Dobrý den,
sehnal jsem celkem levně RB333 s L4 aktivovanou licencí a verzí Mikrotik 3.10 .Prošel jsem několik for ohledně Mikrotiku a licencí ,ale nejsem si zcela jistý ,jakou verzi Mikrotiku je do RB možné upgad. bez nutnosti koupě nové licence a jakou verzi Mikrotiku zvládne RB333 třeba i s nutností koupení licence.Měnit licenci a Mikrotik nutně nepotřebuji,ale zajímá mě to.Bude někdo ochoten mi to polopaticky vysvětlit?
Předem děkuji.
Almas
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB333
Nevím jaký level ti to bude psát při té 3.10 ale pokud tam nahraješ 3.25 a dáš upgrade licence (pak reboot) určitě ti dovolí na 4.× verzi. Pokud tam pak nahraješ 4.6 tak by tě to mělo pustit až na 5.× verzi. Upozorňuji že pokud uděláš upgrade licence nebudeš moct zpět na nižší verze než 3.25
0 x
ef píše:Upozorňuji že pokud uděláš upgrade licence nebudeš moct zpět na nižší verze než 3.25
Bude moci, ale musí si nechat uložený starý KEY ktery zustene po upgradu ve files. Nemazat ho! Pak je možny downgrade třeba zpet na 3.10
Ale doporučoval bych ti přejit na verzi 3.30 a zustat na ni

0 x
Děkuji za bleskovou odpověď,díval jsem se do Winboxu ,je tam Upgradable :to v3.x.Právě kvůli tomu jsem vznesl dotaz,protože co diskutující,to jiný názor a nerad bych to nějak podělal.Takže upgrade na verzi 3.30 by mělo být eventuálně zcela postačující.Díky
0 x