❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Napájení BTD / BTH
Re: Napájení BTD / BTH
Bez problémů, max zatím 3ks racom. Zdroj normal 48V delta, nebo dc/dc měnič bke/meanwell. Používal jsem je hodně i na sajty, ale omrzelo mě to furt skládat a 4ks kabelů na svorkovnici a hlavně, že na ten plech není vrchní kryt a není moc pevnej. Po eth tomu není co vytknout, má to i vratnou pojistku. Což je super, že když nacvakneš konektor na zapojeném kabelu, tak si neodpálíš port. Škoda že prodejce nedělá víc příslušenství i třeba hotovej kabel nějakej uni 1,5m. Takhle to je furt dvojlinku, dutinky zemnění na každej panel. Když máš 8ks panelů je to vopruz. Výhoda jde udělat 2panely 48V a dva 24V.
0 x
Mám ty moduly 1,2A, krmím tím 1x Siae, 1x Ray 11Ghz a 2x siklu. Zdroj Delta 120W, měli by být odolněnší než meanawell.
0 x
Tak prodejci své připomínky napište, pro rozumné návrhy vám určitě něco vymyslí, nějaký kabel by s tím taky určitě uměl dodat, žejo lukasw ?
dagus píše:Bez problémů, max zatím 3ks racom. Zdroj normal 48V delta, nebo dc/dc měnič bke/meanwell. Používal jsem je hodně i na sajty, ale omrzelo mě to furt skládat a 4ks kabelů na svorkovnici a hlavně, že na ten plech není vrchní kryt a není moc pevnej. Po eth tomu není co vytknout, má to i vratnou pojistku. Což je super, že když nacvakneš konektor na zapojeném kabelu, tak si neodpálíš port. Škoda že prodejce nedělá víc příslušenství i třeba hotovej kabel nějakej uni 1,5m. Takhle to je furt dvojlinku, dutinky zemnění na každej panel. Když máš 8ks panelů je to vopruz. Výhoda jde udělat 2panely 48V a dva 24V.
0 x
Já už psal, samo kvůli mě nepředělaj vše. Trochu to vzdávám, přijde mi že výrobci nechtějí nic měnit. Kdyby to chtěli zlepšit, tak je to dávno zlepšený.
0 x
mno, ono je to vzdycky o tom, kolik kusů by se dělalo a kolik to má stát.
Pokud budete ochotni koupit (zaplatit naši práci) za nacvaknutí dutinek na kabel, klidně Vám je uděláme
Totéž i horní krycí plech, máme kompletní rackovou skříňku, stačí do ní nechat vybouchat díry na přední straně na panely. Je to o kusech a ceně, mě připadalo zbytečné platit za horní krycí plech, když to je v racku, kam stejně nikdo normálně nechodí.
https://www.vseprowifi.cz/instalacni-boxy-w-star-rack-1u-w-star-plechova-skrinka-s-nerez-povrchem-p-293.html
Pokud bude zájem alespoň o 30 ks modifikované skříňky, jdeme do toho.
Nerez rackovky máme v několika provedeních, shodněte se na hloubce a na otvorech a budete to mít.
díky za připomínky
Pokud budete ochotni koupit (zaplatit naši práci) za nacvaknutí dutinek na kabel, klidně Vám je uděláme
Totéž i horní krycí plech, máme kompletní rackovou skříňku, stačí do ní nechat vybouchat díry na přední straně na panely. Je to o kusech a ceně, mě připadalo zbytečné platit za horní krycí plech, když to je v racku, kam stejně nikdo normálně nechodí.
https://www.vseprowifi.cz/instalacni-boxy-w-star-rack-1u-w-star-plechova-skrinka-s-nerez-povrchem-p-293.html
Nerez rackovky máme v několika provedeních, shodněte se na hloubce a na otvorech a budete to mít.
díky za připomínky
1 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz
www.VSEPROWIFI.cz
přimlouvám se za tento case, jinak jsem teď vzal na zkoušku a další díky tomu špatnému panelu brát nebudu, pokud nebude k dispozici. Nemusí to být z nerezu, ten je spíš na škodu, stačil by obyčejný stříknutý plech. Nepotřebuju, aby se do toho vešli zdroje. Chci aby to bylo uzavřené ideálně komplet a aby panely drželi na všech čtyřech šroubech, nejen na těch zadních, je to problém. Pak by stačilá nějaká cenrtální velká svorka pro přívod.
lukasw píše:mno, ono je to vzdycky o tom, kolik kusů by se dělalo a kolik to má stát.
Pokud budete ochotni koupit (zaplatit naši práci) za nacvaknutí dutinek na kabel, klidně Vám je uděláme![]()
díky za připomínky
1 x
dagus píše:Ten první poepanel když dáte do zkratu, tak se port odporoučí. Nemá podle mě ochranu. To ten gigo od vseprowifi má. Ale hůř se to stohuje, nenávidím ty čtyři dvoulinky od jednoho panelu. Nejlepší by bylo kdyby to mělo dvě svorkovnice a dalo se to zapojit jako průchozí jen propojkama a aby to bylo z vrchu zakrytované.
zdravim, jak to presne zapojujete ? Pokud mate rackovou sestavu, ma to byt tak, ze ke kazdemu panelu jdou ze zdroje :
A) 3 draty plus, minus a zem
Bee) 2 draty plus a minus, zem je resena pomoci prozemneni panelu a rackoveho drzaku se zdrojem
aby jste si nezavlekli pripadne prepeti do dalsich panelu, mely by byt jednotlive panely pripojene primo ke zdroji (paralelne).
urcite to neni uplne vhodne tahat jako zasuvky v baraku a jeden panel řadit za druhym do serie.
0 x
Lukasw
www.VSEPROWIFI.cz
www.VSEPROWIFI.cz
Za mě je to dobrý tak jak to je. Zbytek si vyřeší každý individuálně, dělat nějaké 1,5m kablíky na připojení, jako nezlobte se na mě...
Koupím 100m červeného a modrého lanka 1,5mm průřez a použiju všude kde potřebuju.
Jaký je důvod aby to drželo na 4 šroubkách nebo na dvou, když je to napasované v tom panelu, nechápu. To už je jen v hlavě, žádné opodstatnění to prostě nemá. Pokud to použiju bez panelu, použiju 4 šroubky, ale v panelu je to jedno.
Každý máme svou teorii jak je to nejlepší, proto se nikdy nezavděčíš všem. Vždycky se najde někdo, komu se to nebude líbit.
Já bych například uvítal silnější materiál, klidně obyč plech, aby to drželo tak jak normální switch. Dříve se to dělalo ze silnějšího nerezu, teď je to takové vachrlatější. Každopádně s tím dokážu žít, nezapojuju to tam každý den, takže i v tomto stavu je to použitelné bez problémů.
p.s. když se to uzavře do krabičky, podstatně se tím zhorší přístupnost, v případě výměny musíš všechno poodpojovat, všechno shodit. Když to není v krabičce, povysunu panel o 8cm, povolím 2 šroubky, jedno napájení, a modul vyměním.
Koupím 100m červeného a modrého lanka 1,5mm průřez a použiju všude kde potřebuju.
Jaký je důvod aby to drželo na 4 šroubkách nebo na dvou, když je to napasované v tom panelu, nechápu. To už je jen v hlavě, žádné opodstatnění to prostě nemá. Pokud to použiju bez panelu, použiju 4 šroubky, ale v panelu je to jedno.
Každý máme svou teorii jak je to nejlepší, proto se nikdy nezavděčíš všem. Vždycky se najde někdo, komu se to nebude líbit.
Já bych například uvítal silnější materiál, klidně obyč plech, aby to drželo tak jak normální switch. Dříve se to dělalo ze silnějšího nerezu, teď je to takové vachrlatější. Každopádně s tím dokážu žít, nezapojuju to tam každý den, takže i v tomto stavu je to použitelné bez problémů.
p.s. když se to uzavře do krabičky, podstatně se tím zhorší přístupnost, v případě výměny musíš všechno poodpojovat, všechno shodit. Když to není v krabičce, povysunu panel o 8cm, povolím 2 šroubky, jedno napájení, a modul vyměním.
1 x
Já bych spíš ideálně viděl, aby to bylo výsuvný. No možná tak kde jsou slabé kabely to jde, ale mám tam třeba tlusté ftp a i při zandávání do panelu to je potřeba držet rukou, aby to nevypadlo nahoře z panelu, proto čtyři šrouby, ale vím, že to bylo původně pro 10/100 rešení. Proč uzavřené, je to lepší když tam někde člověk ve tmě na půdě něco dává, taky pokud nad tím není zařízení na celé U, ale třeba jen na 1/3 tak tam je díra. No vím, že by se s tím dalo pohrát a ještě si s tím budu hrát, ale nemůžu moc dělat výpadky rovnáním skříně a nebo to rovnat v noci. Za mě prostě ten držák nejslabší věc a nemám chuť cokoli bastlit a vyrábět.
0 x
P.S: Pokud by se dělal nový tišťák, tak bych volil napájení zepředu na konektor, vešlo by se to do prostoru pro vypínače, v případě potřeby by se dal vytáhnout konektor. Nevím jak by to vyhovovalo ostatním, pro mne by to bylo lepší. nebo alespoň v zadu místo pevných svorek osadit nasazovací konektor, aby to šlo jednoše vytáhnout a odpojit od zdroje.
0 x
whef píše:P.S: Pokud by se dělal nový tišťák, tak bych volil napájení zepředu na konektor, vešlo by se to do prostoru pro vypínače, v případě potřeby by se dal vytáhnout konektor. Nevím jak by to vyhovovalo ostatním, pro mne by to bylo lepší. nebo alespoň v zadu místo pevných svorek osadit nasazovací konektor, aby to šlo jednoše vytáhnout a odpojit od zdroje.
Dobrý nápad. Mohl by být zepředu jack a zezadu svorkovnice.
0 x
Akoze teraz nechapem na co je dobre to napajanie z predu a nebodaj este jackom
Ved ked si raz dam niekde poe panel tak s rezervou do buducna a kable pekne zozadu aby to nezavadzalo. A ak by zostala volna pozicia tak aj za chodu to tam pridate, tak kde je problem ?
0 x
Já bych to možná osadil do krabiček rozměru LGX co v nich např. bývají optické splittery, MPO breakout panely... Co injektor to modulek, držák se koupí buď origo nebo by je taky vseprowifi vylouplo z plechu...
0 x
lukasw píše:dagus píše:Ten první poepanel když dáte do zkratu, tak se port odporoučí. Nemá podle mě ochranu. To ten gigo od vseprowifi má. Ale hůř se to stohuje, nenávidím ty čtyři dvoulinky od jednoho panelu. Nejlepší by bylo kdyby to mělo dvě svorkovnice a dalo se to zapojit jako průchozí jen propojkama a aby to bylo z vrchu zakrytované.
zdravim, jak to presne zapojujete ? Pokud mate rackovou sestavu, ma to byt tak, ze ke kazdemu panelu jdou ze zdroje :
A) 3 draty plus, minus a zem
Bee) 2 draty plus a minus, zem je resena pomoci prozemneni panelu a rackoveho drzaku se zdrojem
aby jste si nezavlekli pripadne prepeti do dalsich panelu, mely by byt jednotlive panely pripojene primo ke zdroji (paralelne).
urcite to neni uplne vhodne tahat jako zasuvky v baraku a jeden panel řadit za druhym do serie.
Zapojuji to dle A, nevím jak to připojujete ke zdroji, ale já přes až 4mm2 svorkovnici na DIN-lištu a každej modul něco stojí. Trochu nechápu myšlenku se zavlečeným přepětím. Pokud nemám každej modul na dc svodič, tak to myšlenku nemá, stejně se to na svorkovici potká a s cenou svodičů o tom mám veliké pochybnosti. Nehledě na to, že dle manuálu, tam má bejt přepěťová ochrana před. Druhá věc je, že na panelu nikde není díra, nebo šroub na pořádné přizemnění když neberu ty na kostky do racku. A do toho nerezu se vrtá šíleně. Pokud nejsem prase tak co modul to vlastní díra v svorkovnici, tak to pro mě znamená minimálně 2x6ks +2x3ks pro 12x24V+- a 6x48V+- pokud dělám větší sajt. To už není málo a už i na dince to žere misto. Těch kabelů od panelů taky není málo. Chápu, že ten rack se dělá jeden na čas, ale už jsem si párkrát užíval s výměnou z 100m na 1g a pokud musím měnit 4 přívody, tak to moc zábava není. Přitom proudově do toho leze nula nula prd, takže by to celé 2,5tka obsloužila. Že umře panel a jde vyměnit to beru jako žert. Nekupuju panel s myšlenkou, aby šel snadno mrtvej vyměnit. To není poe injektor. O tom úzkém plechu jsem psal, chuť nebyla. Nerez je hezkej, ale jen do doby, kdy do něj člověk potřebuje dělat díru. Za mě by taky stačil 1,5mm plech, aby panel nezapadal dovnitř. On by nezapadl ani s těma dvěma sroubkama, ale to by se nesměl prohejbat jak... Vrchní kryt mám představu jako na cat6 patch panel na dva šroubky. To ale asi nikdo nezná a proto se hned čilí. Ono co si budeme, když se rack orosí a pak může kapka spadnou na tišťák, nic moc. Chápu, že to není řešení a je nutno ventilovat a izolovat, ale stejně. Chtělo vy to jít tomu trochu naproti a nějak to zakrytovat, už kvůli manipulaci s kabelama. Kdo si myslí že natahá vše na jednou, tak je buď velkej megaloman, nebo moc nestaví. Většinou i 10ks kabelů rezervy časem nestačí. Kryt ale kostka je fajn, ale zbytečně hluboké a proč to je bez díry na průchodku? Lituju toho kdo se do toho pustí i přes lisování, každej to pak vyprasí přes konektor, protože se to vrtat nedá, natož udělat 18tku na průchodku.
Takže závěrem nejlepší by bylo za mě průchozí zdvojené svorkovnice, vždy vedle sebe ++--gndgnd a at si to každej zapojí jak chce. Úprava minimum, přidaná hodnota pro mě maximum. Pak nějakej futrál, kam se vejdou 4ks giga panelů, nic víc a s dírou na průchodku pg19 a 8čku na pořádnou zem. Materiál, plech ocel, nerez, hliník to je fuk. Jen ať to má sílu alespoň jako uši od tika. Sorry za případné překlepy, píšu z mobilu
0 x
to jste myslel primo na desce panelu ? ty napajeci kabely v tom panelu MUSI koncit, nesmi nikam dale pokracovat.průchozí zdvojené svorkovnice, vždy vedle sebe ++--gndgnd
ad dalsi veci - rozumím, zkusím na některé věci postupně odpovedet:
0) ke zdroji to připojujeme obvykle max po dvou modulech na zdroj, proč ? aby když náhodou ten zdroj odejde (klepu, nestalo se) ať nelehne úplně vše a taky proto, že na zdroji přímo je vyvedeno šroubkama ++--gndgnd, takže jenom natáhneme obvykle 2x2,5mm nebo 3x2,5mm nebo tenčí, zdroj máte přímo napojen 3 vodičovým přívodem a důkladně uzemněn
1) proč nerez ? není to kvůli tomu, že to vypadá pěkně, to v racku nehraje roli a fakt se to blbě opracovává, ale protože ocelový plech musíte povrchově upravit, aby Vám nezkorodoval a hliník je měkký. Pokud použijete ocel a komaxit pak máte príma zábavnou instalaci, kdy přizemňovací drát šroubujete na komaxit a většinou to vůbec není vodivě propojeno (typicky ty černé boxy na rbčka). U nerezi je 100% že pokud dotáhnete šroub, máte zemění. Proto nerez, je vodivá a nerezaví.
2) způsoby zemnění panelů - pokud panel vložíte do otvoru správně a neohnete přizemňovací plíšky, máte konektory uzemněné na držák už v podstatě u vstupu kabelu do desky (pokud jste si je ohnuli, ale dotýkají se racku je to taky ok ), další uzemňovací body jsou opravdu ty dva šroubky, kterýma se to šroubuje do racku, kabel pro uzemnění na svorkovnici lze použít také, ale je primárně určen pro instalace kde není možno zemnit celou rackovou krabici. Pokud zemníte celou rackovou krabici, můžete to udělat 2 způsoby - samostatným vodičem nebo uzemněním celého rozvaděče.
Pouzival jste celou polici i na zdroje nebo jenom predni panel ? police vypada takto :
a vzadu uprostred je dira cca 7mm pro pripadny externi kabel
některé věci děláte pravděpodobně naprosto zbytečně (třeba tu din lištu)
ad zavlečení - viděl jsem zapojení, jak ze zdroje vedly 3 dráty na jeden modul a pak pokracovaly na dalsi modul a z druheho na treti, proste seriove za sebou jako vagonky, to je spatne.
kryt resime, ptalo se na to vicero lidi, ted jde o to, jak to udelat jestli dodelat kryt na krabici co je nebo udelat diry do te rack 1U, pripadne jake vsechny diry udelat.
0 x
Lukasw
www.VSEPROWIFI.cz
www.VSEPROWIFI.cz