❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hikvision vzdálený přístup

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hbml

Hikvision vzdálený přístup

Příspěvekod hbml » 7 years ago

Dobrý večer,

klient si koupil Hikvision nahrávací zařízení před časem... je to hybrid na Analog + IP. Nyní by to chtěl nastavit na vzdálený přístup. Má poskytovatele internetu od O2, po ověření linky, ale nemá veřejnou IP a nějak ani nemá v plánu platit za veřejku kvůli jednomu portu 250kč/měsíčně.

Našel jsem, že jediné řešení je využít DDNS, ale Hikvision udělal hodně změn od nového roku, neni možné se registrovat na hiddns ani na hik-online a místo toho je dnes pouze hik-connect, který samozřejmě na zařízení neni podporovaný stejně tak jako ezvizlife toto zařízení nepodporuje.

v DDNS výběru je možnost výběru kromě HiDDNS ještě Server IP, No-ip, Dyndns, PeanutHull, je možné přes něco z tohoto fungovat bez veřejné IP?

Děkuji
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

co je DDNS? to je přece dynamický dns který reaguje na dynamickou změnu veřejný ip adresy. No a tam ty ostatní služby ve výběru ddns jsou poskytovatelé ddns tedy jakýho chceš použít aby tu službu zprostředkoval. No ale všechno to chce veřejku.

Takže buď je k dipozici upgrade firmware nebo potřebuješ veřejku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

barneby

Příspěvekod barneby » 7 years ago

Nebo VPSku a na ní VPNku. Což by mohlo vyjít na 30Kč/měsíc třeba u forpsi.
0 x

hbml

Všude se totiž u DDNS chvástají Remote Access, ale pořád potřebuješ Veřejku no...myslel jsem si to...

Ano VPN je možnost, ale má jenom Hikvision DVR a modem od O2, pc vypíná, takže neni možnost kde by ta VPNka běžela...
0 x

sacnok

Příspěvekod sacnok » 7 years ago

Jak víš, že máš od O2 privátní IP adresu?

Nejsem si tím 100% jistý, ale co jsme dělali kamery na internetu od O2, nebo i T-Mobile, či Vodafone a jednalo se o ADLS, nebo VDSL linky, tak tam vždy byla veřejná IP adresa a připlácel sis, když jsi chtěl statickou IP.

Jiné to je u mobilního připojení, tam byla vždy privátní IP a připlácela se veřejná.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

DSL - U O2 je uz nejaky ten patek jen neverejna IP v zakladu a verejka stoji okolo 350kc mesicne... lidstejsi je TM, aktivace 604 a mesicne 149kc.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sacnok

pcwifi píše:DSL - U O2 je uz nejaky ten patek jen neverejna IP v zakladu a verejka stoji okolo 350kc mesicne... lidstejsi je TM, aktivace 604 a mesicne 149kc.

Aha... :relaxed:

Pravda, už je to nějaký pátek, co jsme dělali kamery na úplně nové přípojce od O2, naposledy, jak jsme dělali kamery na přípojce od O2, tak se jednalo o "starou" přípojku, tak možná proto měla veřejnou IP.

Jinak mu ještě může vyměnit DVRko, třeba za hybrdní DVR od Dahua, ta má možnost sledovat obraz na dálku i když je zařízení za privátní IP, myslím, že se jmenuje P2P, DVR se prihlásí na nějaký server v číně a ty se pak taky připojuješ do číny na ten samý server. Fungovat to funguje, máme zákanzíka co to používá.
0 x

sacnok

Takže i Hikvision umí i P2P na server v číně

Konfigurace / Síť / Poklročilé nastavení / Přístup k platformě a tam se dá povolit P2P cloud Hikvision
0 x

hbml

zjišťoval jsem to na lince podávali si mě dvě hodiny, mají tam pěknej čurbes, mluví o statický veřejný a o dynamický veřejný a že to mají všichni automaticky...

a pak teprve rozumnej člověk nějakej těchnik řekl, že je to znatovaná venkovní IP pro více lidí, ipv4 je málo, tak na to nahazujou víc lidí, nemůžeš to pingnout, nic nefunguje, neni možné otevřít jenom jeden port, musí se prý objednat jedině veřejka ipv4 za 250/měsíčně aby to fungovalo, samozřejmě cena za dynamickou veřejku neni žádná a nikdo se k tomu neumí vyjádřit hlavně že o ní melou patlalové...kdyby byla levnější tak jí klidně vemu, DDNS máme, ale ta jaksi není

jediné co jsem se někde dočetl je, že všem dávají IPv6 veřejky, nahodil jsem ipv6 záznam do DDNS a přes nějaký ping na webové stránce jsem to zařízení pingal...ale větší zkušenosti s ipv6 nemám, sám mám pouze ipv4
0 x

hbml

sacnok píše:Takže i Hikvision umí i P2P na server v číně

Konfigurace / Síť / Poklročilé nastavení / Přístup k platformě a tam se dá povolit P2P cloud Hikvision

ano umí to nvr, ale tohle je hybridní dvr.... :(
0 x

sacnok

hbml píše:

A hybrydní DVR to neumí? Nemáš tam nějaký starý FW
0 x

hbml

sacnok píše:
hbml píše:

A hybrydní DVR to neumí? Nemáš tam nějaký starý FW

jedná se o Hikvision 7608HI-ST, je tam poslední firmware, který jsem dohledal, nic novějšího jsem nenašel než V3.0.18_160316
asi toto DVR nemá podporu pro P2P služby, možná jedině to nějak hacknout, ale na to jsem malý pán, telnet ani ssh nejde
0 x

hbml

Tak jsem to vyřešil přes operátora, zákazník si přeci jenom připlatí, ale ne 250kč, změnil na Internet Profi, kde dostane i podporu, rozšířenou záruku modemu včetně veřejné IP adresy za 160kč

Díky za rady
0 x