❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wifi v pendolinu zasahuje do l2tp ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

wifi v pendolinu zasahuje do l2tp ?

Příspěvekod okoun » 6 years ago

je možné že wifi v pendolinu nejak kontorluje moji vpn l2tp s ipsecem, porty?
nefungují mi uričté služby třeba samba, přitom když si udělám můj lte hotspot tak to jde, nechápu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

johnyboi

Příspěvekod johnyboi » 6 years ago

okoun píše:je možné že wifi v pendolinu nejak kontorluje moji vpn l2tp s ipsecem, porty?
nefungují mi uričté služby třeba samba, přitom když si udělám můj lte hotspot tak to jde, nechápu.

A vytoci se ti ta VPN?
0 x

okoun

to ano ale ping třeba do interní sítě jde ale už ty služby nejdou, je to právě takové dost divné.
i ta hláška na vpn serveru je divná:
pendo.jpg
pendo.jpg (66.55 KiB) Zobrazeno 2624 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

johnyboi

Příspěvekod johnyboi » 6 years ago

okoun píše:to ano ale ping třeba do interní sítě jde ale už ty služby nejdou, je to právě takové dost divné.
i ta hláška na vpn serveru je divná:pendo.jpg

mne se na ni nezda nic divneho. Nemuze to byt problem s MTU?
1 x

okoun

hmm tak díky pomohlo metodou pokus omyl mtu až na 1300 :D to jsou ale věci teda :D
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Nepřipadá mi na tom nic divného - oni to z vlaku tunelují přes LTE, na LTE se asi vyšší MTU použít nedá, takže výsledek je jasný. Pokud NĚCO nechodí přes šifrovaný tunel, tak se každému zkušenějšímu síťaři rozsvítí ;-)
0 x

okoun

jistě ale co je vyšší MTU já tam měl 1400 to už považuji za normální rozumné....
0 x