❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zkusenosti s RB 44GV

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pnecas

Zkusenosti s RB 44GV

Příspěvekod pnecas » 17 years ago

Mate uz nekdo zkusenosti s RB 44GV? Moje zkusenosti jsou zatim negativni :( . Ja jsem kartu koupil vcera a vyzkousel s RouterOS 3.2.

Karta byla spravne nadetekovana a vsechny ether1 az ether4 rozhrani byly k dispozici. Nastavil jsem IP adresy 10.2.1.100/24 na ether3 a 10.2.2.100/24 na ether4 a pripojil 2 pocitace s adresami 10.2.1.99/24 a 10.2.2.99/24. Ping mezi 10.2.1.99 a 10.2.2.99 fungoval. Problem nastal jakmile jsem se pokusil o kopirovani souboru z pocitace s IP adresou 10.2.2.99 (Windows XP) do pocitace 10.2.1.99 (Windows XP) nebo naopak. Razem jakoby se sitova karta zablokovala a prestal fungovat ping, po nejake dobe opet ping zacal fungovat. Pro dalším pokusu o kopirovani se problem opakoval. Stejny problem se opakoval i s jinou zakladni deskou.

Vyzkousel jsem uplne stejnym zpusobem i starsi kartu RB 44G a tento test problehl bez problemu.

Vsiml jsem si ze karta RB 44GV je postavena na uplne jimem chipu od VIA nez starsi karta RB 44G. Není potreba doinstalovat drivery pro tuto kartu do RouterOS? Nejsou Vam znamy nejake problemy s podporou RB 44GV v RouterOS? Na webu jsem bohužel nic nenasel… :(
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

pnecas píše:Mate uz nekdo zkusenosti s RB 44GV? Moje zkusenosti jsou zatim negativni :( . Ja jsem kartu koupil vcera a vyzkousel s RouterOS 3.2.

Karta byla spravne nadetekovana a vsechny ether1 az ether4 rozhrani byly k dispozici. Nastavil jsem IP adresy 10.2.1.100/24 na ether3 a 10.2.2.100/24 na ether4 a pripojil 2 pocitace s adresami 10.2.1.99/24 a 10.2.2.99/24. Ping mezi 10.2.1.99 a 10.2.2.99 fungoval. Problem nastal jakmile jsem se pokusil o kopirovani souboru z pocitace s IP adresou 10.2.2.99 (Windows XP) do pocitace 10.2.1.99 (Windows XP) nebo naopak. Razem jakoby se sitova karta zablokovala a prestal fungovat ping, po nejake dobe opet ping zacal fungovat. Pro dalším pokusu o kopirovani se problem opakoval. Stejny problem se opakoval i s jinou zakladni deskou.

Vyzkousel jsem uplne stejnym zpusobem i starsi kartu RB 44G a tento test problehl bez problemu.

Vsiml jsem si ze karta RB 44GV je postavena na uplne jimem chipu od VIA nez starsi karta RB 44G. Není potreba doinstalovat drivery pro tuto kartu do RouterOS? Nejsou Vam znamy nejake problemy s podporou RB 44GV v RouterOS? Na webu jsem bohužel nic nenasel… :(

Prosim ta co to je za zelezo, nikde o tom ani tuk.?
0 x

pnecas

keksik píše:
pnecas píše:Mate uz nekdo zkusenosti s RB 44GV? Moje zkusenosti jsou zatim negativni :( . Ja jsem kartu koupil vcera a vyzkousel s RouterOS 3.2.

Prosim ta co to je za zelezo, nikde o tom ani tuk.?

Zkousel jsem to na 2 dvou ruznych deskach, ale u obou se to chovalo uplne stejne. Prvni byla D201GLY-LV2 miniITX deska a druha byla taky intel deska D845GEBV2. Jinak kartu jsem poslal na reklamaci tak uvidime...
0 x

pnecas

Jinak ta RB44GV tarta je k mani treba zde: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=838
0 x

majkp

Příspěvekod majkp » 17 years ago

A co Vam v I4 rekli?

Dnes jsme take testovali RB44GV v klasickem PC (s poslednim Mikrotikem 3.3) a chovala se dost podobne tomu co popisujete. Tak mozna nam jen dali tu kartu co se vratila od Vas.. :D

Po nabehnuti systemu se vzdy vse zdalo OK, karty se nasly, liknuly, cca 2-3 minuty po startu bylo mozne pingnout druhe strany a pak vzdy nektere z portu zacaly blokovat jakykoliv traffic.

Nemuze mit nejak problem s nedostatkem IRQ? Byly tam jeste 3 sitovky s 1 portem a v nich vse jelo OK. Zkouseli jsme i v jine desce a chovala se uplne stejne.
0 x

pnecas

Z i4WiFi me jen prisel mail, ze reklamaci vyridili a, ze si mam dojet pro penize. Ted jsem jim jeste napsal maila jestli na neco prisli. Dam vedet.

Zalozil jsem i diskusi na US foru http://forum.routerboard.com/viewtopic.php?f=3&t=3757, ale ani tam nikdo nevedel :-(

Podle me tu kartu RouterOS nepodporuje, ani pro Windows jsem nikde nesehnal funkcni ovladace.

Podarilo se vubec nekomu tuhle kartu zprovoznit v RouterOS 3.x?
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

pnecas píše:Podle me tu kartu RouterOS nepodporuje

nechci nic rikat, ale napada nekoho nejaky logicky duvod pro to, aby mikrotik vyrabel hw, oznacoval ho rb a ten nejel pod ros? vzdyt veskery hw co delaji, delaji pro ros...
0 x

pnecas

To jsem si taky myslel, ze by to melo 100% fungovat, nicmene skutecnost byla jina :-(
0 x