Omlouvám se, možná se to tu řešilo, ale nenašel sem nic oběktivního...
Na srážkovém radaru ČHMÚ jsem dnes našel sdělení http://www.chmu.cz/meteo/rad/updated_sh ... if&lang=cz:
!!! UPOZORNĚNÍ!!!
Vážení provozovatele Wifi siti v pasmu 5.6 GHz (zejmena 802.11a). Radar Skalky (Drahanská vrchovina) je od 21.5.2009 preladen na frekvenci 5645 MHz. Radar Brdy bude preladen na frekvenci 5630 MHz od 25.5.2009. Zakazte proto ve svych zarizenich pouzivat zejmena kanaly 124 (5620 MHz) a 128 (5640 MHz). Nami detekovane pripady ruseni nasich radarou budou predavany prislusnemu oddeleni Ceskeho telekomunikacniho uradu za ucelem zamereni a identifikace. Dekujeme.
To platí pro celou ČR nebo jen pro okolí radarů?
Z jaké vzdálenosti dokáží detekovat kolizní signál?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Srážkový radar ČHMÚ - omezenení 5GHZ?
jo pro celou republiku, především pro spoje směřující směrem k radaru. Je to jasný, vysílaji velkej výkon a zachytávaji fakt slaboulinký signálky a v tom se tam donese i tvůj slaboulinkej signál a pak máme starwars na radaru na ČT.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Je to banda volu, takhle jim tam naleti mnohem vic lidi, kdyz to maji pres 2 kanaly :/ Stare rozlozeni kazilo jenom jeden kanal.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Fakt bezva. Pásmo 5G prislo o dalsi kanal
0 x
To si fakt může ČHMÚ říct jen tak nepoužívejte ten a ten kanál?
Za ČHMÚ stojí i ČTÚ? Kdo to reguluje, jako na to upozornění jsem přišel náhodou - kdybych o tu informaci náhodou nezakopl vůbec o tom nevěděl, my jsme podřízení ČTÚ ne ČHMÚ...
Za ČHMÚ stojí i ČTÚ? Kdo to reguluje, jako na to upozornění jsem přišel náhodou - kdybych o tu informaci náhodou nezakopl vůbec o tom nevěděl, my jsme podřízení ČTÚ ne ČHMÚ...
0 x
a ČTU to má v GL napsaný "zařízení musí umět detekovat radary". To že to nikdo nemá zapnutý a že to nejspíš nefunguje už nikoho nezajímá. Vlastně u canopy to funguje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
presne tak, podle GL musis mit zaple DFS, tzn detekci radaru... Bohuzel u MT je to velky problem, ne ze by to nefungovalo, ale tim ze to detekuje ten radar, tak to co 1min rozpoji radia, oscanuje se prostor a zpatky spoji... Coz je celkem out of reality....
0 x
Jan Ptáček
-
Treba obcas pozriet na ČHMÚ ci nahodou niektory spoj nerusi radar . Zase uplne nepouzivat dane kanaly je blbost .
0 x
Staci se zamyslet primo vlastni hlavou, ty kanaly se muzou bez problemu pouzivat, jen v jinych smerech se ziskovymi antenami, pripadne na blizko i v tom smeru, pokud se to vykonove neprezene. Schvalne jsem to zkusil, behem noci jsem preladil na 5640 smer Skalka, pac tim smerem mam funkcni spoj. Na obrazkach ale nic neni, cili me radar nevidi. AP je sektorka 17 DB, vzdalenost na Skalku cca 50km odhadem, vyska AP nad terenem cca 70 metru.
Takze se toho nebojte, zkuste si to, v pripade ruseni radaru se vam to ukaze na obrazkach jako část kruhove vysece. kdyz to tam nenechate dlouho, ani CTU nema sanci vas dohnat
Takze se toho nebojte, zkuste si to, v pripade ruseni radaru se vam to ukaze na obrazkach jako část kruhove vysece. kdyz to tam nenechate dlouho, ani CTU nema sanci vas dohnat

0 x
Data na starankach http://www.chmi.cz/meteo/rad/ jsou castene filtrovana - proto si Vasi domenku neni mozne overit. V nejblizsi dobe budou zpristupnena nefiltrovana data.
0 x
baz píše:Staci se zamyslet primo vlastni hlavou, ty kanaly se muzou bez problemu pouzivat, jen v jinych smerech se ziskovymi antenami, pripadne na blizko i v tom smeru, pokud se to vykonove neprezene. Schvalne jsem to zkusil, behem noci jsem preladil na 5640 smer Skalka, pac tim smerem mam funkcni spoj. Na obrazkach ale nic neni, cili me radar nevidi. AP je sektorka 17 DB, vzdalenost na Skalku cca 50km odhadem, vyska AP nad terenem cca 70 metru.
Stímto bych si dovolil nesohlasit, mám to na radar skalky něco málo přes 50km a před několika měs. sem zapoměl na jednom sektoru 13dB, který jěště ktomu míří téměř na opačnou stranu kanál 5660 a po měsíci mi tu klepali na dveře pánové z ČTÚ se snímky s rušením. A to je celá ta lokalita zapadená mezi kopci a AP je na sřeše rodinného domu!

0 x
no prave , nerusil ten sektor ,ale klienti se smerovkama z druhe strany ...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší je, že půlka lidí si vůbec neuvědomuje, že klientský zařízení taky vysílá. Díky týhle obecný demenci se o nějakou koordinaci v rámci města můžeme snažit jen ve snu.
0 x
jojo, mě na můj dotaz ohledně 24db v 2,4ghz síta na páteřní lince asi před dvěma lety, jeden místní rádobyposkytovatel sdělil že nepřekračuje normu, protože zařízení u antény je v módu klient :)))
Jinak 13db sektor odvrácený od meteoradaru a klientské zařízení (nejlíp 24 a více db paraboly) směrující na radar, mě pobavilo :)
Jinak 13db sektor odvrácený od meteoradaru a klientské zařízení (nejlíp 24 a více db paraboly) směrující na radar, mě pobavilo :)
0 x
mně tu jeden servisní technik jednoho velkého poskytovatele tvrdil, že vysílací výkon se reguluje pootočením antény od přesného směru 

0 x