❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internetové rádio k externím reproduktorům

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Internetové rádio k externím reproduktorům

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Hledám už nějakou dobu vhodný přijímač internetové rádia do koupelny, který bych mohl připojit k externím reproduktorům, které mám ve stropě. Ačkoliv jsou mraky různých výrobků, nenašel jsem zatím takový, který by splňoval následující, podle mě základní, požadavky:

* výstup pro 2x reproduktor 4 ohm 10 W, tzn. měl by mít zabudovaný zesilovač
* samostatně stojící nebo možnost přidělání na zeď (aspoň jedno z toho)
* jednoduché ovládání - zmáčknu jedno tlačítko a rádio začne hrát
* cena max. okolo 6 tis. Kč
* když bude mít displej s ukazatelem času, bude to výhodou

Většinou narážím na to, že buď je tam jenom Line Out a musel by se ještě dodat nějaký zesilovač; nebo spuštění rádia vyžaduje více máčkání (nebo ještě hůř spouštění přes mobilní aplikaci); a nebo jsou ta zařízení extrémně drahá. Nejvíce se blíží požadavkům internetové rádio od ABB:
http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=10306
To ale předpokládá, že se zapustí do zdi (instalační krabička na zeď by nevypadala hezky) a takové zásahy do kachliček nechci dělat.

Má někdo tip na nějaký zajímavý přijímač internetového rádia?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

raspberry + hifiberry (teď z hlavy nevím jaký typ). Chápu, že nesplňuje všechny tvé požadavky. Ale přijdou mi jako nesplnitelné :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

Lara od ElkoEP, napájení přes POE, má to asi 2x8W zesík, mám to taky v koupelně a v dalších místnostech v domě a k tomu podhledové reproduktory Dexon, umí to hrát i ze Synology skladby přes Logitech media server, kterej je do synology jako balíček
0 x

DarkLogic

Vida, Laru jsem neznal a už jsem se těšil, že to je to, co potřebuju. Pak jsem ale zjistil, že zřejmě v sobě nemá WiFi a já do koupelny nemám přivedené UTPčko (to by člověk neřekl, kde všude by se UTP mohlo hodit). Ale díky za tip, fakt to jinak vypadá dobře.
0 x

DarkLogic

ludvik píše:raspberry + hifiberry (teď z hlavy nevím jaký typ). Chápu, že nesplňuje všechny tvé požadavky. Ale přijdou mi jako nesplnitelné :-)

Splnitelné to je - viděl jsem hotové produkty, které měly zabudovaný zesilovač a cenově byly pod limitem. Pak to ale zabije SW vývojář, který si myslí, že vždycky při zapnutí rádia chci vytáhnout dálkový ovladač nebo mobil a proklikat se různým menu, aby se mi spustilo nějaké rádio.
0 x

rseb

Příspěvekod rseb » 8 years ago

Škoda, že to vyrábí ElkoEP...
0 x

topnet

Příspěvekod topnet » 8 years ago

Mám to řešení od ABB a perfektně to funguje i s těma jejich vodotěsnýma repro, připojené přes vypínač osvětlení a jede to úplně bombasticky. Linkne se to na wifinu a má to i stupidní webový přístup. Ve vypnutým stavu jsou tam hodiny.
Dělají k tomu i takový malinkatý zesilovač, který lze použít k ext. repro.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 8 years ago

Kdyby si se nudil a chtěl si to udělat podle představ, tak potom
http://www.instructables.com/id/Wifi-We ... nd-VS1053/
jde to nasoukat do tohoto zesilovače
http://www.ebay.com/itm/Mini-2-Channels ... 3f4eef889b
akorát je třeba vyřešit rušení od esp který se cpalo do repráků. Já si to dělal do garáže a to se mě nechtělo zkoumat, tak mám zesilovač u ponku a esp je v krabici s ostatní elektronikou. Zapnu tlačítko a hraje to, má to webový management.
0 x

DarkLogic

rseb píše:Škoda, že to vyrábí ElkoEP...

Co je s tím za problém?
0 x

rseb

Příspěvekod rseb » 8 years ago

DarkLogic píše:
rseb píše:Škoda, že to vyrábí ElkoEP...

Co je s tím za problém?

Nevím jak dneska, ale před pár lety příšerná kvalita... Od té doby mi od elkoep nesmí nic domů...
0 x