❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rychlost 8M/2M s 1:50 na 5Ghz ??
Rychlost 8M/2M s 1:50 na 5Ghz ??
Zdravim je tehnicky realny na 5Ghz na sektorech, nabizet 8M/2M(1M) s 1:50 ? Samozrejme, ze na ty sektory budou i jiny klienti s mensima rychlostma. Premejslim ,ze bych zavedl tarif podobny konkurenci(adsl).
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 26 Apr 2009 10:38, celkem upraveno 1 x.
0 x
hocimin1 píše:Zdravim je realny na 5Ghz na sektorech, nabizet 8M/2M(1M) s 1:50 ? Samozrejme, ze na ty sektory budou i jiny klienti s mensima rychlostma. Premejslim ,ze bych zavedl tarif podobny konkurenci(adsl).
PF rozdava letaky kde maj napsano az 25M ... tak si to preber

0 x
iTomB píše:hocimin1 píše:Zdravim je realny na 5Ghz na sektorech, nabizet 8M/2M(1M) s 1:50 ? Samozrejme, ze na ty sektory budou i jiny klienti s mensima rychlostma. Premejslim ,ze bych zavedl tarif podobny konkurenci(adsl).
PF rozdava letaky kde maj napsano az 25M ... tak si to preber
nechapu, ja se ptam jestli je to technicky mozny. Jestli to ma nekdo nasazeny. Ja mam ted maximum 4M/512k . Tak jestli bych mohl nasadit i 8M. Nebo jestli to budu muset realizovat jen jako PtP spoje
0 x
no a proč by nebylo, máš přívod 8Mbit o kterej se dělí 50 lidí. 5GHz to zvádle bez problémů, horší je tam navěsit 50 klientů ale i to bych zase tak zásadní problém neviděl. Je to defakto bezdrátový ADSL 
Mimochodem, jedna nejmenovaná firma to tu taky nabízela, záhy z jejich letáků zmizelo 8Mbit a dali tam 4Mbit. Takhle se obchoduje, 4Mbity nakoupíš snadno a snadno je kamkoliv dotahneš a tam to rozhodíš až 50 lidem a neděláš ani nic špatnýho protože tam máš napsaný 1:50. Taky je tu druhá morální stránka a to jestli u tebe někdo vydrží když tam budeš mít 4mbit pro 50 lidí ale i to se dá řešit sepsáním smlouvy na 2 roky
ale tyhle firmy nemaji velkou živostnost.
Přeber si to, nabízíme taky 4Mbit ale do oblasti se přivede klidně až 12Mbit a to se dělí mezi třeba 10 lidí, tak si spočítej jaká je agregace a kdo kolik minimálně dostane a jak často se na to minimum dostane. Určitě mi za tohle lidi utrhaj ruce protože to prostě pojede a ne agregace 1:50. Koukni jak rychle ubejvaji ADSL přípojky, tohle je prostě mrtví.

Mimochodem, jedna nejmenovaná firma to tu taky nabízela, záhy z jejich letáků zmizelo 8Mbit a dali tam 4Mbit. Takhle se obchoduje, 4Mbity nakoupíš snadno a snadno je kamkoliv dotahneš a tam to rozhodíš až 50 lidem a neděláš ani nic špatnýho protože tam máš napsaný 1:50. Taky je tu druhá morální stránka a to jestli u tebe někdo vydrží když tam budeš mít 4mbit pro 50 lidí ale i to se dá řešit sepsáním smlouvy na 2 roky

Přeber si to, nabízíme taky 4Mbit ale do oblasti se přivede klidně až 12Mbit a to se dělí mezi třeba 10 lidí, tak si spočítej jaká je agregace a kdo kolik minimálně dostane a jak často se na to minimum dostane. Určitě mi za tohle lidi utrhaj ruce protože to prostě pojede a ne agregace 1:50. Koukni jak rychle ubejvaji ADSL přípojky, tohle je prostě mrtví.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Problém je že ADSL sice nabízí agragaci 1:50 ale většinou to podle mých zkušeností jede plný kotel (v rámci vzdálenosti od ustředny).
0 x
-
jj, tohle je pravda, adsl ispcka to maji velmi dobre nastaveny, protoze to vzdy ukaze co ma a lidem to proste nevysvetlis
, ja mam takovej pocit, ze kdyby ADSL nabidlo 100MB s agregaci 1:1000 a tem lidem to ukazovalo na tech jejich internet explorerech 100MB tak je to proste bomba, a nezalezi vlastne na nejake agregaci a na nejake provozni rychlosti. at ziji meraky 

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

[/quote] PF rozdava letaky kde maj napsano az 25M ... tak si to preber
[/quote]
nevim proc by nemohli. Mám pribuzenstvo v PF na bezdratu kolem 20M to slape kamkoliv.
Před párdny jsem testoval. Ted co mají 4 gbit do netu tak to nema chybu. Mít doma možnost tak si pískám.

nevim proc by nemohli. Mám pribuzenstvo v PF na bezdratu kolem 20M to slape kamkoliv.
Před párdny jsem testoval. Ted co mají 4 gbit do netu tak to nema chybu. Mít doma možnost tak si pískám.
0 x
mě by jenom zajímalo jak se uživí když do netu maji 4Gbity a lidem dávaji 25Mbit za hubičku a podle toho co říkáš téměř bez agregace. Já tu jen tak tak vyjdu s 30Mbit na 300 lidí a to odpoledne když neni venku hezky jede naplno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:no a proč by nebylo, máš přívod 8Mbit o kterej se dělí 50 lidí. 5GHz to zvádle bez problémů, horší je tam navěsit 50 klientů ale i to bych zase tak zásadní problém neviděl. Je to defakto bezdrátový ADSL
Mimochodem, jedna nejmenovaná firma to tu taky nabízela, záhy z jejich letáků zmizelo 8Mbit a dali tam 4Mbit. Takhle se obchoduje, 4Mbity nakoupíš snadno a snadno je kamkoliv dotahneš a tam to rozhodíš až 50 lidem a neděláš ani nic špatnýho protože tam máš napsaný 1:50. Taky je tu druhá morální stránka a to jestli u tebe někdo vydrží když tam budeš mít 4mbit pro 50 lidí ale i to se dá řešit sepsáním smlouvy na 2 rokyale tyhle firmy nemaji velkou živostnost.
Konektivitu tam přivedu bez problemů, Nehci tam nakonektit 8MB a to dělit 50 lidem. Já taky třeba mám tarif 4M s agr. 1:20 a dělím to z 8MB. Takže ve skutečnosti tam maj agr. 1:10
Mě právě šlo o to jestli jde navěsit cca tech 50 lidi. Nebo ani né navěsit. Ono si to dejme tomu na ty 3 (4) sektory rozložím. Přeci jenom, kolik máte lidí na sektoru ? Tam se těm lidem už musí dělit rychlost (jelikož sdílej "teoreticky 54Mbit") a pak teprve to veme hlavní shaper? A ono mít pověsenejch třeba 20 uživatelu s 4Mbitem a 20 uživatelu s 8Mbitem na sektor ?
0 x
40 lidí na sektor? :) hmm, řekl bych tak 15 maximálně, když chceš větší rychlosti, pak už to moc spolehlivě nefunguje. Mám na jednom krizovém bodě který zoufale volá po upgrade na 5 5ghz sektorech od 25 po 31 klientů a jde vidět že to není to pravé.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Cago,
myslim ze nabizet tenhle tarif neni nerealny. Ja mam na siti neco podobnyho od zacatku roku a zatim jsem s tim nemel zadnej problem. Pravdou je ze je to za cenu 850,- coz je podobna cena jako ma O2 i telefonem, takze to moc lidi nema, ale zase je to ukazka toho ze jsme schopni dodat i takoveto rychlosti. Samozrejme je to pak zase otazka jak moc mas jednotlive sektory vytizene ale jinak by to melo chodit.
Co se tyka O2 a jejich slavnyho ADSL tak tech 8M moc nechodi. Znam spoustu lidi co z toho vytahnou 8M jenom v noci pres dense pohybujou kolem 4M a ve spicce spadnou na 2M. o Uploadu radsi ani nemluvim, ten je tragickej i kdyby jel porad naplno. Ono ve finale spousta lidi tech 8M ani moc nechce, pac to stejne nevyuzije. Ona se vam totiz stranka natahne stejne rychle kdyz mate 1M jako kdyz mate 8M. Hlavni je pro lidi dneska cena. Nikomu se nechce dneska platit 800 za internet kdyz ho muzou mit za 200. Krasne je to videt na UPC vs. DIGI. UPC ma sice dorou kvalitu obrazu a vic programu ale kdyz zaklad stoji 555 tak jdou lidi radsi k DIGI pac tam maj vesmes to co chtej a je to za 260,-
myslim ze nabizet tenhle tarif neni nerealny. Ja mam na siti neco podobnyho od zacatku roku a zatim jsem s tim nemel zadnej problem. Pravdou je ze je to za cenu 850,- coz je podobna cena jako ma O2 i telefonem, takze to moc lidi nema, ale zase je to ukazka toho ze jsme schopni dodat i takoveto rychlosti. Samozrejme je to pak zase otazka jak moc mas jednotlive sektory vytizene ale jinak by to melo chodit.
Co se tyka O2 a jejich slavnyho ADSL tak tech 8M moc nechodi. Znam spoustu lidi co z toho vytahnou 8M jenom v noci pres dense pohybujou kolem 4M a ve spicce spadnou na 2M. o Uploadu radsi ani nemluvim, ten je tragickej i kdyby jel porad naplno. Ono ve finale spousta lidi tech 8M ani moc nechce, pac to stejne nevyuzije. Ona se vam totiz stranka natahne stejne rychle kdyz mate 1M jako kdyz mate 8M. Hlavni je pro lidi dneska cena. Nikomu se nechce dneska platit 800 za internet kdyz ho muzou mit za 200. Krasne je to videt na UPC vs. DIGI. UPC ma sice dorou kvalitu obrazu a vic programu ale kdyz zaklad stoji 555 tak jdou lidi radsi k DIGI pac tam maj vesmes to co chtej a je to za 260,-
0 x
Bývalý ISP...
To jsi me dostal. srovnavas DIGI a UPC?. Nevim co presne srovnavas, ale pokud se bavime o satelitni televizi tak stream od UPC je okolo 5000/kanal.Koukal jsem jednou na fotbal na SPORTu a ten balon byl ctveratej..
Myslim, ze bylo faj koukat na obraz kterej pripominal fotbal z dob kdy jsem ho hral na Sinclairu ZX. Kdyz to srovnam treba s czechlinkem ten ma stream 7000 na kanal.Tak pak jak jede to DIGI ... ???
No a pokud jse o 8Mb. To nebude zadny problem, kdyz si spocitas, kolik tech 8Mb tam bude a pouzijes spravny zarizeni, sektory a dostatecnou konektivitu, tak proc ne. Muzes jim i snizit prioritu v queue, tech moznosti je spousty

No a pokud jse o 8Mb. To nebude zadny problem, kdyz si spocitas, kolik tech 8Mb tam bude a pouzijes spravny zarizeni, sektory a dostatecnou konektivitu, tak proc ne. Muzes jim i snizit prioritu v queue, tech moznosti je spousty
0 x
pepop
Abys to pochopil, bylo to uvedeno jako příklad, nikoli jako fakt jestli má UPC nebo DIGI lepší obraz patří trošku jinam, ne?
0 x