❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Je tu i sekta bastliru? Arduino?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
luky.GTI

Je tu i sekta bastliru? Arduino?

Příspěvekod luky.GTI » 6 years ago

NAjde se zde mezi Váma i někdo kdo si při dlouhých zimních večerem hraje s arduinem :-)
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Jednoho znám. O co jde? mpcz, 29/10/2018
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

S Arduinem přímo ne, spíše přímo s těmi čipy. Atmel je Atmel bez ohledu na to, jestli je na italské destičce nebo ne, však? :D Ke koupení arduina jsem se nějak nedostal od doby, co mám raspberry pi.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

mpcz

Kolega nejspíš vidí rozdíl v tom, že to jeho "Arduino" není na italské destičce, ale na čínské, což v důsledku znamená několikaset procentní snížení ceny při naprosto stejné kvalitě. A také to, že vůbec na nějaké destičce je, protože přímé programování Atmelu sice na pohled vypadá více profi, ale k cíli člověk dospěje za mnohanásobně delší dobu s mnohanásobně vyššími náklady, které může investovat do periférií. mpcz, 28/10/2018
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 6 years ago

:rage: arduino je nástroj pro vývojáře a tak to také používám, odladím aplikaci, pak si navrhnu plošňák, vytisknu krabku, případně další komponenty a finální produkt je jednoduchý, miniaturní a za pár "haléřů", pak arduino použiju na další projekt
0 x

Myghael

Já ti nějak nevím, stavět přímo tu destičku pro ten čip jsem párkrát zkusil, a funguje to dodnes. Pravda, dnes je kupuju, jen to nejsou kity jako Arduino, ale zase to přes nějakou sběrnici (jinou než USB) připojím k tomu raspberry nebo i k PC a popravdě ani neřeším, jak se "to" programuje přímo, prostě jeden režim je provoz/komunikace a druhý upgrade firmware, žádné přepojování drátků. Kouzlo arduina a podobných hraček je v tom použití, jaké popisuje kolega Peyrak.
0 x

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Pro mě je třeba mnohdy jednodušší navrhnout jen vlastní shield příp. "základní desku" pod Ardiono nano. Nemusím toho tolik kreslit, nemusím toho potom tolik pájet, je výrazně menší riziko chyby a i případné poruchy je snazší opravit.
0 x

Myghael

Jo, s Raspberry Pi to dělám takto, že udělám destičku k nacvaknutí na rozšiřující konektor (a pro připojení věcí jako modul RTC, který je ověřený, spolehlivý a hotový jen o málo dráž než samotný čip, tudíž pro mě nemá smysl se s tím dělat).
0 x

mpcz

rsaf píše:Pro mě je třeba mnohdy jednodušší navrhnout jen vlastní shield příp. "základní desku" pod Ardiono nano. Nemusím toho tolik kreslit, nemusím toho potom tolik pájet, je výrazně menší riziko chyby a i případné poruchy je snazší opravit.

Přesně tak. A ještě bych dodal, že dělat PCB pro ty současné čipy, které mají milión nožiček už není ani zdaleka práce pro domácího kutila a to nemluvím o jejich pájení. mpcz, 28/10/2018
0 x

hipik

Příspěvekod hipik » 6 years ago

Jo s Arduinem dělám...
0 x
MK nebo UBNT mám rád, ale nad FTTx není :)

kure05

Příspěvekod kure05 » 6 years ago

Zrovna dneska jsem pro kámoše zkoušel udělat časovač pro UV osvitku . . . Teď to ještě trošku zkrášlit a pak zabudovat.
Přílohy
IMG_20181028_201952.jpg
IMG_20181028_201952.jpg (229.33 KiB) Zobrazeno 3971 x
0 x

mpcz

Krásné. Jen dotaz, proč ten stejný display není po I2C? Těch drátů by tam bylo minimum. mpcz, 29/10/2018
0 x

Dacesilian

Příspěvekod Dacesilian » 6 years ago

K tomu displeji existuje nějaký adaptér, co že všech pinů udělá asi 4. Jen mi to s ním nefungovalo, ale to nic neznamená.
0 x

mpcz

Dacesilian píše:K tomu displeji existuje nějaký adaptér, co že všech pinů udělá asi 4. Jen mi to s ním nefungovalo, ale to nic neznamená.

Nefungovalo to proto, žes použil špatný adaptér nebo špatný SW. Výrobci toho adaptéru přehodili napojení pinů k řídícímu čipu 8574 na PCB a je pravděpodobné, že ta část kódu, kterou jsi okopíroval z netu, to nezohledňuje. V současné době vím nejméně o 3. variantách toho PCB s 8574 a každý potřebuje jiný kód. mpcz, 29/10/2018
1 x

erotel
antispam: Ano

Příspěvekod erotel » 6 years ago

0 x