Prosím o radu, nainstaloval jsem HW pro WiFi, ale nikde ho v winboxu nenajdu. Po hledání jsem zjistli, že nemám nainstalován balíček pro Wifi, ale nevím jak na to. Balíček jsem nahrál do nadresáře routeru přes WinSCP, ale nevím jak dál.
Předem děkuji za pomoc
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfigurace WiFi
Mám ROS nainstalován a dostupný přes Winbox. Vlastní balíček jsem stáhnul z Mikrotiku pro danou verzi MB. Balíček je pro wireless , pro boards řady 500. , jmenuje se wireless-crd-2.9.50-ns. Přes winscp jsem no nahrál jenom do adresáře kde se ukládají vlastní zálohy routeru, jinak ve winboxu záložka "FILES"
0 x
mariro píše:Mám ROS nainstalován a dostupný přes Winbox. Vlastní balíček jsem stáhnul z Mikrotiku pro danou verzi MB. Balíček je pro wireless , pro boards řady 500. , jmenuje se wireless-crd-2.9.50-ns. Přes winscp jsem no nahrál jenom do adresáře kde se ukládají vlastní zálohy routeru, jinak ve winboxu záložka "FILES"
no a mas v tom routeru vubec verzi 2.9.50? jinak nejjednodussi pro tebe bude, kdyz si stahnes a nahrajes jednobalikovou verzi (to, co sis stahnul - wireless-crd neni zakladni podpora pro wifi karty, ale jeji nova verze/rozsireni, da se rici - odpustte, pokud jsem to "moc zjednodusil" ci poupravil

a pak samozrejme balik wireless musis mit aktivni: cili system -> packages a zkontrolovat, ktere jsou vyple a ktere ne (aktivace/deaktivace se provadi pri rebootu zarizeni)
0 x
mariro píše:OK, chápu, ale musím nastudovat jak. Nemohl bych popprosit o stručné vodítko jak na upgrade ?
1) na strankach http://www.mikrotik.com/download.html si stahnout souhrnny balik pro dany routerboard ("combined ros package")
2) nahrat tento balik do routeru (do stejneho adresare, kde se umistuji zalohy) - at uz pres ftp, winbox nebo web (tam se ani nevybira adresar, ale rovnou se provadi upgrade)
3) system -> reboot [y]
...chvili pockat a je to...
0 x