❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kontakt JON - Routery NETIS
Re: Kontakt JON - Routery NETIS
Netis je proste hnoj....rovnake problemy sme riesili s WF2419 problemy robil v rezime router bridge aj client. Proste nepouzitelny odpad - riesenie bolo dalej to nepouzivat, zabalene kusky sa vratili, niektore sme predali mimo zakaznikov a vyriesene. Ked sa da tak vsade tlacim mikrotik hap lite alebo tplink wr841. Ked chce niekto nieco lepsie tak len Unifi long range alebo unifi ac.
0 x
Striker píše:Napíši to sem, nemáte poslední dobou problémy s Netis WF2411? Používám FW z webových stránek a poslední asi 4-5 servisů je právě díky zasekávání routeru nebo nemožnost připojení k wifině zařízeníma. Používám na wifi b+g / 20 MHz, pevný kanál a je v režimu router. Na WAN většinou dávám statickou IP 10.0.0.2 nebo ze starých instalací je tam DHCP.
Pomůže jedině restart nebo se router sám po několika hodinách sám rozjede občas.. už jsem nakoupil hAP Lite a docela odmítám ty NETISy instalovat už.. teď mi došla nová várka a jeden kus nepropouštěl v módu router z WAN na LAN internet.
Nějakou dobu zpět jsem řešil podobné problémy, s nějakými chipsety si to prostě nesedne a blbne wifi část. Stačí udělat downgrade na firmware v1.11 a vše OK.
0 x
Lukast píše:Nějakou dobu zpět jsem řešil podobné problémy, s nějakými chipsety si to prostě nesedne a blbne wifi část. Stačí udělat downgrade na firmware v1.11 a vše OK.
Ten na doporučení od JONu používám všude, i nový NETIS downgraduju ale tohle to dělá pořád, dokonce i na testech v kanclu mi to vyhodí Selhání připojení k WLAN a je nutnej restart.. u 2 kusů co mám od klientů to dělá i v kanclu ať zkouším jakýkoliv nastavení wifi části.
0 x
Zdravím,
ne že bych vám to nevěřil, ale je divné, že NETISy 2419 montuji již cca 3 roky a zatím žádný problém. Je docela možné, že o tom jenom nevím, ale zase se mi to nezdá při takovém hromadném výskytu. Všechny jsou v bridge a IP přiděluje střecha - RB. Firmware vždy původní.
mpcz, 14.jun.2017
ne že bych vám to nevěřil, ale je divné, že NETISy 2419 montuji již cca 3 roky a zatím žádný problém. Je docela možné, že o tom jenom nevím, ale zase se mi to nezdá při takovém hromadném výskytu. Všechny jsou v bridge a IP přiděluje střecha - RB. Firmware vždy původní.
mpcz, 14.jun.2017
0 x
mpcz píše:Zdravím,
mpcz, 14.jun.2017
O 2419 nemluvíme, nám jde o 2411. Bridge jsem nezkoušel, to je pravda a asi teda vyzkouším.. Firmware původní co je nahraný při koupi nebo ten co je na stránkách? Já jsem totiž nepochopil, jak může být v novém zařízení koupeném novější firmware, než je ke stažení na stránkách. Nicméně nevím jestli má bridge vliv na odpojování klientů z WLANu.. když LAN při tomto stavu funguje normálně.
0 x
2419 jsme taky dávali, jeli bez problémů, ale po necelém roce stahujeme problémové kusy a nejspíš půjdou na reklamaci. Chovají se všechny podobně, náhodně odpojují klienty nezávisle na chipsetu zařízení. Lan nastavení dávám vždy bridge, wifi nastavení není trvale funkční v žádné kombinaci. Jako náhradu momentálně používáme TP-link 841 nebo Asus RT-N12+
0 x
-
nechtej píše: Lan nastavení dávám vždy bridge, wifi nastavení není trvale funkční v žádné kombinaci. Jako náhradu momentálně používáme TP-link 841 nebo Asus RT-N12+
Zdar. Jak ten asus rt-n12+ mas nastaveny? Ja vzal 2 kusy. V modu bridge mi jeden nepustil DHCP a druhy kus sice pustil, ale zase nejel net. V modu router funguje normalne. Zkouseno i s poslednim firmwarem a beze zmeny. Jine Asusy rt-N12 bez plus a Asus RT-AC51U jedou v pohode. Zajimave je ze na stole zapojene do RB2001 ten jeden kus fungoval, ale zapojen do routerboardu LHG5 nefungoval. Trafa pouzivam Gb od UBNT.
0 x
Že vás to pořád baví s těma NETISama a spol 
2 x
-
Ja na ten Asus nedam dopustit 3 roky jsem daval Asus rt-n12 verD a ze 100 kusu jedna reklamace. 1 a 1/2 roku davam Asus rt-AC51U (zatim bez reklamace. Jako nejlepsi se mi jevi UNIFI AC PRO, ale malokdo za to da 2 500,-. UNIFI AC Lite zatim bez problemu. RB jako domaci wifi ? Davam jej tez, ale lidem se nelibi Dizajnhonzam píše:Že vás to pořád baví s těma NETISama a spol
0 x
U tech levnych RB je peknej voprc antena, takovy cosi, to uz TPlink za 4 kila se zakl. pendrekem ma vetsi ambice. Proc tomu tupci aspon neudelaj vyvody na ext. antenu
solidni je az (cenove dost mimo) RB951. Netis treba neni uplne bad, ale v podani fa. JON je to dokonaly pruser, protoze ta firma je zlo. A proto TPlink forever a minimum reklamaci.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Ja by som mikrotik a tplink neporovnaval, sice ma mikrotik namalovane anteny na plosaku ale v niektorych pripadoch je pokrytie o dost lepsie ako pri tplinku s pendrekmi....proste ten maly zisk anteny je niekedy lepsi. Netis pokryval sice tiez dobre ale podla toho co som si meral isiel mimo limit 20dBm tak preto bol lepsi signal....
0 x
Davame verzi fw 29 nakonci, ta funguje dobre. Ma to i telnet, takze scriptem hned pri instalu upravime default config a tak kdyz to nekde resne, tak se na to v poho dostaneme i pres wan.
Jedinej problem je a to uz se to resilo, ze to obcas samo ztrati config. Je to sice otrava, ale backupy mame, tak to tam sem tam musime na dalku poslat.
Poruchovost je minimalni, za ty prachy se to furt vyplati davat. A jak uz tu padlo, lidem se libi vic netis nez MK. A tplinky aspon nam odchazeli jak na bezicim pasu.
Jedinej problem je a to uz se to resilo, ze to obcas samo ztrati config. Je to sice otrava, ale backupy mame, tak to tam sem tam musime na dalku poslat.
Poruchovost je minimalni, za ty prachy se to furt vyplati davat. A jak uz tu padlo, lidem se libi vic netis nez MK. A tplinky aspon nam odchazeli jak na bezicim pasu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
hol píše:hned pri instalu upravime default config a tak kdyz to nekde resne, tak se na to v poho dostaneme i pres wan
Můžeš se podělit o knowhow jak upravujete ten config? Rád bych uvítal přístup přes wan i u vyresetovaného routeru.
0 x
Petr Bačina píše:hol píše:hned pri instalu upravime default config a tak kdyz to nekde resne, tak se na to v poho dostaneme i pres wan
Můžeš se podělit o knowhow jak upravujete ten config? Rád bych uvítal přístup přes wan i u vyresetovaného routeru.
flash set DEF_REMOTE_MGMT_ENABLE 1
flash set DEF_REMOTE_MGMT_HOST 0.0.0.0
flash set DEF_REMOTE_MGMT_PORT 80
Mění se to přes libovolný LAN telnetem. Musíš mít verzi FW, která to podporuje. Dokonalé to ale také neni. Dlouhým podržením resetovacího tlačítka se vymaže i změněný default. Jon sliboval, že to ještě nějak vychytají, ale to se už jaksi nestalo a nebo o tom nevíme. Nicméně i tak je to dobré, většinou to zafunguje a my se na prvek dostaneme i po jeho nechtěným vyrestování.
0 x