativu co dokaze routovat 120/10Mbit....v pripade zaujmu viem poskytnut demo...ale to je asi irelevantne.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

opravdu myslíš že ti nekdy net pojede ke 100Mbit? Jinak tu máme RB750G kterej má gigový porty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

piti
Kontaktovat uživatele:

nemyslim...pytam sa na priepustnost...alebo nieco co to realne dokaze....tu nejde o to co si myslim....ale o to ze keby to tak slo...co to zvladne ;)
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

piti píše:nemyslim...pytam sa na priepustnost...alebo nieco co to realne dokaze....tu nejde o to co si myslim....ale o to ze keby to tak slo...co to zvladne ;)

necitas fore ktore sa venuju problematike UPC a ich fiber netu??? asi nie... inak by si si to nedal zaviest. 90 percent ludi s tym ma neskutocne problemy a dosahuju 20 percentne rychlosti. mozno budes mat stastie, ze budes v lokalite, kde taky problem nie je, ale uvidis...
kazdopadne zreferuj.

co sa tyka vykonnosti, tak to neviem odhadnut... je to fakt na hrane. mozno bez toho nat a s vypnutym connection track.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

433AH bez taktnutí dá 197mbit max routing eth2eth samozřejmě součet up a down, vyplý conntrack a další zbytečnosti, rb 600 při výchozích 400MHz dá něco kolem 750mbit při stejnýchpodmínkách
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

mato1 píše:
piti píše:nemyslim...pytam sa na priepustnost...alebo nieco co to realne dokaze....tu nejde o to co si myslim....ale o to ze keby to tak slo...co to zvladne ;)

necitas fore ktore sa venuju problematike UPC a ich fiber netu??? asi nie... inak by si si to nedal zaviest. 90 percent ludi s tym ma neskutocne problemy a dosahuju 20 percentne rychlosti. mozno budes mat stastie, ze budes v lokalite, kde taky problem nie je, ale uvidis...
kazdopadne zreferuj.

co sa tyka vykonnosti, tak to neviem odhadnut... je to fakt na hrane. mozno bez toho nat a s vypnutym connection track.

hele mato1? 20% rychlost z maxima je agregace 1:5 ne? To ti nestačí ze 100Mbit? Ono ostatně k čemu je cokoliv nad 10Mbit?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

piti
Kontaktovat uživatele:

mato1 píše:

kazdopadne zreferuj.

20% rychlosti? doteraz som nemal problem s Chellom...az na drobne vypadky :-) 30Mbit od nich mi ide jedna basen...ja viem ze ten 120Mbit mi nepojde full...ale proste budem to citit... ale dik za info
0 x

piti
Kontaktovat uživatele:

Stanislav Hrncir píše:433AH bez taktnutí dá 197mbit max routing eth2eth samozřejmě součet up a down, vyplý conntrack a další zbytečnosti, rb 600 při výchozích 400MHz dá něco kolem 750mbit při stejnýchpodmínkách

Velmi pekne ti dakujem za informaciu ktora mi aspon ako tak odpovedala na moju otazku :)
0 x