❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Test !!! RB vs x86

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
farmar
Kontaktovat uživatele:

Test !!! RB vs x86

Příspěvekod farmar » 16 years ago

Dobrý deň.
Hapi ma nakopol a mňa napadlo spraviť test zariadení v mojej sieti ktoré som uverejnil dole.
Pripadá my to ako dobrý nápad takýmto spôsobom testovať dosky ,alebo RB a výsledky uverejniť na fórum. Som pred nákupom nových zariadení do mojej siete a verím ,že nie len mne by pomohli takéto testy a výsledky lepšie sa zorientovať či RB ,alebo x86,alix,atom ,atd... Tastoval som to jednoducho .Na jeden interface som sa pripojil cez Winbox a spravil som bandvitch test na ďalší interface . Všetky moje testy čo sú uverejnené sú iba z wifi na wifi, čiže kde je RB 14 na x86 platforme je to zohľadnené a je to dole poznačené.. Podľa mňa výsledky testu ukazujú koľko sa dá pretlačiť cez zariadenie a ako to vplýva na ping.

Ak sa mýlim ,že tento celý test je hlúposť tak napíšte . Zaujímalo by ma kde by sa umiestnili príklad RB1000,600,433,atď.. a samozrejme nejaké dvoj jadrové delo.

1. Intel D865GLC P4 3Ghz CPU , RB14 -1ks, MK v3.20 Test sa robil iba na stole.
2.Supermicro P4SGA+ P4 1.5Ghz CPU , RB14 -1Ks.,MK v2.9.6 test v plnej prevádzke.
3.Ani nepamätám aká je tam doska PIII 400Ghz , RB14 -1Ks ,MK v2.9.51 test v pnej prevadzke.
4.Ani nepamätám aká je tam doska PIII 350Ghz , Redukcia PCI na MiniPCI - 3Ks,MK v3.20 testv pnej prevádzke.
5.RB 532 ,MK v3.20 test v plnej prevádzke.
6.RB 133 ,MK v3.20 test v plnej prevádzke.

Intel D865GLC with P4 3Ghz CPU.JPG
1. Intel D865GLC P4 3Ghz CPU , RB14 -1ks, MK v3.20 Test sa robil iba na stole.
(103.05 KiB) Staženo 1662 x

Supermicro P4SGA+.JPG
2.Supermicro P4SGA+ P4 1.5Ghz CPU , RB14 -1Ks.,MK v2.9.6 test v plnej prevádzke.
(91.12 KiB) Staženo 1661 x

Sunka 1.JPG
3.Ani nepametam aká je tam doska PIII 400Ghz , RB14 -1Ks ,MK v2.9.51 test v pnej prevadzke.
(98.94 KiB) Staženo 1659 x

Pokračovanie ďalej
0 x

farmar
Kontaktovat uživatele:

Sunka 2.JPG
4.Ani nepamätám aká je tam doska PIII 350Ghz , Redukcia PCI na MiniPCI - 3Ks,MK v3.20 testv pnej prevádzke.
(99.43 KiB) Staženo 1671 x

RB 532.JPG
5.RB 532 ,MK v3.20 test v plnej prevádzke.
(108.48 KiB) Staženo 1702 x

RB 133.JPG
6.RB 133 ,MK v3.20 test v plnej prevádzke.
(106.39 KiB) Staženo 1702 x

Takže z toho my vyplýva že RB je o ničom .Zaujíma ma ako je na tom RB 600 atd..
A ak som niečo spravil zle ,tak ma upozornite.

Dik
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

tak s tim ze je o nicem nesouhlasim, RB je stavene aby melo male rozmery a spotrebu a dostataecny vykon coz take ma, jen se musi pouzivat vhodny typ a nastaveni.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

No, ja ted kupoval novy router na iGW a taky sem zkousel BW test - 1router = Supermicro PDSMA+, 2Ghz Pentium DualCore E2180 PROTI Supermicro X7SLM-L, 2Ghz Pentium DualCore E2180 = propustnost 920Mb, cca. 70 000pps a to byl BW test generovany za plneho provozu a jeste z tech 2 PC mezi kterymi sem delal ten test... Jinak cela sestava toho PDSMA+ vysla neco malo pres 10tisic, to X7SLM-L vyslo na necelych 7....
Nevim, ale RB nepustim nikdy na pater......
0 x
Jan Ptáček

farmar
Kontaktovat uživatele:

tak s tim ze je o nicem nesouhlasim, RB je stavene aby melo male rozmery a spotrebu a dostataecny vykon coz take ma, jen se musi pouzivat vhodny typ a nastaveni.

Myslel som ,že o ničom je RB na nejaký vysokoakostný routher.
Áno samozrejme rozmery sú niekedy rozhodujúce.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

já jsem tě nakopl? Nějak nevim kde ale k věci.

Osobně když už bych něco takovýho testoval tak ne testem v MKčku ale pěkně PC - router - router - PC

Takhle zjistíš skutečnou rychlost zařízení který neni omezený generováním trafficu. Navíc efektivita procesorů stoupá s více spojení který se dobře využije například u nstreme. Doporučuju testovat pomotí nettestu. Je v pohodě a dá se nastavit počet streamu. Například jsem nedavno testoval RB450 v routeru + nat a jednim spojení protahne cca 50Mbit ale při dři dvou spojeních už dvojnásobek tedy plných 100Mbit což je podstatný. To samí bude třeba u dvoujádrových procesorů a tak podobně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

pokud chceš zjistit jaká je propustnost nějakého zařízení, nemůžeš to dělat btestem z toho zařízení ale mezi dvěma komply přes to zařízení, tak jak píše hapi, takhle jsi zjistil jak valký traffic je schopen vygenereovat ten který cpu
0 x

farmar
Kontaktovat uživatele:

Asus I220GC - Intel 945GC Jede na ní MikroTik 2.9.x, 3.1x ?

Tam som videl test tvojej dosky a myslím ,že si to robil takým istým spôsobom.
Presne tak ,najlepší test je PC-MK-PC.
Len to by som musel všetky zariadenia čo som testoval zobrať z prevádzky na stôl a to si neviem predstaviť.
Ja som myslel ,že tento test môžeme brať ako orientačný a rýchly . Nerobil som ho v špičke takže by sa nemal líšiť od stolového tetu. Zaujímalo by ma ,ak by nejaký dobrý človek spravil test takým istým spôsobom ako ja a zverejnil
test RB 1000,600,433,Alix atd.. Hlavne či RB600 by bola lepšia ako nejaká stará šunka PIII 350 Ghz?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

na asusu i220gc mám otestováno MKv3, ethernet nefunguje ale jinak všechno jede viewtopic.php?f=16&t=4362&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=i220gc
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

net.work píše:Supermicro X7SLM-L, 2Ghz Pentium DualCore E2180...

kde si kupil tu supermicro dosku? nedari sa mi ju najst na SK alebo CZ e-shopoch.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

mato1 píše:

kde si kupil tu supermicro dosku? nedari sa mi ju najst na SK alebo CZ e-shopoch.

v penta.cz - ale v sortimentu to nemaji - pokus bys ji chtel, tak mi napis PM nebo email a ja ti to domluvim s obchodakem...
0 x
Jan Ptáček

RaMa

Příspěvekod RaMa » 16 years ago

Dival jsi se do Abacusu? http://www.abacus.cz . Tam maji od SuperMicra hodne kompotentu.

mato1 píše:

0 x