❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Deska na shapper
Deska na shapper
Cau, uz mi prestal stacit stavajici stroj a tak pokukuju po nem novem. Nemate nejake doporuceni? Ideal neco pro Core ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
vol neco od SuperMicra.......... sice se trosku placnes pres kapsu, ale stoji to za to....
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:vol neco od SuperMicra.......... sice se trosku placnes pres kapsu, ale stoji to za to....
Spis by se mi hodilo neco konkretniho

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:net.work píše:vol neco od SuperMicra.......... sice se trosku placnes pres kapsu, ale stoji to za to....
Spis by se mi hodilo neco konkretniho
SuperMicro PDSMA+ ... 100% kombatibilita s OS MikroTik.. 2x GBit eth... viz: http://www.wifiprofi.cz/p116-pdsma-i3000-s775-5pci-pc-x-pci-e8-2glan-4ddrii-667-4sata2-r5/
tady je dost draha... ale narychlo se mi nechtelo hledat levnejsi

0 x
Jan Ptáček
Po zkušenostech jsem se vykašlal na bastlení a skládání různých nesmyslů a radši kupuji originál servery. Jsou to mašiny, co jsou pro to přímo dělané a fakt si to nemůžu vynachválit. Pro koncové body beru aukro - za pár kaček dobrý stroj, pro páteř ebay, nebo na ostro nový stroj. 100% spokojenost. Kašlu na skládačky...
0 x
Lukas Kristek
hele, ja si zase davam zalezet na tom co stavim,
deska asus za 1500czk, celer 2GHz , mam dva centralni routry za sebou a nemuzu si to taky vynachvalit.
zatez 16Mb, zatez cpu kolem 5% . Cena kolem 5tis vcetne licence na MK za masinu.
Kazdy na to ma jiny pohled.
deska asus za 1500czk, celer 2GHz , mam dva centralni routry za sebou a nemuzu si to taky vynachvalit.
zatez 16Mb, zatez cpu kolem 5% . Cena kolem 5tis vcetne licence na MK za masinu.
Kazdy na to ma jiny pohled.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
napodobne, ja mam sice neco drazsiho, ale jen o par stovek, protoze mi tam jede core2duo a jede mi pres to ve spicce cca 45/28Mbps a procik se pohybuje nekde kolem 25%
0 x
tak pardooon , mnou zminovane hranicni routry (shapper + qos) jsou taky dual2core na 2.5GHz .
Ty celery pouzivam na routry uvnitr site.
Uz jsem z toho cely volaaky zmeteny
Ty celery pouzivam na routry uvnitr site.
Uz jsem z toho cely volaaky zmeteny
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Je to spis o poctu paketu a rychlosti, bavit se jen tak o "desce pro shaper" bez dalsich info je zbytecny.
supermicro PDSMI, quad xeon 2,4 GHz, tok cca 250 mbit, 80.000 paketu, vytizeni okolo 10%.
server IBM, jednojadro 2,4 GHz s s478, tok okolo 15mbit, 7.000 paketu, vytizeni pod 20%
supermicro PDSMI, quad xeon 2,4 GHz, tok cca 250 mbit, 80.000 paketu, vytizeni okolo 10%.
server IBM, jednojadro 2,4 GHz s s478, tok okolo 15mbit, 7.000 paketu, vytizeni pod 20%
0 x
Taky bych radeji volil nejakou desku za tisicovku. Pokud nemas dost klientu - penez na to, aby jsi si mohl dovolit mit druhou desku v supliku v pripade poruchy, tak je SuperMicro k nicemu. Ono bude skvele chodit, bude rychlejsi, ale az odejde, tak budes dlouho shanet novou.
Pokud mas hodne penez, klidne jdi do SuperMicra, pokud ne, tak si kup cely stroj za 5k jak pise reset a mas to.
Pokud mas hodne penez, klidne jdi do SuperMicra, pokud ne, tak si kup cely stroj za 5k jak pise reset a mas to.
0 x
Tak ideal by bylo neco do racku, ale to uz jsem vyresil polickou
Mame shapper v racku u poskytovatele, tedka mu zabiram 4U. Zatim tam mam alixe v atx skrini
) a ten jede asi na 80%, takze vymena zacina byt akutni a tady zatim zadne rozhreseni
Hodte nejlepe odkaz na konkretni desku, supermikro je moc drahe pro me 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Asus P5GC-MX se da jeste sehnat, ma to dva PCI pro dve sitovky, jsou dve verze, jedna na 1066 a druha i na 1333MHz FSB, bude to stejne jako Asus P5GC, ktera jede spolehlive a je levna, cca kolem 1000 myslim, jeste se da sehnat narozdil od Asus P5GC.
0 x
optinet píše:Je to spis o poctu paketu a rychlosti, bavit se jen tak o "desce pro shaper" bez dalsich info je zbytecny.
jaký software používáte na shaping? RouterOS nebo něco jiného?
0 x
RAket píše:jaký software používáte na shaping? RouterOS nebo něco jiného?
No na tomto foru vetsinou uslysis RouterOS
0 x
jj mikrotik s QT pouzivame na shaping. driv jsme pouzivali SQ, ted do toho s velkyma porodnima bolestma roubujem ispadmina a ten umi jen QT.
0 x