Chci zařídit záložní ADSL konekt. (O tom že to po něm díky connections poleze pomalu mi tu nepiště, lepší když to pojede pomalu než hláška "Stránku nelze zobrazit").
Četl sem někde že ale jak teď udělali těch 8 či 16Mbit, změnili snad nějaké protokoly nebo něco...
Proto se ptám jestli to s Mikrotikem chodí bez problémů?
Mimo to jaký by jste doporučili vzít modem?
Děkuji za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Záložní ADSL konekt
videl jsem jak 4M adsl jede s 25 aktivnimi klienty a uz bych to vazne nechtel ani zadarmo a to ani na zalohu, fuj fuj fuj(a to jsem mel i omezene konexe). Co mas ADSL spolecneho s mikrotikem ? Normalne na nem nastavis NAT presmerujes vsechny porty do segmentu v LAN, pak uz bude mikrotikovej router, akorat tam bude 1 segment mezi adsl a tvym routerem, na nejake vytaceni pppoe nebo co to je MK bych se vykaslal.
0 x
Maxik píše:videl jsem jak 4M adsl jede s 25 aktivnimi klienty a uz bych to vazne nechtel ani zadarmo a to ani na zalohu, fuj fuj fuj(a to jsem mel i omezene konexe). Co mas ADSL spolecneho s mikrotikem ? Normalne na nem nastavis NAT presmerujes vsechny porty do segmentu v LAN, pak uz bude mikrotikovej router, akorat tam bude 1 segment mezi adsl a tvym routerem, na nejake vytaceni pppoe nebo co to je MK bych se vykaslal.
údajně to má cca 1000 connections a když se nastaví na jednu IP třeba 20 connekcí, tak to vydrží pro 50 přípojek, je jasné že to bude linka pro jednotlivou IP 256kbps download a 32kbps upload, ale lepší něco než nic. A JE TO ZÁLOHA. Jako hlavní konekt to je jasné že to nedá.
0 x
ja jsem mel ke konci omezeni na celkem asi 200 konexi mozna i 100 a stejne to bylo nepouzitelny mozna mate nejakej lepsi adsl nez ja
0 x