❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sdileni irq - vadi ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

mam v 1 routeru 4 port sitovku Dlink a RB14 (4xCM9) a ma to uptime 220 dni 3 irq se sdili, jedno dokonce 3 ma rozhranima a jede to bez problemu bandwitch mezi ETH 60 - 90Mbit, wlany tez ok az 2.8 MB/s vic to neda kvuli CPU 350P2, takze ono to spis bude o konkternim chipsetu, biosu atd.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

Momentalne idem osadit do ostrej prevadzky ASUS P5GC so 6xPCI. Dam tam 2x512MB DDR a CPU E2160. K tomu 1xNIC, 2x XI-626 a 3xCM9 v redukciach, tak to som zvedavy. MK nabieha v pohode, akurat bolo treba robit sachy kde ktoru kartu pichnut, lebo v istych poziciach nerozpoznaval MK jednu z XI kariet, a plus aj kvoli IRQ. A raz to uplne na zaciatku nenabehlo /asi studeny kontakt v novych nerozbehanych PCI,cize karty von a dnu a voala, inac si to neviem vysvetlit, odvtedy na 100% nabieha/.
0 x

kratas

Příspěvekod kratas » 16 years ago

ro000917 píše:Mám serverovou desku SUPERMICRO PDSMA+, mám tam 6x PCI redukci na miniPCI a v nich R52-jky. Mám s tím velký problém, když aktivuji více než tři R52 rozhraní, tak MIKROTIKpadne a je nefunkční.Ve winboxu jede CPU na 65% a pak to zkolabuje. Co s tím? Při dvou aktivních R52 je CPU na 25% a někdy to taky padá. Myslel jsem, že takto výkonná deska bude bez problémů. CPU Pentium 4 3,2GHz, RAM 1GB. Je pravda, že systém mi ukazuje sdílené IRQ. Mohl by to být problém?

Nandej tam vsude CM9 a uvidis.... Taky jsem se s tim nedavno setkal, kdyz jsem zacal enablovat kartu po karte, uplne linearne stoupalo vytizeni CPU .. s CM9 pohoda.. Ale bacha na redukce, neni redukce jako redukce :-) Pri zvoleni nejakych shitek to dokaze pekne zneprijemnit alespon pul dne, kartu to vidi, nevidi a porad change pozic a redukci dokola.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

jo a taky bacha na prism karty čili XI-626. Nemaji rádi společný IRQ s něčim dalšim takže v tomhle budeš mít možná problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků