❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NA domaci Netis WF2419I- nefunguje s Ipodem, jak to opravit ?
-
- Kontaktovat uživatele:
NA domaci Netis WF2419I- nefunguje s Ipodem, jak to opravit ?
Bojuejem s domacim routerem. Zakaznik ma doma NTB WIN10, iphone a IPod. WIN10 i Iphoen se pripoji k wifi. Ale Ipod ne. Pred tydnem probehl prvni zasah. Zmenili jsme z PSK na WEP a Ipod se pripojil, po tydnu se Ipod opet nechce pripojit, radiove se pripoji k Netisovi, ale hlasi ze neni dostupna sit. Zna nekdo kde je problem ? Netis ma FW verzi V2.12.36123, je za Natem , na Wanu ma tedy privatni sit. Tedy dva preklady po ceste. Kanal 12, WEP heslo 64 bitu, ma celkem 5 pismen. No nevim si s tim rady, asi mu vymenime domaci router. Zna nekdo zavadu ?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
WEP = špatně
Kanál 12 = špatně
FW = špatně
Nahraj tam poslední FW https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing (pozor vrátí se do defaultní konfigurace), nastav na US "normu", tím pojedeš jenom na kanály 1-11 (vysílací výkon je potom vyšší, 23dB vs 20dB na EU) a nastav normálně WPA2 AES.
Kanál 12 = špatně
FW = špatně
Nahraj tam poslední FW https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing (pozor vrátí se do defaultní konfigurace), nastav na US "normu", tím pojedeš jenom na kanály 1-11 (vysílací výkon je potom vyšší, 23dB vs 20dB na EU) a nastav normálně WPA2 AES.
0 x
Petr Bačina píše:WEP = špatně
Kanál 12 = špatně
FW = špatně
Netis WF2419I = špatne
2 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc.
Petr Bačina píše:WEP = špatně
Kanál 12 = špatně
FW = špatně
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Gemb píše:Netis WF2419I = špatne
Ale prd, ty routery normálně fungují a nejsou s nimi problémy.
1 x
Petr Bačina píše:Gemb píše:Netis WF2419I = špatne
Toto nemůžu pochopit, mám jich už přes 300 kusů a ještě jsem ani jeden nereklamoval. Nebo snad jeden, kde nešly 2 díry hned z výroby. Někomu se snad pokazí každý druhý. A také nepamatuji u NETISu vadný adaptér, přestože mám téměř u každého NETISu jeden RB/Mikrotik a tam odchází adaptéry nezanedbatelně. mpcz, 20.11.2018
0 x
mpcz píše:Petr Bačina píše:Gemb píše:Netis WF2419I = špatne
Toto nemůžu pochopit, mám jich už přes 300 kusů a ještě jsem ani jeden nereklamoval. Nebo snad jeden, kde nešly 2 díry hned z výroby. Někomu se snad pokazí každý druhý. A také nepamatuji u NETISu vadný adaptér, přestože mám téměř u každého NETISu jeden RB/Mikrotik a tam odchází adaptéry nezanedbatelně. mpcz, 20.11.2018
Sorry ale u nas isli vsetky prec...+- 100ks a ked sa zacali velmi casto ohlasovat ludia, ze maju problemy na wifi tak vzdy to bol netis. Neskumal som ten problem, pri HW za 11€ to nemam cas skumat. Dostali TPlink 840/841 alebo RB 941 a je pokoj. Vsetky sme vyhodili do smeti...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Máme jich nasazeno stovky a jestli jsme vyhodili možná 5ks, tak je to moc. Zdroj jsme měnili asi 2x, kdy chcípnul do hodiny co jsme odjeli z instalace. Krom nesnášenlivosti s origo PoE od mikrotiku a SXT jedou s tím posledním FW úplně v pohodě. Na starším FW bylo nutné vypínat na ve "Wireless advanced" volbu Wireless roaming, jinak měla některá zařízení problém se připojit. Když už je měníme za něco jiného, tak za vyšší model WF2780. Mezi lidma máme ještě nějaké WF2411, které jedou od nasazení před těmi 4-5 lety taky v pohodě. Stejně tak nemáme absolutně žádné problémy se switchi od Netisu a to jak se 100Mb, tak 1Gb verzí.
0 x
My jich měli 37ks a všechny do jednoho jsme měnili. Ze začátku bez problémů, po cca roce náhodné odpojovaní zařízení a celkově dost blbě diagnostikovatelný závady.
To prostě nechceš. Po výměně routeru za jinou značku je klid.
To prostě nechceš. Po výměně routeru za jinou značku je klid.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecně s Wi-Fi routery od Netisu nemám problém, ale speciálně WF2419l je fakt hrozný šmejd. Měl jsem ho doma jen jako malé AP v obýváku a okamžitě letěl. Stačilo připojit 3+ zařízení k Wi-Fi a odezva na seznam.cz byla rázem 100 ms. Vyměnil jsem za TP-Link a bez problémů.
0 x
My máme zkušenosti že jakmile má zákazník nějaký Apple, tak s Netisy to dost často blbne a řeší to jedině výměna za Tplink 
0 x
Těžko říct s čím Apple funguje vždycky. Viděl jsem, že zlobily i TP-Linky, ale je pravda, že jen některé. 
Když někdo má finance na zařízení od Applu, tak by mu nemělo vadit zakoupit i Apple AirPort, který s Applem funguje vždy bezvadně. Případně alespoň nějaký lepší ASUS (třeba RT-N18U), který s Applem neměl nikdy problém.
Když někdo má finance na zařízení od Applu, tak by mu nemělo vadit zakoupit i Apple AirPort, který s Applem funguje vždy bezvadně. Případně alespoň nějaký lepší ASUS (třeba RT-N18U), který s Applem neměl nikdy problém.
0 x
airporty se už půl roku nevyrábí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Aha, já Apple řešil rok zpátky. O tomhle jsem nevěděl. Apple AirPort bych tedy nahradil ASUSem, případně i nějakým odzkoušeným TP-Linkem.
0 x