Prosím o radu
"sdědil" jsem po býv. kolegovi prácičku přenastavení x VOIP telefonů, které připojoval na VOIP služby providera 802.cz a oni tam na začátku tohoto měsíce provedli nějakou změnu. A kdo si neprovedl změnu nastavení tak tomu to nejede.
Zápasím s tím hodiny - no už je jedna po půlnoci... jsem v koncích.
Můžete mi poradit v čem je změna? (Já přišel dle info z jejich stran zjistil že se změnilo zadávání VOIP proxy z hodnoty hlas5.802.cz na hlas.802.cz a že reload přihlášení má být 600 sekund. Zkoušel jsem měnit i SIP porty a nic.
děkuji za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ZMĚNA NA VOIP 802.CZ
V nastaveni se provadi pouze zmena proxy serveru.
napr. z "hlas6.802.cz" dej jen "hlas.802.cz".
Pokud ti to jelo pres 1.4.2009, musi ti to po teto zmene fungovat i nyni.
napr. z "hlas6.802.cz" dej jen "hlas.802.cz".
Pokud ti to jelo pres 1.4.2009, musi ti to po teto zmene fungovat i nyni.
0 x
teo píše:Můžete mi poradit v čem je změna? (Já přišel dle info z jejich stran zjistil že se změnilo zadávání VOIP proxy z hodnoty hlas5.802.cz na hlas.802.cz a že reload přihlášení má být 600 sekund. Zkoušel jsem měnit i SIP porty a nic. děkuji za rady
Prakticky to, co jsi zmenil by melo stacit.
Pokud je voip adapter od 802, nastav provisioning podle navodu (pokud jiz nastaven neni), jestli je koupen jinde a je kompatibilni, muzes zkusit nastavit jeho SN a MAC v uz. menu na strankach 802 a priradit jej tak k cislu. Pak by to melo byt bez problemu.
Pokud to nepojede, obrat se na tech. podporu 802.cz, sam jsem tam parkrat volal a podarilo se mi natrefit na cloveka, ktery vi o cem je rec

0 x