❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC router

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Polk
antispam: Ano

PC router

Příspěvekod Polk » 16 years ago

Ahoj mám PC router založený na AMD 1800+ ROS 3.20, RB14 (2 miniPCI) , 2x LAN 10/100 v PCI. Dělá v podstatě shaping, vysílání, routuje, překládá adresy atd .. vše běží tak jak má až na jednu vyjímku.
Dříve se mi stalo, že jakmile přeteklo cca 100 GB přes download server se kousl na ver. 2.51 . Dočetl jsem se že pomohla výměna siť. karet za nějaké obyč. Vyměnil jsem za uplně obyčený realteky za 80 Kč a přešel na 3. verzi .. nyní vše běželo jak má, jen jsem zjistil, že se mi problém asi opakuje , ale už né se 100 GB , ale po překročeni cca 1.2 TB na download.

Nějaký nápad ? Děkuji
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

jakou tam mas tedka MK verzi ?
bezi ti na tom NAT ?
mel jsem podobny problem
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 16 years ago

Ted 3.20 , běžel jsem i na 3.17 , ale stejné . NATů je tam několik kombinace src naty , tak i maškarády.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

hm, hm

ja mam dve centralni identicke masiny za sebou, nekde jsem to tu psal.
Mel jsem taky tento problem, ale pouze s jednou masinou. Obe jsou identicke. DualCore na 2.5GHz, kazda masina ma pouze dve sitovky za stovku.
Jedna masina, primarni funkce: firewall a shaper s verzi MKv3.10 bezela nonstop az do ted.
druha masina, primarni funkce: nat a qos s verzemi MKv3.10 a MKv3.14-16 mrzmula priblizne pri na 1TB dat, ale jednou az dvakrat klekla drive ne pri 1TB.
Tedka na te druhe masine mam verzi MKv3.19, natoceno minimalne 3TB (za 30 dni uptime) a masina je stale stabilni UP.
To jsem mel predtim podezreni na HW problem a chtel jsem masinu vymenit.

s tim ti asi vic neporadim, je to proste pokus omyl.
Bud tam budes mit neco spatne a nebo nebo netusim.
Problem je to ale hodne neprijemnej, protoze nevis kde je problem a to je pak teprve problem.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam