❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NA domaci Netis WF2419I- nefunguje s Ipodem, jak to opravit ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mpcz

Re: NA domaci Netis WF2419I- nefunguje s Ipodem, jak to opravit ?

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

SpeedyGT píše:My máme zkušenosti že jakmile má zákazník nějaký Apple, tak s Netisy to dost často blbne a řeší to jedině výměna za Tplink :wink:

Na tom něco může být. Ale - když jsem prošel namátkou pár desítek domácích Wifinek - vše NETIS 2419(i), nejméně na třetině vidím v DHCP Jablečňáky různých modelů. A jak vidno - jedou normálně. Není ten ojedinělý problém spíše v to Jablečňáku? Neříkám chyba, jen odlišnost od těch ostatních. mpcz, 22.11.2018
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 6 years ago

Rada tady byla spravna, preladili jsme na spodni kanal a zakaznik je spokojenej. Tedy pouzivat americkou normu. nejvyssi kanal 11.
mpcz píše:
SpeedyGT píše:My máme zkušenosti že jakmile má zákazník nějaký Apple, tak s Netisy to dost často blbne a řeší to jedině výměna za Tplink :wink:

Na tom něco může být. Ale - když jsem prošel namátkou pár desítek domácích Wifinek - vše NETIS 2419(i), nejméně na třetině vidím v DHCP Jablečňáky různých modelů. A jak vidno - jedou normálně. Není ten ojedinělý problém spíše v to Jablečňáku? Neříkám chyba, jen odlišnost od těch ostatních. mpcz, 22.11.2018
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 6 years ago

Tady: https://support.apple.com/cs-cz/HT202068 je počteníčko pro lamy.

Jinak kanály 12,13,14 používají jen sebevrazi :D
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

mpcz

zubodravec píše:Rada tady byla spravna, preladili jsme na spodni kanal a zakaznik je spokojenej. Tedy pouzivat americkou normu. nejvyssi kanal 11.
mpcz píše:

Nevím, jestli to překládám správně, ale já to čtu tak, že ten "zlobivý" Jablečňák nepoužívá normu, která je v Československu předepsaná a tím pádem to zlobí. To je ale v tom případě (asi) chyba majitele telefonu/tabletu atd. který (asi) ten stroj získal ve snaze ušetřit z neoficiálního prodejního kanálu nebo darem a ten otloukánek NETIS je v tom nevinně (asi). mpcz, 23.11.2018
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

vina padá na toho kdo netise konfiguroval. Je to tak vždy.

- kanály 1-11
- 20MHz kanál ve 2.4GHz
- pokud to jde, vyhodit 802.11b
- wpa2 only

a to neplatí jenom pro apple ale i pro samsnugy a huawei. Případně androidy maji v sobě v nastavení wifi možnost zvolit kde jsou (EU, USA, Asia) ale to je celkem fuk, vždy je nutný mít pouze 1-11 kanál.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

hapi píše:vina padá na toho kdo netise konfiguroval. Je to tak vždy.

- kanály 1-11
- 20MHz kanál ve 2.4GHz
- pokud to jde, vyhodit 802.11b
- wpa2 only

a to neplatí jenom pro apple ale i pro samsnugy a huawei. Případně androidy maji v sobě v nastavení wifi možnost zvolit kde jsou (EU, USA, Asia) ale to je celkem fuk, vždy je nutný mít pouze 1-11 kanál.

Necitím se vinný. V žádném případě. Žiji v Československu, EU a nevím, že by místní norma končila na tomto kanálu. Při počtu několika set NETISů a jednom problému, který se vyřešil výměnou telefonu za jiný (správný, = EU, CZ kompatibilní) Jablečňák nevidím důvod, proč se okrádat o kanály, kterých je i tak ve větší koncentraci klientů lidí málo.
Samozřejmě, pokud klient neuzná, že má nekompatibilní telefon pro EU, asi k této berličce přistoupím, ztratit zákazníka nechci a jsem tím pádem rád a děkuji, že se ta dlouhodobá záhada (alespoň pro mě) tady vydiskutovala a (asi) úspěšně vyřešila.
Ještě jeden postřeh, tato věc jen posílila mou silnou averzi k produktům (především telefony) této firmy. Záhadou mi zůstává, co na nich ti lidé vidí. To se třeba také někdy objasní.
mpcz, 23.11.2018
0 x

aaakecal

Příspěvekod aaakecal » 6 years ago

Bohužel se otázka 12. 13. kanálu týká i NTB Lenovo, HP, a asi v tom budou i další firmy, pro čínu jsme tak titěrný prd, teda vlastně trh, že se jim nevyplatí nad tím ani uvažovat, nedejbůh něco i dělat...
0 x

hapi

tak to jsme se zase vrátili o 10 let zpět nebo co? Přece každej víme jaký je ideální plánování kanálů ve 2.4GHz ne?

je to 1, 6, 11 kanál

Pokud je tu někdo kdo tomu rozumí (rozumí 802.11 a kanálování ve 2.4GHz) tak ani jiný kanálu používat nebude protože to je jenom horší když se použijou všechny kanály. Na capsmanech máme pro 2.4GHz nastavený v automatice vybírání pouze z těhle 3 a zatím je 2 roky klid i v panelákách.

Nepředpokládám že to mpcz pochopí. Už se těšim na otázku proč sem se okradl o 10 kanálů.

Averzi k apple má kde kdo. Přikládám to k tomu, že na tyhle věci prostě finančně nemá a tak je nesnáší tak jak je u čechů zvykem.

Mimochodem, jo možná jsme v CZ a EU ale rozdělení světa v IT je CZ v USA.
0 x

mpcz

Děkuji za vysvětlení, už jsem o tom rozdělení kanálů něco kdysi slyšel. Jenže ne vždy si člověk může vybírat, když je ve větší bytovce, kde jsou i jiní a dříve. To bych pak nemohl dle této rady vysílat vůbec, kdyby vše bylo podle kolegy Hapiho. Každopádně mám svou hlavu a problém nemám ani s klienty s Jablíčkem. Až nastane, začnu to řešit.
Averze k věcem, na které lidi nemají je docela běžná věc, v tom má kolega Hapi úplnou pravdu. To se mě ale zcela určitě netýká. A svůj názor na Apple jsem tu už kdysi podrobně napsal. mpcz, 23.11.2018
0 x

hapi

jak sem řek, 1, 6, 11 a neřešíme ani v bytovkách. Prostě to nějak funguje. Už dlouho jsme nemuseli nic fixovat na kanál.

Třeba v nemocnici v Č. Budějicích maji 1, 6, 11 po celí nemocnici. Chodil sem tam s telefonem a fakt pěkně udělaný. Myslim že to maji na HPčkách.
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 6 years ago

Kanály 1, 6 a 11 jsou jistě super, ale jak pak řešíte Auto selekci kanálů (na TP-Linku)?
To taky není v bytovce na zahození. Když to začne zlobit, tak vytáhnout na chvíli ze zdi to dokáže každý.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 6 years ago

mirek.k píše:Kanály 1, 6 a 11 jsou jistě super, ale jak pak řešíte Auto selekci kanálů (na TP-Linku)?
To taky není v bytovce na zahození. Když to začne zlobit, tak vytáhnout na chvíli ze zdi to dokáže každý.

Na auto kanál nic nedávat, v zarušeným místě (panelák) to dělá bordel, přelaďuje se to a klienti pak nadávaj, že jim vypadává net.
Osobně netis nemusím, to samé tenda, asus a poslední dobou i tplink, jsou to pro mě tupé stroje, respektive všechno pod 1oooKč. Jediný low-end router, kterej beru je Mikrotik hAP lite.

K tématu, pokud má člověk prachy na jabko, tak si koupí dual router a jede v 5GHz v indooru. Má to sice horší dostřel jako 2.4GHz, ale do bytu to stačí.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 6 years ago

Daxxim píše:
mirek.k píše:Kanály 1, 6 a 11 jsou jistě super, ale jak pak řešíte Auto selekci kanálů (na TP-Linku)?

Na auto kanál nic nedávat, v zarušeným místě (panelák) to dělá bordel, přelaďuje se to a klienti pak nadávaj, že jim vypadává net.
Osobně netis nemusím, to samé tenda, asus a poslední dobou i tplink, jsou to pro mě tupé stroje, respektive všechno pod 1oooKč. Jediný low-end router, kterej beru je Mikrotik hAP lite.

K tématu, pokud má člověk prachy na jabko, tak si koupí dual router a jede v 5GHz v indooru. Má to sice horší dostřel jako 2.4GHz, ale do bytu to stačí.

Pak o důvod víc mít vzdálený přístup do domácí wifi :-)
0 x

hapi

Daxxim píše:

no, mikrotik ladí jenom po zapnutí wifi, pak zůstane pokud se capsman nenastaví jinak takže neladí za chodu dokud ne nevypne a nezapne nebo neodpojí a nepřipojí k capsmanu. Nemáme problém, používám to i doma. Pokud má člověk doma víc mikrotiků tak capsman poslední cca rok dokonce skenuje po připojení apček postupně takže když se restartne capsman server a všechny apčka se napojí v tu samu chvíli tak veme první, oskenuje, nastaví kanál a pak jde na další v pořadí takže už se ani nestává že naladí stejnej kanál. Fakt se mi to líbí a hlavně to funguje.
1 x