❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OS PFsense

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Desirex

OS PFsense

Příspěvekod Desirex » 16 years ago

pokud chcete stabilni router zadarmo, zde je http://www.pfsense.com ,je to free BSD projekt, na ethernet idealni, podpora wifi karet tu je (Atheros, PRISM) , ale spoje wifi nedosahnou toho , co Nstreme.... jinak super
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

kdyz uz to zminujes, tak M0N0WALL (m0n0.ch/wall) taky neni zlej a o IPCOPu (ipcop.org) uz se ani nemusim zminovat. Ono je toho vic - to vse jsme pouzival pred ti nez jsem objevil mikrotik - winbox je tak mocnej nastroj, ze bych uz nikdy nic nechtel jineho. Ale je pravda ze na doma muzou byt tyto alternativy pouzitelne a mozna levnejsi nez mikrotik pokud mate nejaky stary kus zeleza typu klidne 486 ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 16 years ago

Desirex píše:pokud chcete stabilni router zadarmo, zde je http://www.pfsense.com ,je to free BSD projekt, na ethernet idealni, podpora wifi karet tu je (Atheros, PRISM) , ale spoje wifi nedosahnou toho , co Nstreme.... jinak super

Myslis, ze by to slo nahodit aj na RB433 ?? Lebo teraz mam pfsense nahodene na masine PIII 1GHz, RAM 512MB (bere to 50% RAM) a som s tym spokojny. Priznam sa, ked pozeram na ten winbox, som z toho zmateny
Ked by siel nahodit pfsense na RB, tak by to bolo OK
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 16 years ago

takze sam si odpoviem... asi to nepojde, kedze som si cital min. poziadavky pre pfsense :(
0 x

jnovak
antispam: Ano

Příspěvekod jnovak » 16 years ago

pfsense, lze používat na platformě WRAP.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

mam taku mozno trochu lamersku otazku, ale pfsense je schopne s orinocom fungovat aj v rezime AP? nejaku dobu sa o to snazim ale zatial neuspesne :( podaril sa len ad-hoc a klient...
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 16 years ago

Ahoj, pfsense je schopné jet v režimu AP. Sám sem na něm jel na asi dvou místech něco přez rok, ale pak jsem měnil za mikrotik RB..... Měl jsem občasné problémy s přístupem na klientská AP... V současnosti jsem s mikrotikem spokojen, přecejen je to ověřená klasika. Mimochodem teď mam pfsense na páteřním routeru Piii 1GHz, 512MB. Linka 15Mbps DOWN/10Mbps UP, dělá traffic shaping, routing, DNS a bez problémů... CPU jede max na 40%. Vřele doporučuju na kabelový router, ale na WiFi se mi neosvědčil.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

vrele dik za referencie, tak budem hladat nieco ine... napada mi este staros no nejako vymizol z ponuky eshopov :( uz dlhodobejsie riesim problem v jednej (jedinej) lokalite kde sa nasiel nejaky rozpredavac dsl-ky a rusi prakticky vsetko... problem je v tom ze na 5g prehodit vsetkych kliosov je nerealne a tak sa snazim nejako uchodit 2,4.. mikrotik ide ale nie najlepsie...
0 x

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 16 years ago

Když už tu plyne debata na téma alternativních linuxů na RB, tak pravda, nějaký přehled mi chybí, protože mám spoustu RB po "opravě", takže nasadit nejdou, ale pracovat můžou.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

Star_Gate

Co tím chtěl básník říci? Jen pro upřesnění, pfsense je založený na FreeBSD, nikoliv na linuxu.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

a freeBSD snad neni linux to bys me prekvapil :)
0 x

Star_Gate

FreeBSD je jádro stejně jako linux, ale neni to to samí. No cituji z oficiálních stránek freebsd.

"
O systému FreeBSD
Co je FreeBSD?
FreeBSD je vyspělý operační systém pro architektury x86 a kompatibilní (včetně procesorů Pentium® a Athlon™), amd64 a kompatibilní (včetně procesorů Opteron™, Athlon™64 a EM64T), ARM, IA-64, PowerPC, PC-98 a UltraSPARC®, který vznikl z BSD, z verze UNIX®u vyvinutého na University of California v Berkeley. Systém je vyvíjen a udržován velkým týmem jednotlivců. Podpora dalších platforem je v různých fázích vývoje.
"

Je to asi tak stejný jako windows a linux. Taky jiný kafe.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

Zdravicko, resim drobny problem, mam hlavni gw zapojenou asi takto:

VlanOdDialu-Wan-Lan

Na routeru proste dve sitovky a prijem inetu pres vlanuod dialu, v MK v pohode, zkousel jsem tam dat Pfsense a vzdy co jsem ho ta,m dal, tak sitovka smerem do inetu se neustale vypinala zapinala, nebo spis rozpojovala a spojovala, nemate s tim nekdo zkusenost ?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Podle me to dela driver sitovky. Podobny problem jsem mel ve spojeni RB450G(RB1200) a Gbit Alcomou MP165. musel jsem udelat upravu v nastaveni ethernetu Alcomy. Zkus sitovku s jinym chipem nebo si pohrat s nastavenim.
0 x