Zkušebně jsem si dal na pár dní domů Netis WF2419 v módu bridge jako domácí wifi. Vše sice fungovalo, ale když jsem se notebookem na wifině připojoval na server pomocí SSH, který byl v domácí síti připojen kabelem, tak jsem pozoroval mikrozáseky v komunikaci, které mě ale při práci docela štvaly. Dal jsem tedy místo Netise TP-Link (s identickou konfigurací) a vše OK.
Netis používáme u zákazníků, kde je potřeba ho nastavit jako obyčejné APčko bez routování s tím, aby se na něho dalo dostat vzdáleně. To TP-Link zatím stále neumí. I když se zdá, že se blýská na lepší časy. Viz poslední FW:
http://cz.tp-link.com/download/TL-WR841N.html#Firmware"1. Add Access Point/Repeater/WISP mode.
2. Add IPTV function."
Takže už by to konečně mohlo mít funkce, kvůli kterým jsme brali Netis a mohli bychom se vrátit zpět k TP-Linkům. Drobný problém je, že se to týká pouze nejnovější HW verze 13. Když jsem zkusmo teď vzal jeden kus z Discompu, tak to bohužel byla HW v.12, pro kterou tento FW není. Dostala se už někomu do ruky HW v.13?