❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Starnet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
b_henry

Re: Starnet - praktiky, chování

Příspěvekod b_henry » 8 years ago

K tomu jak to mají zmáklé. Nelze než souhlasit, zde něco k tématu http://www.starnet.cz/partner
0 x
Uživatel co rád kouká profíkům přes rameno :-)

fandopa

Příspěvekod fandopa » 8 years ago

3com píše:Nedávno tady někdo psal, že koupili nějakou síť u Znojma... Minulý týden vím o tom, že volali třem ISP na Jižní Moravě jestli by se nechtěli sejít ohledně tématu prodeje sítě... Všichni je slušně odmítnuli, že nad tím nepřemýšlí a zájem nemají... Na to jim řekli že zavolají znova za půl roku. Co bude dál? Tah na Severní Moravu? :D

Asi před rokem koupili iWebs a jednoho menšího vedle Znojma = následné zarušení. Společně s Podou srazili ceny ve Znojmě na 180-250Kč. Teď jdou dál směrem Brno a Břeclav, klasika 250Kč 30-60Mbs internet a 6 měsíců zdarma. Dále možnost IPTV za 99Kč a stopbox za 690Kč. Bude záležet na tempu jaké zvolí a okraje Severní Moravy můžou dosáhnout tak za 2-3 roky spíš podle toho jak koupí sítě. Svého času zavařili Znojemskému Videonu a zdá se že na Stárnet v expanzi nikdo nemá. Ceny za klienta při odkupu nabízejí 4000 bezdrát a 8000 optika.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 8 years ago

spíš mi řekněte co je na tom pravdy, že by starnet koupil tlapnet ? někdy to tu někdo tak napůl napsal ale finálně to nerozvedl...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

:) ten byl dobrej.
Troufám si tvrdit, že je to kachna.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

jako ano, ale vůbec bych se tomu nedivil...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

divizna

Příspěvekod divizna » 8 years ago

Tak se nám Starnet nacpal i na jih Prahy. Zatím jsem tu narazil asi na dvě AP.

LiteBeam AC "sektory", napálené na maximum, a už tu lidem do schránek rozhodili i letáky s tím, že "sousedé nás oslovili" (jasně, z Prahy budou volat do ČB).

Jako by tu toho rušení nebylo už tak dost, tohle nám všem tady scházelo :/
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

divizna píše:Tak se nám Starnet nacpal i na jih Prahy. Zatím jsem tu narazil asi na dvě AP.

LiteBeam AC "sektory", napálené na maximum, a už tu lidem do schránek rozhodili i letáky s tím, že "sousedé nás oslovili" (jasně, z Prahy budou volat do ČB).

Jako by tu toho rušení nebylo už tak dost, tohle nám všem tady scházelo :/

bud rad ze v Praze neni COMA alias UNET :D davaji bezne cca 30+ anten na jeden stozar v 5.x
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 8 years ago

Moderator edit: Samostatné vlákno zrušeno a příspěvky přesunuty do tohoto vlákna.

Díky za odkaz. Tohle si zaslouží vlastní vlákno, viewtopic.php?f=4&t=21919
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Jako tohle by mě zajímalo jak funguje:
Jde o door to door prodej, ale forma oslovení klientů je neomezená. Jeden z obchodníků, co pro nás pracuje, strávil například jeden celý den na plovárně obce, jenž jsme čerstvě pokryli. Jelikož bylo krásně, plovárna byla plná lidí a schopný obchodník odcházel s množstvím přípojek. Měl vyděláno, přitom strávil den u vody. I takto lze obchodovat.“

xD xD xD
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Funguje to tak, že ten "obchodník" je místní člověk z vesnice či malého města, který samozřejmě má kamarády či bývalé spolužáky, které ukecá aby změnili poskytovatele a šli ke Starnetu....
Mě takhle odešlo 95% připojených lidí z jednoho paneláku, že je týpek ukecal a dostal provizi. Měl jsem tam smlouvu na rozvody a podružný odběr elektriky. Starnet je připojil na radia :o
Aktuální situace je taková, že po dvou letech se ti zákazníci pomalu vracejí....
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 8 years ago

To by chtělo vždy vytvořit nějaké sdružení lokálních isp v dané lokalitě kde se naserou a pořádně konat společně tak aby tam neexpandovali....
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

3com píše:To by chtělo vždy vytvořit nějaké sdružení lokálních isp v dané lokalitě kde se naserou a pořádně konat společně tak aby tam neexpandovali....

Asi jako ve Strakonicích ... :?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Pintero píše:
3com píše:To by chtělo vždy vytvořit nějaké sdružení lokálních isp v dané lokalitě kde se naserou a pořádně konat společně tak aby tam neexpandovali....

Asi jako ve Strakonicích ... :?

Tam se stalo co?
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

Add Strakonice: viewtopic.php?f=44&t=21409
OtavaNet s.r.o., v podstatě společné sdružení několika firem, co vzniklo před lety v Strakonicích s cílem odolat tlaku Starnetu v povodí řeky Otavy, tak je již také přes měsíc hrdým členem skupiny Starnet.

Jinak nakonec prodali všechni členové jednotně, aby cena byla výhodnější. Také si vyslechli něco o tom, že zůstanou jak jsou, aby vytvářeli kvalitativní protitlak uvnitř konsorcia, protože jinak ostatní to moc flákají, takže je konkurence uvnitř skupiny prospěšná. Nu, již jsou také zaříznuti v podstatě komplet a integrováni.
0 x