Dobrý den,
přemýšlíme o zavedení GPS knihy jízd do firemních vozidel z důvodu zjednodušení administrativy. Při té příležitosti bych rád napojil náš informační systém, resp. historii pracovních příkazů právě na GPS záznamy. To znamená abychom byli schopni zpětně analyzovat, které vozidlo/vozidla se v daný čas nacházely v blízkosti určité souřadnice.
Pokud by žádné z dostupných řešení GPS knihy jízd nemělo aplikační rozhraní pro vyřešení zmíněné funkcionality, což tak vypadá, řešil někdo vlastní GPS knihu jízd? Předpokládám, že by to nemělo být nic složitého, GSM modemy v pravidelných intervalech zasílají souřadnice nějakému databázového kolektoru. Nad db už napsat funkcionalitu je už to poslední.
Díky,
Z.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GPS kniha jízd s API rozhraním
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
O2 Car Control tohle má vyřešený a tuším že poplatky nejsou nijak vysoký. Má to spoustu funkcí, reporty a i API. Zkuste pročíst jejich podmínky...
0 x
My měli ve dvou autech pár měsíců O2 car a přesnost zobrazní byla tragická. Jednotky se chytaly klidně až po 5ti minutách jízdy a do map si to klidně kreslilo trasy mimo silnici. Pak jsme přešli na http://www.knihajizd.info/kontakty-p580 a tam je to přesné. To jen ke zkušenostem, api jsem nezjišťoval a podle mě nemá.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nabizel sem se rizeni a sledovani techniku propagovat prave na nadchazejci Jizerce. GPS sledovani umi nase nomado.
Je to dodelany modul do LMS, takze v klidu se to da prenest na jine systemy.
Sledujeme techniky podle pracovnich smartphonu. Mas predstavu ze budes sledovat pouze vozidlo, i kdyz v nem maji sedet treba dva technici ?
http://www.nomado.cz sledujeme primo techniky.
Ps: aha kniha jizd, tak to bude sledovacka na vozidlo. Naprikald Mercedes to resi podobne jako my. O auto se stridaji technici, Soucasti automobilu je tablet a kazdy technik se prihlasuje pod svym loginem.
Mam pocit ze jsem tvuj problem vyresil za 1000 Euro.
)
PS2: pouzivame pro sledovani mix GPS a wifi lokaci od Googlu. Ve mestech a pod strechou (napr. garaz, tunel) je lokalizace podle wifi profilu presnejsi
Je to dodelany modul do LMS, takze v klidu se to da prenest na jine systemy.
Sledujeme techniky podle pracovnich smartphonu. Mas predstavu ze budes sledovat pouze vozidlo, i kdyz v nem maji sedet treba dva technici ?
http://www.nomado.cz sledujeme primo techniky.
Ps: aha kniha jizd, tak to bude sledovacka na vozidlo. Naprikald Mercedes to resi podobne jako my. O auto se stridaji technici, Soucasti automobilu je tablet a kazdy technik se prihlasuje pod svym loginem.
Mam pocit ze jsem tvuj problem vyresil za 1000 Euro.

PS2: pouzivame pro sledovani mix GPS a wifi lokaci od Googlu. Ve mestech a pod strechou (napr. garaz, tunel) je lokalizace podle wifi profilu presnejsi
Zdeněk Švarc píše:Dobrý den,
přemýšlíme o zavedení GPS knihy jízd do firemních vozidel z důvodu zjednodušení administrativy. Při té příležitosti bych rád napojil náš informační systém, resp. historii pracovních příkazů právě na GPS záznamy. To znamená abchom byli schopní analyzovat, které vozidlo/vozidal se v daný čas nacházely v blízkosti určité souřadnice.
Pokud by žádné z dostupných řešení GPS knihy jízd nemělo aplikační rozhraní pro vyřešení zmíněné funkcionality, což tak vypadá, řešil někdo vlastní GPS knihu jízd? Předpokládám, že by to nemělo být nic složitého, GSM modemy v pravidelných intervalech zasílají souřadnice nějakému databázového kolektoru. Nad db už napsat funkcionalitu je už to poslední.
Díky,
Z.
0 x
hmm a nešlo by jednoduše nastavit latitude ve smartphonech a pomocí google api tahat info kde kdo byl?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Co se týká latitude ve smartphonu, tak to pěkná věc je, ale bez zapnutýho GPS hodně nepřesný a se zapnutým GPS badne za 3 hodiny baterka. Teda aspoň mě, já mám co dělat abych vydržel celej den se zapnutou wifi a datama.
0 x
tak v autě máš nabíječku ne? neni to sice zrovna to pravý ořechový ale tak nějakej smartphon za pár kaček můžeš do auta hodin jenom pro tenhle účel. Určitě budou i nějaký věci přímo na tohle jako dělaný.
Vlastně nedavno jsem byl ve firmě kde měly nějakou gps knihu jízd a tahaly si data do vlastního serveru.
Vlastně nedavno jsem byl ve firmě kde měly nějakou gps knihu jízd a tahaly si data do vlastního serveru.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
Zdeněk Švarc píše:Dobrý den,
přemýšlíme o zavedení GPS knihy jízd do firemních vozidel z důvodu zjednodušení administrativy.
pouzivame CarNet a ted se prechazi myslim na neco jineho. Podrobnosti nevim. Mam pocit, ze u CarNetu se ukladaji data do nasi vlastni DB (netusim jak moc je to online). U toho dalsiho je tam mozna nejaka aktualizace z net u..
Krome knihy jizd pouzivame pri evidovani praci/dochazky techniku.
Nejakych dale v diskuzi zminovanych smartfonu bych se bal. Jednak je to vydaj navic, jednak baterka IMHO nevydrzi a jednak by s tim slo jednoduseji vydrbavat (co se tyce te evedence prace)
0 x
Ahojte, nejake nove odporucania ako jednoducho vyriesit knihu jazd vo vlastnom vozidle? Nepotrebujem riesit, ci auto jazdi eko, viac vodicov, atd. potrebujem to do vlastneho vozidla a zaroven aby to bolo bezstarostne. Nemusi to mat ani online pristup. Staci ak si to napr raz za mesiac vykopirujem zo samotneho zariadenia
.
Dakujem za odporucania.
Dakujem za odporucania.
0 x