❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Jenya

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Jenya » 7 years ago

Gemb píše:
Striker píše:Takže radši ani nechci vědět jakou to má IP :D

Najlepsie je ak sa nastavu - operation mode na bridge a ip na DHCP. Clovek caka, ze potom z nadradeneho routera najde v leasoch IPcku netisu a prd. Do toho bridgu sa uz neda dostat. Tak isto po nastaveni ako client to vobec nechodi.

Jenya píše:Jake pouzivate TPLinky?

841, 843 alebo archer c20

Jsem slysel, ze TPlinky maji problem s jablky (iPhone, iPad). Vam to chodi v pohode?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

iOS je problem pri vela wifickach. Skor je problem pri WPA2 AES. iOS srot sa bud nechce pripojit alebo to trva velmi dlho, riesenie je pouzit WPA AES, pripadne ine kombinacie. Tento jablkovy problem je snad vsade, ASUS, Mikrotik aj ine wificky stym maju problem...
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 7 years ago

Gemb píše:

Najlepsie je ak sa nastavu - operation mode na bridge a ip na DHCP. Clovek caka, ze potom z nadradeneho routera najde v leasoch IPcku netisu a prd. Do toho bridgu sa uz neda dostat. Tak isto po nastaveni ako client to vobec nechodi.

Podle DHCP lease si najdu IPčko a sedí i MAC ale dostat se na to nedá. Jde to jen pingovat...
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Vysledoval jsme ze je problem pripojit na jednu home wifi androida a iphone, za parhodin se iphpne odmita znovu na wifi pripojit. Hledal jsem, az jsem nasel, ze pricinou je podpora multimedia , ktera je defaultne zapnuta v Netisovi. Kdyz sem podporu vypnul zavada s pripojeni androida a iphone na jednu wifi zmizela. A jabko uz se v pohode opakovane pripojuje.

Striker píše:
Gemb píše:

Podle DHCP lease si najdu IPčko a sedí i MAC ale dostat se na to nedá. Jde to jen pingovat...
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

doplneni : Vysledoval jsem, ze je problem pripojit na jednu home wifi SSID androida a iphone, po parhodinach se iphone (jabko) odmita znovu na wifi pripojit. Hledal jsem, az jsem nasel, ze pricinou je podpora multimedia , ktera je defaultne zapnuta v Netisovi. Kdyz sem podporu multimedii (WMM) vypnul zavada s pripojeni androida a iphone na jednu wifi zmizela. A jabko uz se v pohode opakovane pripojuje.

Striker píše:
Gemb píše:Najlepsie je ak sa nastavu - operation mode na bridge a ip na DHCP. Clovek caka, ze potom z nadradeneho routera najde v leasoch IPcku netisu a prd. Do toho bridgu sa uz neda dostat. Tak isto po nastaveni ako client to vobec nechodi.

[/quote]
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Začali jsme všude vypínat WMM, roaming atd. a víceméně nemáme s wifinou problémy a vše funguje jak má.
Přílohy
netis_advanced.PNG
netis_advanced.PNG (10.22 KiB) Zobrazeno 4557 x
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Zkušebně jsem si dal na pár dní domů Netis WF2419 v módu bridge jako domácí wifi. Vše sice fungovalo, ale když jsem se notebookem na wifině připojoval na server pomocí SSH, který byl v domácí síti připojen kabelem, tak jsem pozoroval mikrozáseky v komunikaci, které mě ale při práci docela štvaly. Dal jsem tedy místo Netise TP-Link (s identickou konfigurací) a vše OK.

Netis používáme u zákazníků, kde je potřeba ho nastavit jako obyčejné APčko bez routování s tím, aby se na něho dalo dostat vzdáleně. To TP-Link zatím stále neumí. I když se zdá, že se blýská na lepší časy. Viz poslední FW:
http://cz.tp-link.com/download/TL-WR841N.html#Firmware
"1. Add Access Point/Repeater/WISP mode.
2. Add IPTV function."

Takže už by to konečně mohlo mít funkce, kvůli kterým jsme brali Netis a mohli bychom se vrátit zpět k TP-Linkům. Drobný problém je, že se to týká pouze nejnovější HW verze 13. Když jsem zkusmo teď vzal jeden kus z Discompu, tak to bohužel byla HW v.12, pro kterou tento FW není. Dostala se už někomu do ruky HW v.13?
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 7 years ago

Tak to je hodně pěkná, že k 842N budou mít i tyto funkce. Necháme se překvapit.
0 x

satmag

Příspěvekod satmag » 7 years ago

No tak to sa nadreli programatori poriadne skoro za rok tam pridali dva mody navyse i ked WISP uz asi nikto nevyuziva.Tak ostal len Reapeter.
Keby radsej pridali bridge mod tak by lepsie spravili.:grimacing:
0 x

DarkLogic

Ten mód Access Point chápu jako bridge mód, tak snad to tak bude. Akorát to vypadá, že HW v.13 by měla být na světě už rok, ale k nám se stále nedostala.
0 x

satmag

Příspěvekod satmag » 7 years ago

Oh tak to by bolo hej nemôžem nájsť emulator na ten firmware nech sa na to pozriem
0 x

MartinZS

Příspěvekod MartinZS » 7 years ago

Někdy v květnu jsem dostal jednu krabici 841n v13, jinak chodí zase jen v12. Na světe jsou ale asi putují do jiných zemí.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Hlavne by mali pridat moznost vypat reset tlacitko ktore je dementne vypukle von a klienta to az tak taha stlacit to. Aspon by to clovek nemusel lepit sekundovym lepom :laughing:
0 x

DarkLogic

Horší ještě je, že na nějakém dražším routeru (tuším TP-Link Archer) je pro funkce WPS a Reset jediné tlačítko. Zrovna minulý týden jsem byl u zákazníka, který se tak dlouho snažil spárovat svou novou TV s routerem, až ho vyresetoval.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

kdyby jste si raději customizovaly nějakýho mikrotika tak máte po starostech. Tyhle věci jako netis, tendy, tplinky buď náhodně odcházeji, nebo něco náhodně přestane fungovat. Nedavno zrovna tplink přestal forwardovat veřejku... proč? nevim, prostě ze dne na den neběžela a to neni jediný případ. Jinde třeba se nedá na wifiny připojit a nebo jenom na krátkou dobu. Občas to vyřeší přehrátí firmware. S MKčkem si udělám co chci a nastavim si ho jak chci (bridge, router) a navíc už od hap lite ac můžu napájet jak apčko doma tak klienta na střeše skrz jednu zásuvku a jeden zdroj. Už nekupujeme nic jinýho a od tý doby neřešíme tolik kravin u klientů doma.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků