❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zálohování serverovny

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Julian
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Zálohování serverovny

Příspěvekod Julian » 7 years ago

Ahoj,

hledám solidního dodavatele technologie záložních zdrojů pro menší serverovnu.
O mohutnosti 75kVA, řešil jste to někdo, jakým způsobem, s jakým úspěchem, jaké máte zkušenosti?

díky moc

Richard
0 x

danno1771

Příspěvekod danno1771 » 7 years ago

3-fázový systém od APC a najlepšie kombinacia PDU (power distribution unit) a UPS.
0 x

Julian
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 7 years ago

danno1771 píše:3-fázový systém od APC a najlepšie kombinacia PDU (power distribution unit) a UPS.

Ahoj.

od APC právě utíkáme, chtěl bych v malém to co používají datacentra tzn. něco jako:
https://www.socomec.com/files/live/site ... gp_cat.pdf
ale mám zatím jen povšedné informace, tak mě zajímají zkušenosti

Richard
0 x

danno1771

S tou značkou konkrétne skúsenosti nemám ale od Eatonu par serverov napájame a za 5 rokov čo ich máme zatiaľ problém nebol, pre Vašu aplikáciu asi by bolo vhodne tento model ​http://powerquality.eaton.com/Products-services/Backup-Power-UPS/93E.aspx?cx=68
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 7 years ago

komerční UPS už neřešíme, protože nás nebaví výměny gelových baterií. UPS nyní stavíme z komponent sami na bateriích LiFePO4. Zatím tyto baterie máme 6 let a není na nich žádná známka opotřebení. Pokud má baterie vydržet roky musí být dimenzována na 2 hodiny zálohy a největší možná zátěž je plné vybití za 20 minut, nicméně životnost půjde hodně dolů.

Co se týká invertorů používáme modely do 5kVA na fázi, ale dá se jich zapojit více. 75kVA je opravdu trošku jiná liga.

Obvykle řeším UPS o výkonu 2-4kVA a koukal jsem se jaká jsou maxima a je to 16kW / 20kVA jednofázově a 12kW / 15kVA třífázově (5kVA na fázi), takže asi ti nepomohu.

Šlo by to samozřejmě znásobit za předpokladu že by ti stačilo několik jednofázových / třífázových větví. V serverovně je to asi v pohodě to rozdělit, ale pokud jde o zálohu např. nemocnice...
Naposledy upravil(a) Matess dne 01 May 2018 21:21, celkem upraveno 1 x.
0 x

danno1771

A ak sa smiem spýtať čo za firma ste? Nejaká web stranka? Lebo ta výdrž baterie ktorú mate vyskušanu znie dobre.
0 x

Matess

Jestli je ten dotaz na mě, tak jsme normální ISP (www.profinetworks.cz) o občas nás nějaká připojená firma osloví ohledně něčeho s tím víceméně nesouvisejícího. Rozhodně si tu nehodlám hrát na světového dodavatele záložních zdrojů, ale nějaké zkušenosti s bateriemi díky několika ostrovní převaděčům mám a prostě jsme to aplikovali i na UPS a zatím musím říct, že to funguje skvěle.
0 x

danno1771

Som myslel že ste výrobca ups.
0 x

Matess

na rovinu používáme měniče od firmy Axpert a baterie od firmy Winston. Jediné know-how je ve správném zapojení baterií, správném dimensování, balancování a ochranách.
Používal jsem i LiFePO4 od jiných výrobců (WINA a nějaký noname) ale jejich životnost prostě není taková.
Axpert je takový zlatý střed - cenově na polovině před Victronem a k baterkám šetrný a sakra účinný... Měřil jsem účinnost koverze a 3000VA verze pro 24V měla při 1000-2000VA účinnost 92-96%
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Behemot » 7 years ago

Rovnou už zvažte motorgenerátorový řešení od Caterpillaru.
1 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.