❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pojištění vysílaču (ostatních hardware)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hocimin1

Pojištění vysílaču (ostatních hardware)

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Poslední dobou se zvyšuje počet bouřek a dešťů. A tak přemejšlím o pojištění.

Řešíte někdo nejakou pojistku, které chrání vysílač a podpurné věci proti živelným pohromám (blek, vítr, povodeň, požár). Případně u které pojišťovny máte sjednanou pojistku a kolik cca platíte a jaké má krytí.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

předpokládám že bude potřeba použití všech možných i nemožých ochran jak na straně antén tak napájení.. které budou dražší zež samotné AP
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

To si nemyslím, když si pojistíš domácnost a spotřebiče, taky se Tě nikdo neptá jestli s měl přepěťovku v zásuvce.
0 x

hocimin1

Stanislav Hrncir píše:předpokládám že bude potřeba použití všech možných i nemožých ochran jak na straně antén tak napájení.. které budou dražší zež samotné AP

Za kolik postavist takovy AP ? ze pises ze se ti to ani nevyplati ?
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 16 years ago

Neviem ako u vás ale unás ked som obehával poisťovne ohľadom tohoto tak mesačná poistka vyšla priblžne na takú úroveň že za rok by som zaplatil na poistnom rovnakú sumu akú som investoval do výstavby bodu.
0 x

hocimin1

Vsak ja to chci taky obehnout. Ale ptam se abych mel treba predstavu, nez aby me tlacili nejaky sumy do hlavy
0 x

Leeonek

Hatatitla píše:Neviem ako u vás ale unás ked som obehával poisťovne ohľadom tohoto tak mesačná poistka vyšla priblžne na takú úroveň že za rok by som zaplatil na poistnom rovnakú sumu akú som investoval do výstavby bodu.

no pokud počítáš do výstavby bodu jednu RB433 se zdrojem 2ma kartama, paradolou za litr a všesměrkou tak jo :) Beru v potaz místo kde mám technologie řekněme za 100 a více tis kč. Tam se to vyplatí pojistit, ne? zjišťoval sem to tuším před 3 lety a vycházelo to na nějakých 6000 ročně. Podrobnosti si už ale nevybavuju.
0 x

Hatatitla

Nie zisoval som pre bod kde mám dve 18 GHz RR a dalších 30 5GHz a 2,4 GHz zariadení

no as počtaj si to čo píšeš ty zariadenia za 100 000 mšesačná positka 6000 x 12 mesiacov 72000 skoro tak isto ako ja .
0 x

Leeonek

6000 za rok ;)
0 x

Hatatitla

sry som asi zle pozrel tak to máš celkom v pohode .
Mňa ten hlavný bod ktorý som si dal nacenovať vyšiel 300 000 ročne na poistnom. Poistná suma do 1 000 000 SK 10 % spoluúčasť . Ale 300 000 sa mi zdalo moc aj ked je to akokoľvek rizikové miesto na blesky a tak. A pri rýchlosti našich positovien. Mám s nima zlú skúsenosť , keď mi na baráku zobral vietor strechu nieže im skoro 2 mesiace trvalo kým poslali peniaze ale suma na ktorú poisťovák odhadol škodu ani zďaleka nepokryla skutočné náklady .
0 x