❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mordor
Re: Mordor
I kdyby tam byl hromosvod, tak mu vše odejde. Uhodila do toho očividně nějaká odnož blesku . . . Zažil jsem barák, kterej byl v údolí a byl dokonce jeden z nejnižších v okolí a stejnak do něj jebnul blesk.
0 x
Jo, drobné uzemnění určitě udělám....
Možná že hlavní výboj šel do země o kus vedle a do sloupu jen vedlejší. Každopádně v okolí nic poškozenýho nebylo, jen ten sloup. Takže další spekulace, že by při přímém zásahu sloup vypadal jinak, dál rozvíjet nehodlám.
Viděl jsem již dost, včetně cca 7 km přívodního kabelu k BTS který byl po zásahu stožáru na odpis....
Možná že hlavní výboj šel do země o kus vedle a do sloupu jen vedlejší. Každopádně v okolí nic poškozenýho nebylo, jen ten sloup. Takže další spekulace, že by při přímém zásahu sloup vypadal jinak, dál rozvíjet nehodlám.
Viděl jsem již dost, včetně cca 7 km přívodního kabelu k BTS který byl po zásahu stožáru na odpis....
0 x
Pintero píše:Pravděpodobně jeblo přímo do stařičkého telefonního sloupu. Sextant jsem sbíral po kusech na zemi, Sarel otevřený, klíč už není potřeba, ftp kabely na hadry....
mordor_2.JPG
mordor_3.JPG
mordor_6.JPG
čistě akademicky mě zajímá co to udělalo s tou baterkou? funguje?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
basty píše:Když vezmu btsky který jsou na vysokých místech a v ČR tak 15000 cca. , Že by jim nějak odchazely po bource... To minimálně.
Minulý rok Praha Modřany, T-Mobile BTS (hlavní stanice s PtP spoji do krajů sítě) dostala pravděpodobně přímý zásah
- kompletní výměna elektroniky na BTS, střecha po té horečnaté aktivitě servismanů dle slov kolegy co to viděl připomínala výprodej v Datartu
- pravděpodobně přes 230 se to spodem dostalo nazpět do sousedních domů
= X vyměněných elektronik u výtahů
= nám odešlo jen několik switchů, i když antény máme pár metrů vedle
= pravděpodobně podobná spoušť u domácností
R
0 x
Ja sem dneska byl na dvou vysilacich, co po vcerejsi bource byly nejaky jety. Na jednom to odnesl omnitik, se ani nerozsvitil a switch. A na druhym to odnesl switch pro rozvody a jeden wifi router u zakaznika. Pred chvilkou volal dalsi, co bydle vedle toho vysilace, ze mu net taky nejde. A jeste k tomu tam je rozpulenej vzrostlej strom.
0 x
Zdar,
taky se musim pochlubit..
Komplet celý bod na kostele...
PBM10,wAP60,2x Dynadish,LHG 5HP,RB2011.kompletní kabeláž+napájení a k tomu i elektrika na kostele,vše KO..
Prostě bezva trefa
PBM10,wAP60,2x Dynadish,LHG 5HP,RB2011.kompletní kabeláž+napájení a k tomu i elektrika na kostele,vše KO..
Prostě bezva trefa
0 x
kabely stíněné i s konektorama? CAT5?6?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
běžné věci... co jsem ale nečekal jsou KO LiFePo4 články 3,2V/200Ah v ostrovním systému. RB750 žije, RB912 žije, Litebeam AC žije, zabezpečovačka žije, solární regulátor a panely ok.
z 8 článků winston LiFePO4 jsou 4 na 0V - nechápu.
z 8 článků winston LiFePO4 jsou 4 na 0V - nechápu.
0 x
okoun píše:kabely stíněné i s konektorama? CAT5?6?
Myslim, ze pri priamom zasahuje je uplne jedno ake tam mal kable. Aj keby boli tienene (co asi aj boli) tak to tienenie sa po priamom zasahu vypari ako prd vo vetre
0 x
vojtasan píše:Zdar,
Prostě bezva trefa
Zdravím, pokud ta M10 neožije, což asi neožije, rád bych se na ni podíval. Pošlu si kurýra. Když tak SZ. Díky, mpcz, 12.6.2018
0 x
Gemb píše:okoun píše:kabely stíněné i s konektorama? CAT5?6?
Myslim, ze pri priamom zasahuje je uplne jedno ake tam mal kable. Aj keby boli tienene (co asi aj boli) tak to tienenie sa po priamom zasahu vypari ako prd vo vetre
byl si tam že víš že tam šel přímej kanál?
0 x
Dostal jsem kdysi přímý zásah do všesměrové antény, taková ta 5GHz ze sklolaminátu s kovovou čepičkou. Anténa se roztříštila jako deštník a celá zčernala. RB černý na uhel, 50% bodu ko. Hromosvod vcelku zafungoval.
0 x
okoun píše:Gemb píše:okoun píše:kabely stíněné i s konektorama? CAT5?6?
byl si tam že víš že tam šel přímej kanál?
Ked odisla kabelaz tak sa po nej zviesli nejake tie ampere aj volty
0 x
No po nějake době po bouřkách se ještě ukazují takové skryte zavady, napřiklad že páteřní spoj ( naštěstí jen 5 Ghz ) se musí každy den rebootovat , aby fungoval správnou přenosovou rychlostí ,ale co jsem chtěl napsat - takové ty povídačky ,že blesk uhodí na vysoke místa nejsou správné, to samé se říká ,že blesk neuhodí 2x na stejné místo,to se nam take stalo.
0 x