❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
najvhodnejsia cesta pre shaping
najvhodnejsia cesta pre shaping
momentalne trochu maturujem nad shaperom, mam ho posatveny na linuxe (mandriva - pls nerieste ten os kazdy mame svoju oblubenu distribuciu) a krmim shaper postaveny na htb cez svoje skripty... vsetko funguje celkom pekne az na jednu necnost ktorej sa neviem nijakovsky zbavit... takto spraveny shaper obcas prestreli max linky.. proste to robi nieco ako spicky v praxi povedzme mam mat nastavenu 2mbit linku, v momente zaciatku stahovania to vyskoci trebars na 2,5-3mbity a potom sa to ustali na 2mbitoch (ziaden burst ani cburst ani nic) nastavene nemam resp mam na 0 takze by takyto problem byt nemal. Riesili ste niekto nieco taketo? ako predist takymto spickam? alebo viete niekto poradit na com stavat aby som sa takymto problemom vyhol? ROS do tejto ulohy z viacero dovodov nechcem teda toto riesenim nieje. Dik
0 x
maxik je vela dovodov preco nepouzit ros a je vela protiargumentov... mozno vynaliezam vynalezene v podobe ROS, lenze: voci klasickemu linuxovemu stroju mam spraveny tarifikacny system - pocitadla, mam tu popisane vsetky skripty na FUP pridavanie userov a vsetko ostatne... a ak by som zobral MKcko tak to musim robit nanovo takze je to alebo vyriesit ten problem co mam - co mi pridla podla mna jednoduchsie - alebo zobrat funkcny shaper v podobe MKcka a potom ale robi vsetko ostatne odznova.. a co je teraz lepsie babo rad 
ps: len dodam ze o prometeus shaperi som sa tu uz docital len ide o to ze nehladam cely shaper, ide mi primarne o to zistit preco to moje riesenie shapuje ako shapuje a idealne to jednoducho napravit

ps: len dodam ze o prometeus shaperi som sa tu uz docital len ide o to ze nehladam cely shaper, ide mi primarne o to zistit preco to moje riesenie shapuje ako shapuje a idealne to jednoducho napravit

0 x
pročti si informace o HTB http://www.zlinczf.net/htb/index.html
ty špičky jak píšeš, jsou způsobený špatnym propočítáním rate u tříd. Bojoval jsem se stejnym problémem na debianu než jsem si opravdu pořádně pročetl jak to funguje. Možná to nebude tim ale spíš bude. Pastni sem kus výslednýho kodu pro HTB jestli můžeš.
ty špičky jak píšeš, jsou způsobený špatnym propočítáním rate u tříd. Bojoval jsem se stejnym problémem na debianu než jsem si opravdu pořádně pročetl jak to funguje. Možná to nebude tim ale spíš bude. Pastni sem kus výslednýho kodu pro HTB jestli můžeš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Mimochodem proc ti vlastne ty spicky vadi? Konektivitu ti zatizi bezvyznamne, pokud jsou kratke. A pokud budou useri testovat rychlost, dostanou vysledkem lepsi cisla 
Ja bych v tom problem nevidel, spis vyhodu.

Ja bych v tom problem nevidel, spis vyhodu.
0 x
hapi: dik za napovedu, tato moznost mi aj napadala no bol som v tom ze musi byt splnena akurat podmienka ze sucet rate rychlosti ma byt nizsi ako je rate nadradenej triedy - co je splnene akurat som trochu blby este z parametru r2q ktory nieje mozne nastavit tak aby to bolo bez chybovj hlasky do logu quantum of class is too short/big no je to len zlomok voci poctu vsetkych tried a tak som dufal ze v tomto problem nebude... idem si teda este raz postudovat ten pokec k htbcku (dik za cz verziu
snad to bude len zle spocitanymi hodnotami.. ked sa k niecomu dopracujem urcite dam vediet 
baz: ako pises je to vlastnost pekna, ale problem je ze ked sa ti to stane povedzme u 100 liniek naraz a kazda preleti trebars o to 1mega tak je to 100mega co ti kdesi zacne chybat a vo vysledku sa to moze zacat chovat tak ako keby si ani neshapoval a pretazis konekt ktory mas od dodavatela a tym padom mas problem...

baz: ako pises je to vlastnost pekna, ale problem je ze ked sa ti to stane povedzme u 100 liniek naraz a kazda preleti trebars o to 1mega tak je to 100mega co ti kdesi zacne chybat a vo vysledku sa to moze zacat chovat tak ako keby si ani neshapoval a pretazis konekt ktory mas od dodavatela a tym padom mas problem...
0 x
hmm tak nech to kombinujem ako chcem tak stale to prestreluje rychlosti
niekde som sa docital ze je to bug u htb, niekde ludia tvrdia ze je to ok... mate s takymto niecim este niekto dalsi skusenosti?

0 x
mě to přestřeluje jenom při nárazových tocích, na začátku to trochu přestřelí a pak to sklidní na nastavenou mez.
0 x
hapi píše:mě to přestřeluje jenom při nárazových tocích, na začátku to trochu přestřelí a pak to sklidní na nastavenou mez.
burst?

0 x
ne
0 x
tak aspon z doterazjsich pokusov mi vychadza ze je problem v nehodnej hodnote burst a cburt avsak tam je problem v tom ze tato hodnota ako som sa docital by mala byt blizka dlzke paketu a kedze pakety su rozne dlhe a nikde som sa zatial nedocital ake hodnoty by mali byt optimalnymi... takze len pokus/omyl asi.. kazdopadne 2k je moc malo po taktomto zasahu som cez testovaciu instalaciu shaperu nedostal viac ako 40mbit
)

0 x