❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kauza Supernetwork vs ČT (Bylo: Zdena zase jede :))

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
marvoun

Re: Zdena zase jede :)

Příspěvekod marvoun » 7 years ago

Standa99 píše:Mě akorát zajímá, jestli si stáhnu z ČT cokoliv ve FullHD, což je momentálně (na dlouho) pasé. Zlatý Cendra.

Kód: Vybrat vše

dash-audioDescription-1002-1507  m4a        audio only [que] DASH audio  128k
dash-main-1002-1502              m4a        audio only [ces] DASH audio  128k
dash-main-1001-1502              mp4        512x288    DASH video  500k
dash-audioDescription-1001-1507  mp4        720x404    DASH video 1024k
dash-main-1001-1503              mp4        720x404    DASH video 1032k
dash-main-1001-1504              mp4        1024x576   DASH video 2048k
dash-main-1001-1505              mp4        1280x720   DASH video 3584k
Většina obsahu není FullHD. Upscalingem z PALu HD obraz nevznikne. Je nesmysl mít v archivu upscalovaná HD videa, když samotný originál v HD není. To je placebo, nikoliv HD obsah.
0 x

marvoun

stepan.benes píše:Pokud ten pán který se neumí ani podepsat má s naším postupem takový problém ať navrhne naše vyloučení z fenixu či nixu. Má tu možnost jak tady doporučoval.
Až budu členem NIXu, tak to udělám. Děkuji za radu. Ale pořád jste publiku nevysvětlil, čím přesně se teda provinil ten DIAL a UPC. Zjevně si vymýšlíte.
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Tak minimálně peeringová politika "velkých vůči malým" nebývala a stále není úplně vstřícná. Proč by měl např. DIAL nebo UPC v NIXu peerovat s FrantaNet (a Frantův provoz mít na linkách, které ho něco stojí) když může Frantovi prodat službu (cz nebo mix konektivitu) za peníze, že... Je to jeden z hlavních důvodů, proč se malým sítím nevyplatí vstupovat do NIXu.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

mjoula píše:Ethernet vytížený na 100% je nesmysl. Samotný provozní řád NIXu povoluje vytížení na 90% - formálně vzato při 95% tak Poda provozem pana Cendry taky porušila pravidla. Grafy navíc ukazují pětiminutové průměry, v nichž se krátkodobé saturace snadno schovají. A při ztraceném paketu v důsledku oné krátké saturace začne TCP protokol zpomalovat sám. Navenek se to projeví třebas i jako trhané video u těch nešťastníků, kterým se při přenosu ty pakety ztratí tak, že TCP přenos je pomalejší než bitrate samotného videa. Prostě navrhujete pěkný paskvil - zjevně z neznalosti.

Nemusíte mě poučovat jak se chová saturovaná linka a TCP. Sám jste psal že jeli "téměř po strop". Pokud se podívám například na graf z 10.5.2018, což byl myslím zápas ČR: Rusko, tak vidím průměr cca 150Gbps. Rezerva sice nebyla velká, ale byla...

Kolik vůbec měl mít SH kapacitu do NIXu podle smlouvy?

nix.png
nix.png (2.73 KiB) Zobrazeno 4431 x
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 7 years ago

mjoula píše:
stepan.benes píše:Pokud ten pán který se neumí ani podepsat má s naším postupem takový problém ať navrhne naše vyloučení z fenixu či nixu. Má tu možnost jak tady doporučoval.
Až budu členem NIXu, tak to udělám. Děkuji za radu. Ale pořád jste publiku nevysvětlil, čím přesně se teda provinil ten DIAL a UPC. Zjevně si vymýšlíte.

Další pokus o urážku od člověka co se neumí ani přes opakovanou žádost podepsat ;). Už jsem jasně řekl, že na anonymní urážky a obvinění nehodlám reagovat. Až dospějete a dokážete se za svoje slova postavit, budeme si mít co říct.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 7 years ago

mjoula píše:Většina obsahu není FullHD. Upscalingem z PALu HD obraz nevznikne. Je nesmysl mít v archivu upscalovaná HD videa, když samotný originál v HD není. To je placebo, nikoliv HD obsah.

Žádný upscaling tam neprobíhá, co bylo pouze HD, tak to měl i Cendra. Ten výpis je z prvního dílu 'Dukla 61', který jsem si před "změnou" stáhl ve FullHD (7 Mbps), což u O2 neplatí. Mám obě verze na porovnání a oko vidí, není ....
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Petr Bačina píše:Nemusíte mě poučovat jak se chová saturovaná linka a TCP. Sám jste psal že jeli "téměř po strop". Pokud se podívám například na graf z 10.5.2018, což byl myslím zápas ČR: Rusko, tak vidím průměr cca 150Gbps. Rezerva sice nebyla velká, ale byla...

Dvě paralelní linky se nikdy nevybalancují stoprocentně 1:1 a navíc to jsou pětiminutové průměry. Podle mě už se při těch 150 začaly projevovat problémy...
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 7 years ago

Petr Bačina píše:
mjoula píše:Ethernet vytížený na 100% je nesmysl. Samotný provozní řád NIXu povoluje vytížení na 90% - formálně vzato při 95% tak Poda provozem pana Cendry taky porušila pravidla. Grafy navíc ukazují pětiminutové průměry, v nichž se krátkodobé saturace snadno schovají. A při ztraceném paketu v důsledku oné krátké saturace začne TCP protokol zpomalovat sám. Navenek se to projeví třebas i jako trhané video u těch nešťastníků, kterým se při přenosu ty pakety ztratí tak, že TCP přenos je pomalejší než bitrate samotného videa. Prostě navrhujete pěkný paskvil - zjevně z neznalosti.

Nemusíte mě poučovat jak se chová saturovaná linka a TCP. Sám jste psal že jeli "téměř po strop". Pokud se podívám například na graf z 10.5.2018, což byl myslím zápas ČR: Rusko, tak vidím průměr cca 150Gbps. Rezerva sice nebyla velká, ale byla...

Kolik vůbec měl mít SH kapacitu do NIXu podle smlouvy?

nix.png

někde jsem zahlédl 240Gb/s
0 x

marvoun

Petr Bačina píše: Pokud se podívám například na graf z 10.5.2018, což byl myslím zápas ČR: Rusko, tak vidím průměr cca 150Gbps. Rezerva sice nebyla velká, ale byla...
Tak se podívejte na roční graf Poda na nix.cz. Ten graf je veřejný a ty i vyšší špičky tam jsou. Kde ten graf najít viditelně sám dobře víte. Chápu, že v zájmu obhajoby vlastního bludu jej vidět vlastně nechcete :D
1 x

marvoun

stepan.benes píše:Další pokus o urážku od člověka co se neumí ani přes opakovanou žádost podepsat ;). Už jsem jasně řekl, že na anonymní urážky a obvinění nehodlám reagovat. Až dospějete a dokážete se za svoje slova postavit, budeme si mít co říct.
A tak urazit jedince, který obviní dvě firmy z porušení pravidel a přitom to nedokáže doložit není fakt těžký. Na to jak odmítáte reagovat jste dosti ukecaný, ale to jak to tedy je s tím UPC a DIALem odpovědět neumíte. Prostě Štěpán Beneš z ISP Alliance je stejný žvanil jako Zděnda Cendrů.
1 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 7 years ago

mjoula píše:
stepan.benes píše:Další pokus o urážku od člověka co se neumí ani přes opakovanou žádost podepsat ;). Už jsem jasně řekl, že na anonymní urážky a obvinění nehodlám reagovat. Až dospějete a dokážete se za svoje slova postavit, budeme si mít co říct.
A tak urazit jedince, který obviní dvě firmy z porušení pravidel a přitom to nedokáže doložit není fakt těžký. Na to jak odmítáte reagovat jste dosti ukecaný, ale to jak to tedy je s tím UPC a DIALem odpovědět neumíte. Prostě Štěpán Beneš z ISP Alliance je stejný žvanil jako Zděnda Cendrů.

Urážet někoho anonymně chce fakt "velké koule", gratuluju
0 x
Halamíček Jakub

TTcko

Příspěvekod TTcko » 7 years ago

takhle kauza a její pozadí je symbolický,

ve jménu dobra se tu spojí NFX, Cesnet, CDT a O2 aby chránilo lid internetový před zlým Cendrou .. nevím jak váženým divákům, ale mě to naprosto dokonale připomíná jak se spojí Babiš s Komoušema a ČSSD a za podpory Zemana hájí "dobro" občanů této země, a na internetových diskuzích, se k tomu kdejaký Jouda anonymně vyjadřuje a obhajuje své hrdiny, jak zatočili s tím Kalouskem co může za úplně všechno...

nechť si vážený divák dosadí postavy z jedné skupiny do druhé. Motiv, cíle a realpolitika, zdají se být naprosto shodné. O debilitě jistých Joudů není pochyb.

No a tak my si tady v CZ žijeme :-)
4 x

marvoun

TTcko píše:takhle kauza a její pozadí je symbolický,

ve jménu dobra se tu spojí NFX, Cesnet, CDT a O2 aby chránilo lid internetový před zlým Cendrou .. nevím jak váženým divákům, ale mě to naprosto dokonale připomíná jak se spojí Babiš s Komoušema a ČSSD a za podpory Zemana hájí "dobro" občanů této země, a na internetových diskuzích, se k tomu kdejaký Jouda anonymně vyjadřuje a obhajuje své hrdiny, jak zatočili s tím Kalouskem co může za úplně všechno...

nechť si vážený divák dosadí postavy z jedné skupiny do druhé. Motiv, cíle a realpolitika, zdají se být naprosto shodné. O debilitě jistých Joudů není pochyb.

No a tak my si tady v CZ žijeme :-)
Akorát ten Babiš je tady zastoupený Cendrou. Teď jen všichni jásáte, jak vám do chřtánu servíruje superlevné kostelecké párečky v podobě superlevného internetu a přípojek do peering.cz typicky zdarma. Rozdávání věcí zadarmo nikdy nezkončilo happy-endem. Cendra si tu některé jedince koupil stejně, jako si Babiš koupil naivní voliče. A vůbec jim nevadí nekalosoutěžní praktiky, dumping cen, zmanipulované dotace a další. Hlavňě že to svoje dostali zadarmo, nebo aspoň superlevně.
1 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 7 years ago

mjoula píše:

Stále bez podpisu. Anonymní dobytek co asi nerozumí psanému textu mě urazit nedokáže. Ostatně ani tím srovnáním se Zdeňkem Cendrou. Btw. ani jednu z těch firem neobvinil jsem z porušení pravidel NIXu (to je vaše dezinterpretace), ale z obdobných praktik které byly vyčítány SuperNetworku. Ostatně tak zde pracujete i s ostatními fakty. Dost to o vás vypovídá.
Naposledy upravil(a) stepan.benes dne 08 Jun 2018 07:06, celkem upraveno 1 x.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

marvoun

stepan.benes píše:Anonymní dobytek co asi nerozumí psanému textu mě urazit nedokáže. Ostatně ani tím srovnáním se Zdeňkem Cendrou. Btw. ani jednu z těch firem neobvinil jsem z porušení pravidel NIXu (to je vaše dezinterpretace), ale z obdobných praktik které byly vyčítány SuperNetworku. Ostatně tak zde pracujete i s ostatními fakty. Dost to o vás vypovídá.
Reakci si viditelně ale neodpustíte. Inu na každém šprochu pravdy trochu. Zkusíme to jinak - on DIAL či UPC provozuje vlastní propojovací uzel, kam by zdarma připojoval svoje zákazníky po vzoru pana Cendry? On DIAL či UPC naschvál posílá provoz přes půl Evropy, aby pak obepisoval Vaše zákazníky s tracerouty a tím, jak to děláte nahovno (když jste nabídku na připojení do peering.cz odmítl) a jak on je lepší a k tomu levnější? Nebo co jiného dělá DIAL či UPC špatně? Ale jo, klidně dál jásejte a plaťte Cendrovi za obsah, který si tam hostuje (tedy pokuď vůbec je ISP Alliance jednou z mála platících výjimek). Platba za obsah v Superhostingu je primární účel peering.cz, prachy vytáhne z ISP a může spokojeně dál cenově kurvit trh hostingu a s tím spojených služeb. Lid zajásá, že jsou párky levnější. Jen tiše doufejte, že totéž jednou nenapadne Seznam, Google, Microsoft či Facebook. Vydírat obsahem můžou stejně.
1 x