❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlost internetu od Vodafone

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
barneby

Re: Rychlost internetu od Vodafone

Příspěvekod barneby » 9 years ago

mpcz píše:
barneby píše:Hodil jsem tam ty antény obě dvě signál je o něco lepší ale rychlost stále stejná typoval bych to na ten limit.. Bastardi mi na prodejně řekli že tam není žádné omežení kromě toho 30GB FUP :D .. No zavolám tam a uvidím.

Zdravím,
no konečně jsme se dozvěděli (i ty), jak vypadá neomezený internet přes mobilní připojení. Znám desítky lidí, kteří se dušovali, že jejich internet je neomezený, po prověrce není ani jeden (zatím). Dneska mám zrovna dva případy, kdy to zjistili až po nákupu a smlouvě a teď pláčou a dokupují a dokupují a dokupují a nebo přecházejí k nám.
mpcz, 04.08.2016

Tak já ten internet dostal od nich zdarma k tarifu takže mě to až tolik netrápí ale mohli mi na prodejně říct že je tam omezená rachlost.
Volal jsem jim a prej s tím nic dělat nejde za neomezenou rychlost a 10GB FUP chtěli 750Kč měsíčně.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

No ten popis situace mi přijde dost laxní, slovo neomezený používáš jednou na rychlost, jednou na objem dat, rychlost zaměňuješ MBajty za Mbity, takže dost nečitelné.
Každopádně internet s tvou rychlostí a 30GB mi přijde jako přijatelný pro značnou část uživatelů, zvláště pokud je dán tzv. zdarma k tarifu.
Jen dvě věci: nic není zdarma, buď si jist, žes jim to nějak jinak zaplatil. Docela by mě zajímalo, k jakému tarifu to dávají zdarma, když samotný tento internetový balíček musí stát pár set Kč.
mpcz, 04.08.2016
0 x

S_a_M

Příspěvekod S_a_M » 9 years ago

Davaji to k Firemnimu Red ... 4 x neomezny voláni + tenhle net za 2000 s dani coz neni na cz pomery tak hrozny, ale co jsme na to sbezne mrknul tech 30 GB je pro vsechny v baliku, takze asi tak... Hele na ferovku kolik toho beznej user prosurfuje 4 - 6 GB mesičně, s mobilem jsme se nikdy nedostal nad 1GB, navigace, firemni apky, web.
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Jé, kéž bych tak měl takové běžné uživatelé s 4 - 6 GB/měsíc :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

máš snad mobilní zákazníky na netu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

_luky_

Příspěvekod _luky_ » 9 years ago

Internet od Vodafonu s tou bílou pixlou od Huawei máme na chalupě:
Je to tak, jak se píše na internetu: Tj. přes den je rychlost omezená na 8/4Mbit/s. 0:00-6:00 to jede bez omezení (rychlost i FUP). LTE umožňuje vyšší rychlosti a takhle si zbytečně nezatěžují síť, za kterou se s LTE v mobilu platí víc. Tahle služba je navíc nepřenosná - kdyby zjistili, že s tím moc cestujete, tak vám to zatrhnou. A ta SIM karta nefunguje v jiným HW.
Je tam 30GB FUP, ale jen na některé služby náročné na data. Přesnější popis se mi nepodařilo z nich dostat, ale na běžné serfování po webu se to nemá vztahovat.
Se sílou signálu problém není. Ty 3 čárky z 5ti jsou zcela dostatečný. Mě se dle polohy na okně podaří získat 3-4 čárky z 5 a na funkci to nemá vliv.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

hapi píše:máš snad mobilní zákazníky na netu?

Ptal se, kolik toho prosurfuje běžný uživatel, neřekl mobilní uživatel. Ostatně takový mobilní uživatel by byl jako každý jiný, akorát tenhle si je vědom nízkého FUP, takže se sám omezuje a hodně si rozmyslí, jestli si pustí video na youtube aj.
0 x

hapi

to ani ne protože mobilní internet máš většinou v mobilu a mobil si tolik dat neukousne tak jako stolní počítač. Takže rozdíl je extrémní a jak se tu píše, LTE ktabična neni přenosná takže o mobilní internet nejde :-)
0 x

barneby

Příspěvekod barneby » 9 years ago

hapi píše:to ani ne protože mobilní internet máš většinou v mobilu a mobil si tolik dat neukousne tak jako stolní počítač. Takže rozdíl je extrémní a jak se tu píše, LTE ktabična neni přenosná takže o mobilní internet nejde :-)

To podle mě není úplně tak pravda. LTE modem se simkou od Vodafonu je přenosný. Můžeš si ho vzít kamkoliv v ČR, já už jsem s ní projel docela dost míst. Navíc se ani Vodafone nebrání tomu aby jsi si tu sim dal do USB a používal jí třeba ve vlaku atd..
0 x

mpcz

Zdravím,
stále dokolečka. Není dobré se podívat do smlouvy, jak je to s tou přenositelností? Možná něco napoví reklamní slogan Vodafone i když je třeba počítat s různými chytáky:
Vytvořte si Wi-Fi síť vždy tam, kde jste vy.
S naším Připojením bez kabelu+ je to snadné.

mpcz, 06.08.2016
0 x

hapi

_luky_ píše:Internet od Vodafonu s tou bílou pixlou od Huawei máme na chalupě:
Je to tak, jak se píše na internetu: Tj. přes den je rychlost omezená na 8/4Mbit/s. 0:00-6:00 to jede bez omezení (rychlost i FUP). LTE umožňuje vyšší rychlosti a takhle si zbytečně nezatěžují síť, za kterou se s LTE v mobilu platí víc. Tahle služba je navíc nepřenosná - kdyby zjistili, že s tím moc cestujete, tak vám to zatrhnou. A ta SIM karta nefunguje v jiným HW.
Je tam 30GB FUP, ale jen na některé služby náročné na data. Přesnější popis se mi nepodařilo z nich dostat, ale na běžné serfování po webu se to nemá vztahovat.
Se sílou signálu problém není. Ty 3 čárky z 5ti jsou zcela dostatečný. Mě se dle polohy na okně podaří získat 3-4 čárky z 5 a na funkci to nemá vliv.

píše něco jinýho
0 x

mpcz

Zdravím,
stále dokolečka, tak znovu:
Vodafone, oficiální reklamní brožura:
Vytvořte si Wi-Fi síť vždy tam, kde jste vy.
S naším Připojením bez kabelu+ je to snadné.
Jestli něco někdo píše jiného, tak je to jeho věc. Já to čtu takto: můžu se s ním pohybovat, jak chci. Ostatně těch nesmyslů v tomto vláknu padlo už více, ale určitě to mysleli dobře, jen se nechali od Vodafonu nachytat, nebyli sami.
mpcz, 06.08.2016
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 9 years ago

Upresnim jenom fakt ze tu sim si do modemu (jineho nez huawei z distribuce vf) muzes dat ale to je tak vsechno. Behat ti to v nem nebude, resp v zadnem jinem nez vf od vf.

Jak a proc? Omezeni na hw sn, pritoze fup a hlidani ti dela koncova cpe, takze pokud by si mel neco jineho tak to neudela co vf chce. Takze to je zakazany. Easy.
Muzes si dat kam chces, ale fungovat bude pouze ve vf modemu.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

mpcz

Zdravím,
tak zde je vše jasné, aspoň mě to tak připadá, jen ještě maličkost, jestli, co a jak má klient napsané ve smlouvě.
I když to dělání FUP koncovým zařízením mi úplně logické nepřijde, na toto téma to asi vliv nemá. Možná jde o nějaký kombinovaný systém.
mpcz, 08.08.2016
0 x