❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak na sloup dostat elektřinu, která je do 40m

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

jak na sloup dostat elektřinu, která je do 40m

Příspěvekod okoun » 15 years ago

potřeboval bych poradit jak dostat elektřinu na sloup, který je na kraji louky u elektrického vedení. potřebuji modernizovat pasivní 2,4 převadeč na aktivní 5G

měl bych otázku ohledně pojistkové skříně a skříně s elektroměrem. je možné toto umístit přímo na sloup abych nemusel stavět cihelnou bodu a žádat tak o stavební povolení? předpokládám, že by se kabel natáhnul vzduchem

Obrázek
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

hmm zajímavý, já si nechal od eonu dotahnout novou přípojku na pozemek za barákem a jediný co jsem řešil je správný vyplnění žádosti. Ostatní věci včetně postavení kapličky udělaji sami.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

no a kolik ta srandička stála?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

u eonu je to paušální cena 8 tisíc za 3x16A přívod. O nic jinýho se nestaráš, udělaji všechno včetně výkopu, kapličky, zápisu do katastru a podobně.
0 x

okoun

trochu drahé ne, u ČEZu to musím udělat sám, ale platil bych měsíčně i s paušálem do 200 Kč
0 x

hapi

drahý? oni se o všechno postaraji a ono je to drahý?
0 x

okoun

paušál = 8 litrů platit každý měsíc, to je levné?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

paušál za zřízení, nevím kdo by byl ochotný platit 8k měsíčně :)
0 x

hapi

myslel jsem 8k jednorázově při pořízení, pak už ne,
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

okoun píše:trochu drahé ne, u ČEZu to musím udělat sám, ale platil bych měsíčně i s paušálem do 200 Kč

Ale zapoměl jsi přidat poplatek za rezervaci příkonu : 300 Kč/ Ampéru u jednofazového jištění a 500 Kč/A u třífázového jištění (to vlastně HAPI zaplatit v těch 8 tisic 500x16A). Pak ti to udělájí, ale jen do 50 m. Nad 50m si platíš sám.

Jakej si pak dáš paušál to už je na tobě.
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 21 Sep 2009 19:51, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

hmm nevim jestli to je limitovaný vzdáleností, ovšem já zaplatim 8k a nic už dalšího neřešim. Možná taky bude rozdíl v tom, jestli to je pro rodinnej barák nebo ne.
0 x

okoun

no nevim jestli v okolí Sedlčan je možno od EONu. Kdyby ano, tak jdu do toho. Určitě mi stačí malej jistič, asi dávají nejmenší 6A.
0 x

vas

Příspěvekod vas » 15 years ago

Je to uvedeno přímo v energetickém zákonu:
Elektrickou přípojku nízkého napětí zřizuje
na své náklady
a) v zastavěném území podle zvláštního právního
předpisu 4d) provozovatel distribuční soustavy,
b) mimo zastavěné území podle zvláštního právního
předpisu 4d), je-li její délka do 50 m včetně, provozovatel
distribuční soustavy,
c) mimo zastavěné území podle zvláštního právního
předpisu4d), je-li její délka nad 50 m, žadatel o připojení.“

4d) Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním
řádu (stavební zákon).“
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 15 years ago

okoun, skús sa informovať či aj u vás je možnosť nemeraného odberu . Ja mám na pár miestach zriadený nemeraný odber mesačn platím toko koľko sa dohodne napr 40W inštalovaného výkonu zriadenie ma tak vyšlo na 1/4 klasickej prípojky.Platím mesačný paušál s tým že ma môžu prísť zmerať či skutočne odoberám len tolko koľko je dohodnuté. pri malých odberoch sa to opaltí viac ako meraný odber .
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

Nechal jsem si ted delat jednu pripojku od EONu, nejnizsi jistic byl mozny 10A, zaplatil jsem 2000,- za odberny misto - jedna se o nadzemni sloup el. vedeni, kde mi byl udelan svod do pojistkove skrine.
Ja jsem si musel na sve naklady pridelat elektromerovou skrin a nechat udelat revizi.

Bohuzel nemereny odber mi nebyl povolen. Nikdo se mi to nezduvodnil, proc, jeden mluvil neco o tom, ze EON od toho ustupuje a vsude jiz zrizuji odber mereny, jiny mi rekl, ze je to blba lokalita a hrozi zde riziko neopravneneho napojeni (coz je pravda).
Jinde nemerene odbery mam.
0 x