BIGG píše:Předem bych chtěl upozornit adminy,že toto není neplacená reklama, internet mě neživí a mám to jen jako koníček, děkuji.
V SZ nejdou posílat přílohy, tak to máš tady.
Parabola je středová o průměru 45 cm síla plechu 1mm centrálním uchycením ve středu, směrovost 6° . Zářič je opatřen kroužkem proti stojatému vlnění.
Ohnisková vzdálenost je 166,5mm dle počátečního matematického výpočtu a poté podle skutečného proměření viz. diskuse výše.
Výkon je při 2,4GHz 18db a při 5,8GHz je 23db PSV jsme měřili jen 2,4GHz a to bylo 1,1 na 5,8 ještě nemáme měřák. Zářič je postříbřen.
Polarizace je V nebo H podle potřeby si ji vyrobím, délka pigtailu je dle potřeby, vždy uzpůsobená frekvenci a vlnové délce.
U zářiče v parabole není žádný RSMA nebo SMA konektor, tak je 1db k dobru, koaxiál vede přímo ze zářiče, délka dle potřeby.
viz. http://www.cb-decin.cz/view.php?cisloclanku=2007080002
Upínka na stožár včetně držáku, šroubů a matek je z nerez oceli, protože nerad bych na střeše někdy v budoucnu řešil problém, že to nejde povolit.
Výrobní náklady nejsou až tak rozdílné při použití železa+zinek nebo přímo nerez, ale je pravda, že hůř se s tím dělá![]()
Zbytek je fotogalerii.
Pro štouraly u printscreenu z Mikrotiku vím, že porušuji normu, ale výkon karet je nastaven na 0db i přesto je na anténě zisk jak hrom.
Spoj je cca 3km , úzký směrový spoj bod-bod a nechtěl jsem použít sektorky, parabola proti parabole na obou stranách je nastaveno all rates fixed 0 ,ale níže to fakt nejde. Kolega slíbil, že mi udělá útlumový článek. Tak uvidím.
Nebo máte jiný způsob jak potlačit výkon ?
Neni 23 dBi na 45cm nejak malo? Cekal bych tak 24 az 24,5.