❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Smokeping na Debianu - odesílání mailů

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Smokeping na Debianu - odesílání mailů

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

Zdravím,

nepoužíváte někdo Smokeping instalovaný na Debianu? Mám nastavené posílání mailů, když dojde ke ztrátám v pingu a v rtt, všechno funguje, ale problém je ten, že ty maily chodí s datem 1.1.1970. Co jsem zjišťoval, tak je to chybou v Smokepingu, který špatně bere proměnnou "datum". Nepořešil jste to někdo nějak?

Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Mám na Debianu a Smokeping posílá maily se správným datem, aniž bych s ním něco dělal. Taková informace ti ale asi moc nepomůže, co? :-)
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

No moc ne :D co je to za verzi Debianu?

Tak jsem ještě zjistil, že třeba na telefonu v k9 mail se mi ukáže správný čas, ale třeba na pc v thunderbirdu ne - tam je ten rok 1970 a zpráva je umístěna úplně dole v seznamu (připojeno přes IMAP). A na webovém rozhraní pošty se ta zpráva zařadí správně v pořadí jak přišla, ale není tam vyplněný datum. Z čeho bere ten správný čas K9 to netuším...
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Nektery SW muze radit podle data vytvoreni a jiny podle data prijeti, proto ty rozdily. Podivej se na datumy v hlavicce. Verzi Debianu ti ted nepovim, ale je to nejaka starsi distribuce, a Smokeping je instalovan zrejme rovnou z depozitaru.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 8 years ago

Používám smokeping na debianu už několik let a nikdy jsem problém s datumem neměl. Poslední instalace zhruba před týdnem.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

vážení pokud by měl někdo chvilku poprosil bych o pomoc s případným konfigem odesílání alertů na email, nepovedlo se mi to rozchodit :( rovnou můžeme vyzkoušet jeslti budu mít ten správný časový údaj...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

SMTP ti funguje? Na tom konfigu není nic moc složitého. Myslíš konfig odesílání zpráv a nebo typu alertu?
0 x

okoun

jistě smtp je OK, ze serveru mi jiné alerty odcházejí, asi sem neuměl nastavit ty alerty kd ymají chodit, nevím tedy co všechno je třeba, když tak pošli nějakou ukázku konfigů, díky.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

Petr S. píše:No moc ne :D co je to za verzi Debianu?

Tak jsem ještě zjistil, že třeba na telefonu v k9 mail se mi ukáže správný čas, ale třeba na pc v thunderbirdu ne - tam je ten rok 1970 a zpráva je umístěna úplně dole v seznamu (připojeno přes IMAP). A na webovém rozhraní pošty se ta zpráva zařadí správně v pořadí jak přišla, ale není tam vyplněný datum. Z čeho bere ten správný čas K9 to netuším...

tak jsem to zkusil a také mi přešel email s tímto špatným datem do thunderbirdu :(
0 x

okoun

také jsem to viděl ale nemohu najít ten soubor lib/Smokeping.pm a mc mi to také nenašlo...
0 x

mouchic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mouchic » 8 years ago

u mě na Debianu 8 je tady

Kód: Vybrat vše

/usr/share/per15/Smokeping.pm
0 x

okoun

je to tam, díky, mc mi to asi nenašlo protože jsem vyhledával s malým s
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Okoun: Povedlo se ti to spravit?
0 x

okoun

Petr S. píše:Okoun: Povedlo se ti to spravit?

bohužel, toto je už na mě složitý perl :(
zkusil jsem ještě update na 2.6.9-1+deb8u1 tak uvidíme. koukám ale že smokeping nikdo už moc neopravuje, případně jim pošlu hlášení o bugu....
0 x