❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

T-Mobile FttH

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soooc

Re: T-Mobile FttH

Příspěvekod soooc » 7 years ago

coolerman1 píše:Na slovesku :
Kosice -upc 200mbit ,wifi router 10,9€
Telekom 60mbit , wifi router 15,5€
Orange 300mbit , wifi router 15€
Antik 1000mbit, wifi router 17,92€
A takto to bude vsade pokial maly isp nevymyznu :)

Já jsem teďka u Čadci něco řešil a 10Mbit za 25€ :-D Na slovensku je nějaký divný ceník, to bych sem netahal :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod..

pripadne wireless..

tie gigove linky haha....načo sú dobré? Vytočiť speedtest?....marketing.
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 7 years ago

U nás v 5k městě, kde je cca 5 poskytovatelů wifi + O2 adsl všude. Po upgrade rozvaděčů v minulém roce mají ve velké části do domů 100Mbps a v pár ulicích i 250Mbps + tady máme kabelovku, kde vede koax do každého domu a ti mají tarif 150Mbps. Takže by člověk řekl, že ''bílé místo zde nehrozí''. Tak minulý týden navštivil starostu člověk z t-mobile a řekl, že co nevidět to tady chcou rozkopat a optiku do každého domu s tím, že rozvaděče kabelovky jsou v majetku města a jsou mezi sebou propojeny chráničkou, kde je ještě místo tak to chcou využít pro své kabely a berou to jako hotovou věc, žádný prostor pro diskuzi... To jsem zvědav jak to dopadne :-)
0 x

oscar
antispam: Ano

Příspěvekod oscar » 7 years ago

midnight_man píše:miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod..

pripadne wireless..

Sú na nič. Nakoľko gigo nikdy nikde nejde. Celá sieť je postavená na 1Gbit/s uplinkoch a switche majú 100Mbit/s porty. Je to len a len marketingový ťah. Večer nejde ten ich slávny gigabit nejde ani na 13MBit/s
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

50+mbps musi logicky trpiet v spicke na agregaciu...a cim rychlejsi pausal tym vacsia agregacia sak to je logicke nie? Ked cely traffic slovenska v six je 200g :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

strasne zalezi co je to za mesto / jaky uzivatele .. ja to srovnavam na 7mi malych mestech ( 5 - 30 tis ) a ty vysledky jsou naprosto jine lokalita od lokality
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

3com píše:To jsem zvědav jak to dopadne :-)

To zní zajímavě. Pak napiš co na to startosta :) U nás jim podepsali jedním podpisem že můžou rozkopat celé město
0 x

hol

Příspěvekod hol » 7 years ago

no odhodlání se jim upřít nedá. Nejvíc jsem zvědavej, jak budou přemlouvat ty lidi, aby jim to dovolili kopat přes dvorek. T-mobile a internet je pořád pro spoustu lidí sprostý slovo. Zřejmě k tomu přístoupí způsobem, že je to povinné. Ale i tak. Když vezmu, že ty lokality vybrali asi jen podle mapy (malý a střední města s bytovkama). Něco jinýho je menší poskytovatel, co s lidma léta pracuje téměř na osobní úrovni a obvykle je i kámoš na obci.

Jak píšete, uvidíme. A asi lepší nebýt v prvních vlnách, je možný, že je to průběžně omrzí :)
0 x

skrivy

Příspěvekod skrivy » 7 years ago

oscar píše:
midnight_man píše:miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod..

pripadne wireless..

Sú na nič. Nakoľko gigo nikdy nikde nejde. Celá sieť je postavená na 1Gbit/s uplinkoch a switche majú 100Mbit/s porty. Je to len a len marketingový ťah. Večer nejde ten ich slávny gigabit nejde ani na 13MBit/s

Naopak - moje osobní zkušenost je, že když nám někdo drtí upload na video platformě, tak je to právě z antiku. Od nikud jinud jsem zatím neviděl, že by tam tlačil víc jak 100Mbps. Ale je pravda, že plný gigo nedaj, končí na 800Mbps.
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 7 years ago

A uz to zacne

Kód: Vybrat vše

http://dsl.sk/article.php?article=20896
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

coolerman1 píše:A uz to zacne

Ale prd sa stane. U nas telekom oznacuje VDSL ako optiku uz hodne dlho. Niekto na to skoci niekto nie. Demencia ludi. Optika a velke cisla a idealne gbit rychlosti to je presne to co ludi oslovi :D To, ze to ale nepotrebuju je druha vec. Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba. Taktiez idu zrychlit optiky na 1Gbit :D Aha na GPON s dobrou agregaciou :D
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

"Po otázkach na detaily technológie avizoval, že pri hybridnej optike "vie ísť po metalickom kábli optický signál". Po bližších otázkach priznal, že ide o VDSL."

:grinning:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Gemb píše:Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba.

Aha :) A co když budou chtít IPTV na více televizích a k tomu stále používat například youtube pro děcka? Aha ono nám 20Mbit na domácnost nestačí :)
0 x

honzam

coolerman1 píše:A uz to zacne

Akorát že téma je o T-mobilu a jeho FTTH. Článek je Telecomu a jeho VDSL
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

honzam píše:
Gemb píše:Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba.

Aha :) A co když budou chtít IPTV na více televizích a k tomu stále používat například youtube pro děcka? Aha ono nám 20Mbit na domácnost nestačí :)

IPTV das snad mimo net boze...proste ludom 20Mbit na net staci a ano aj na youtube v HD a aj pre viacerych. Telekom pusta IPTV aj na 8mbit linkach a co....
0 x