http://routerboard.com/pdf/tests_july_2008.pdf
RB1000 nepřestává příjemně překvapovat, nasadili jsme už třetí a bootování za šest (!) vteřin mě dostává

Leeonek píše:ftp traffic dvou komplů.
.
.
.
Počet conection hlídám na 200/uživatele
Leeonek píše:Tady ty testy nikdy neodpovídají realitě
Leeonek píše:Další příklad? Není zas tak daleko doba kdy se vyhrnuli 3D grafické karty, všichni začli jak blázni testovat v 3D marku a camrali se číslama jak mají výkonné karty, realita byla opět někde jinde a lidi co si nakupovali karty podle srovnání v 3Dmarku byli při hraní her zklamaní
Petr Vlašic píše:Leeonek píše:ftp traffic dvou komplů.
.
.
.
Počet conection hlídám na 200/uživatele
A to jako fakt?
Petr Vlašic píše:Leeonek píše:Další příklad? Není zas tak daleko doba kdy se vyhrnuli 3D grafické karty, všichni začli jak blázni testovat v 3D marku a camrali se číslama jak mají výkonné karty, realita byla opět někde jinde a lidi co si nakupovali karty podle srovnání v 3Dmarku byli při hraní her zklamaní
Jednoduchá pomoc...nehrát hry.
Leeonek píše:třeba teďka mám doma RB192 bez jakéhokoli pravidla a kopíruju ze svého dellu D400 přes 2 eth porty klasickým windowsím sdílením na stolní kompl 2,7MB/s film, předpokládám že to brzdí RB192 když z něho při přímém propojení stahuju kolem 7-8MB/sRB192 má stejné cpu jak 133, nemýlím li se, pravda že na tom RB133 sem z toho dostal trochu víc....
Petr Vlašic píše:O Sambě je se už netřeba bavit úplně, protože to že je to strašný brak uznal i sám Microsoft.
Petr Vlašic píše:Leeonek píše:třeba teďka mám doma RB192 bez jakéhokoli pravidla a kopíruju ze svého dellu D400 přes 2 eth porty klasickým windowsím sdílením na stolní kompl 2,7MB/s film, předpokládám že to brzdí RB192 když z něho při přímém propojení stahuju kolem 7-8MB/s ;) RB192 má stejné cpu jak 133, nemýlím li se, pravda že na tom RB133 sem z toho dostal trochu víc....
Aha, tak už jsme na ty problémy narazili. Windows - nevím jak Vista(u ní to asi bude ještě horší, protože jsem četl o té aférce, kdy Microsoft schválně zbržďuje rychlost na síti...co je na tom pravdy netuším), ale XP má blbě okopírovaný BSD TCP/IP Stack(i přesto se z toho někomu podařilo vytáhnout až 60Mbps). Navíc u Realtek karet je blbě napsán ovladač a v defaultním nastavení je vypnut procesor NICu, takže to musí počítat CPU(teď byl v nedávné době v CHIPu návod jak to v registrech zapnout). Testovače - FTP nikdy nebylo zamýšleno jako síťový benchmark a z něj se mi podařilo max. dostat taky tak kolem 3MB/s. O Sambě je se už netřeba bavit úplně, protože to že je to strašný brak uznal i sám Microsoft. Max. které se mi kdy podařilo z něj vytáhnout mezi dvěma počítači se Samba démonem bylo 40Mbps. Jinak mezi dvěma Windowsi bylo 18Mbps úplná klasika. Pro testování doporučuji používat cokoliv jiného než Windows a programy k tomu určené(iperf,n/ttcp,pktgen - u něj doporučuji zvláště přečíst si papír z kongresu). Samozřejmě, že hodnoty budou trošičku nadsazené (hlavně u RB100. Nevím, nic o tom, že by ADM5120 obsahovala dvě Gigabitové MII. A už vůbec nevím o RB, které by je mělo vůbec vyvedené a podle standardu IEEE802.3 je MII sběrnice mezi MAC-blokem a PHY taktována na 25Mhz a používá paralení 4-bitový přenos a že by někdo nedodžoval standard a obzvláště směrem nahoru se mi moc nechce věřit), ale téměř hraničních hodnot rozhraní na tom daném RB se mi vždy podařilo dosáhnout.