je možné že wifi v pendolinu nejak kontorluje moji vpn l2tp s ipsecem, porty?
nefungují mi uričté služby třeba samba, přitom když si udělám můj lte hotspot tak to jde, nechápu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
wifi v pendolinu zasahuje do l2tp ?
wifi v pendolinu zasahuje do l2tp ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:je možné že wifi v pendolinu nejak kontorluje moji vpn l2tp s ipsecem, porty?
nefungují mi uričté služby třeba samba, přitom když si udělám můj lte hotspot tak to jde, nechápu.
A vytoci se ti ta VPN?
0 x
to ano ale ping třeba do interní sítě jde ale už ty služby nejdou, je to právě takové dost divné.
i ta hláška na vpn serveru je divná:
i ta hláška na vpn serveru je divná:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:to ano ale ping třeba do interní sítě jde ale už ty služby nejdou, je to právě takové dost divné.
i ta hláška na vpn serveru je divná:pendo.jpg
mne se na ni nezda nic divneho. Nemuze to byt problem s MTU?
1 x
hmm tak díky pomohlo metodou pokus omyl mtu až na 1300
to jsou ale věci teda 
0 x
Nepřipadá mi na tom nic divného - oni to z vlaku tunelují přes LTE, na LTE se asi vyšší MTU použít nedá, takže výsledek je jasný. Pokud NĚCO nechodí přes šifrovaný tunel, tak se každému zkušenějšímu síťaři rozsvítí 
0 x
jistě ale co je vyšší MTU já tam měl 1400 to už považuji za normální rozumné....
0 x