❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tester CCTV a kabelů STP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Tester CCTV a kabelů STP

Příspěvekod DarkLogic » 6 years ago

Líbil by se mi nějaký takový tester, který by pomohl při instalaci kamerového systému a zároveň by se s ním daly testovat FTP/STP kabely. Něco takového:
https://www.kenex.cz/testery-a-meraky/c ... ezEALw_wcB

Když jsem se ale díval na Youtube na tenhle nebo jemu podobné (prakticky jen přelogované na jiného výrobce), tak se zdá, že to umí jen UTP kabely, tedy netestuje stínění.

Měl by někdo typ na obdobný tester v podobné ceně, který ale umí otestovat i to stínění?
0 x

luky.GTI

Příspěvekod luky.GTI » 6 years ago

Mel jsem a byl jsem rád, když mi v rámci záruky byla navrácena částka :-) Zamrzání, náhodilé restartování. na všech 3 kusech :-)
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Navíc tester UTP na úrovni "ledkového" = v podstatě k ničemu. Když už se kamera rozběhne, v UTP problém nebude (ne takový co ten tester najde), když se kamera nerozběhne, je jasné že je blbě kabel.
0 x

DarkLogic

Právě, že tyhle testery nejsou na úrovni LEDkového. Měří i útlumy na jednotlivých žilách apod. Jen asi neumí to stínění :-( Tester na STP/FTP nechci jen kvůli kamerám - jen jsem si říkal, že než pořizovat dva přístroje (tester STP a monitor pro CCTV), tak by bylo fajn mít vše v jednom stroji. A tak hledám doporučení.
0 x

DarkLogic

luky.GTI píše:Mel jsem a byl jsem rád, když mi v rámci záruky byla navrácena částka :-) Zamrzání, náhodilé restartování. na všech 3 kusech :-)

Měl jsi přesně tenhle nebo něco podobného? A čím jsi to teda nahradil?
0 x

luky.GTI

Příspěvekod luky.GTI » 6 years ago

Je to vše na stejne brdo jen jiná barva a logo. Ja mel.modry od expres alarm. Byla na to zajimava cena tak jsem zkusil. Za ty 4 litry to nestalo. Nahradil jsem to ledkama a a lenovem x230
0 x

DarkLogic

A umi to teda testovat i stíněné kabely?
0 x

davecv

Příspěvekod davecv » 6 years ago

DarkLogic píše:

A umi to teda testovat i stíněné kabely?

Na to máme certifikovaný měřák, ale 2.1 budu v práci, tak to vyzkouším na firmě a dám vědět.
0 x