❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Osvědčení ČTU, veřejné vs. neveřejné

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Nick_xx

Re: Osvědčení ČTU, veřejné vs. neveřejné

Příspěvekod Nick_xx » 16 years ago

Jedna má blbá otázka a co to vyvolalo za zajímavou diskuzi :shock: Argument s průserem ohledně nedovoleného šíření dat chápu a rozumím mu. Ale připadá mi to, že někteří automaticky předpokládají, že i když se dva sousedi složí na jednu linku, jeden na druhém musí vydělávat. Situaci, kdy by se skládali rovným dílem na linku, přičemž spotřebu elektřiny jediným RB zanedbávají, tak nějak neberou v úvahu. Světe div se, jsou mezi námi lidé, kteří na 10 klioších (sousedech) nezakládají své živobytí, naopak to dělají pro radost a nevadí jim, pokud zaplatí o pár korunek víc, než ostatní klioši :wink:
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

K tomu domu.
Opakující se činnost, za ůčelem zisku = povolení ČTU (byť je to třeba jenom 6 měsícu v roce, pauza a zase 2 měsíce v roce. ). šlo by asi taky jako neveřejná nikdo jiný se nemůže připojit než byt. Nicméně by to chtělo asi logovat. Hosti můžou udělat hodně neplechy.

K té televizi. Pokud pronájímáš byt/nebytové prostory na živnosťák a ubytovaní je včetně televizi, měl by jsi jako firma platit koncesionářský poplatek za každý TV příjímač

No hotel, tam by se dalo řict že je to uzavřená komunita. Používat internet může pouze host hotelu (pravděpodonmě formou HOTSPOTu). Tam by to šlo asi jako neveřejná. Nicméně opět by to chtělo asi logovat. Hosti můžou udělat hodně neplechy.
0 x

wi-ca
antispam: Ano

Příspěvekod wi-ca » 16 years ago

koncesionarske poplatky (neprenajimam ako firma, ale ako sukromna osoba), zdanenie prijmov, atd. ma nejak netrapi - tam je vsetko jasne. Vsetky moje otazky boli vo vztahu k CTU.

ubytovani hostia = uzatvorena skupina >>>>> to mi moc hlava nebere
( prepac, ked sa vratim k susedovi, ale to sa mi paci viac ako uzatvorena skupina - iba ja a sused - vyluceny je cely svet okrem nas dvoch)

este k zivnosti - napisal si co vsetko je zivnost. ja ti napisem co zivnostou nie je :) . citujem zivnostensky zakon (pre rypalov - CESKY ZIVNOSTENSKY ZAKON):
Živnost

§ 2
Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených tímto zákonem.
§ 3
(1) Živností není:
............
i) vykonávání komunikační činnosti podle zvláštního právního předpisu19),
............

pod 19) je uvedene:
19) Zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích).

takze poskytovanie telco sluzby nie je zivnostou :?
tuto informaciu si mozes velmi lahko overit - staci si precitat zivnostensky zakon
Naposledy upravil(a) wi-ca dne 16 Jul 2009 21:00, celkem upraveno 2 x.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Hostem se může stát pouze ten kdo zaplatí za ubytování. To je podle mě jenda z podmínek (předem jsou vyloučeni vyšcihni kdo nemá zaplaceno ubytování)

jasný že jsou tam vyhozený telekomunikace, proto to vydává ČTU. (dříve to dělal živnostnák na základě licene od ČTU do změny v červnu 2008). Nicméně se to v ničem nemění že to není podníkáni jako každé jiné.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Zase další plácání blbostí a "domnívání se", žádné fakta. Pokud si chcete ověřit jak to je s tím kterým zákonem, doporučuju si najmout právníka, ten Vám zjistí co si můžete a nemůžete dovolit. Takovýmto tlacháním tady nikomu nepomůžete, bohužel tu jen šíříte další dohady, polopravdy a klepy....
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

jen tak pro zajímavost, je zde někdo, kdo je ISP a nemá příslušné oprávnění ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

To mě by spíš zajímalo co říkáte na to jak snadno lze získat oprávnění. Když jsem žádal před dvěmi lety, tak mi bylo řečeno, že oprávnění mohu dostat i na živnostenský list maloobchod, což je celkem směšné v porovnání, že živnost na servis výpočetní techniky je vázána na maturitní vysvědčení a vzdělání technického směru. Internet dnes může poskytovat fakt kdokoliv.

Jestli je to blbá otázka, tak se omlouvám. Jen mě tahle úvaha napadla :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ona je také otázka zda-li vůbec ohlašovat se na ČTU, ČTU si prý dělá v podstatě co chce, napařuje větší pokuty za papírové blbosti než kdybych zmrzačil někoho na ulici :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...