Čaute,
na zvonici kostela odkud mám p2p spoj do sousední vesnice bych chtěl pořešit něco, co by mi zlepšilo signál. Hned za anténou jsou takový dřevěný žaluzie a k tomu kovový "vehikl", který se celé okno zavírá/otevírá". Žere mi to teď asi 8db signálu... Už jste něco obdobného sami řešili? Případně jak? Vím, že někdo to řeší výměnou samotných dřevěných žaluzii za plastové, což by mi asi pomohlo, ale pak je otázka jak to bude vypadat zvenku. Nicméně tím se nezbavím toho kovového zavírání v okně. Který bude pro prostup signálu horší než samotné to dřevo.
Díky moc.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Úprava zvonice na kostele
Lexan, základ na plasty a pak maskovací nástřik, dělali jsme třeba imitaci měděnky, žaluzie jsem tím už taky nahrazoval. To kovové zavírání tam je potřeba? Z plastu ty žaluzie budou mnohem lehčí a šlo by to určitě nahradit něčím jiným nebo upravit, aby se Ti to nepletlo.
0 x
Záleží, co povolí majitel/správce - jeho souhlas je základ. Obecně používáme plastové věci nastříkané na hnědo/černo. Víceméně to musí být okem nerozpoznatelné, což stříknutý plast splňuje.
0 x
S farností jsem domluven, že jim mám přednést nějaké varianty. Jinak asi s tím problém nemají. Trošku problém je tam ten, že ta anténa ať tak či tak musí jít přes ten kov... 
Ještě mě napadlo, co výměna celého okna - že by se stávající vyměnilo a na panty dalo nové, imitující to staré? Akorát se to asi bude blbě dělat...
Ještě mě napadlo, co výměna celého okna - že by se stávající vyměnilo a na panty dalo nové, imitující to staré? Akorát se to asi bude blbě dělat...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Petr S. píše:S farností jsem domluven, že jim mám přednést nějaké varianty. Jinak asi s tím problém nemají. Trošku problém je tam ten, že ta anténa ať tak či tak musí jít přes ten kov...
Kde jsem potřeboval a šlo to, tak jsem prostě vyřízl potřebný prostor a hodil tam kus nastříkanýho plexi. Rychlé, jednoduché, za pár korun a zvenku to nikdo nepozná.
Tzn vykašlat se na výměnu okna a dát tam jen plexi, které bude držet na několika packách na vrutech (nepředpokládám, že by okno před anténou bylo potřeba často otvírat).
0 x
Sidi píše:Petr S. píše:S farností jsem domluven, že jim mám přednést nějaké varianty. Jinak asi s tím problém nemají. Trošku problém je tam ten, že ta anténa ať tak či tak musí jít přes ten kov...
Kde jsem potřeboval a šlo to, tak jsem prostě vyřízl potřebný prostor a hodil tam kus nastříkanýho plexi. Rychlé, jednoduché, za pár korun a zvenku to nikdo nepozná.
Tzn vykašlat se na výměnu okna a dát tam jen plexi, které bude držet na několika packách na vrutech (nepředpokládám, že by okno před anténou bylo potřeba často otvírat).
Přesně, na plexi vyříznuté na míru nechat šikovného sprejera namalovat imitaci okna - žaluzií. Na 10+ metrů to pak nikdo nepozná.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Dělali jsme i akci výměna oken všech čtyřech stran. Okna 3x1,8m a fakt práce šílená. Peněz taky mraky, ale máme metr na celou šíři plexi polepené UV odolnou fólií s imitací okolního dřeva. Jinak ta fólie dokonalá, vyfotíš vzorek, doneseš do reklamy a necháš udělat matnou v celé velikosti, porovnáš a necháš udělat na celé.
0 x
Tak jsem to nasadil taky tak a s polepeným polykarbonátem je to paráda 
Máte zkušenost, jak moc vadí polykarbonát 80GHz? 10GHz je přes to ok, ale zvažuju trošku upgrade spoje a jedna z variant je i ta 80tka. Akorát tam se zas bojím srážek, aby se to moc nerozpadalo. Bude to spoj cca na 2.5km.
Moc díky.
Máte zkušenost, jak moc vadí polykarbonát 80GHz? 10GHz je přes to ok, ale zvažuju trošku upgrade spoje a jedna z variant je i ta 80tka. Akorát tam se zas bojím srážek, aby se to moc nerozpadalo. Bude to spoj cca na 2.5km.
Moc díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Petr S. píše:Tak jsem to nasadil taky tak a s polepeným polykarbonátem je to paráda
Moc díky.
Čau bohužel konkretní zkušenost s polykarbonatem nemám. Mám úplně stejný případ který potřebují řešit. Mám tam 10G kde mj prez pk signál sedí na 1dBi podle kalkulačky. Ale i 80G to nebude tak happy.
Skleněná tabule přidávala cca 10-15dBi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.