❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ukotvení stožáru - sedlová střecha
Ukotvení stožáru - sedlová střecha
Můžete hodit nějaké fotky jak to řešíte? Nechali jsme si dělat jeden stožár a udělali to vcelku katastroficky, špatně to drží, kroutí se to. Díky.
0 x
Třeba takhle:
Trubka 89mm, 2m pod střechou, 4m nad střechou. Bez problémů unese 60cm anténu na vrcholu, a možná i víc (to už záleží na těch trámech). Původní plán byl 9m trubka (3x3m na příruby) o průměru 60mm, polovina délky upevněná zvenku ke štítu. Ale když jsem si to zkusil cvičně postavit na zahradě, došlo mi, že to je nesmysl. Muselo by to být kotvené lany nejspíš ve 2 bodech a ani tak by to nebylo ideální. S tou 89mm je to stabilnější, hezčí a asi i levnější.
Trubka 89mm, 2m pod střechou, 4m nad střechou. Bez problémů unese 60cm anténu na vrcholu, a možná i víc (to už záleží na těch trámech). Původní plán byl 9m trubka (3x3m na příruby) o průměru 60mm, polovina délky upevněná zvenku ke štítu. Ale když jsem si to zkusil cvičně postavit na zahradě, došlo mi, že to je nesmysl. Muselo by to být kotvené lany nejspíš ve 2 bodech a ani tak by to nebylo ideální. S tou 89mm je to stabilnější, hezčí a asi i levnější.
0 x
To není dobré do budoucna... ty trámky vypadají dost historicky a chatrně... Ta trubka a držáky váží hodně... Ikdyž teď můžou držet festovně tak časem jak se bude trubka neustále vítrem chvět začne to povolovat.. A ještě drží celou váhu... Pro klid by to chtělo podepřít ať celou váhu stožáru nemusí nést tyto trámky a pak to bude v klidu do budoucna...
0 x
Je ti jasný, že z hlediska chvění není lepšího (běžně používaného) materiálu, než dřevěný trám? A že kolem a kolem unesou celou střechu ... Spíš není vhodno věřit těm šroubům - aby to neklesalo vlastní vahou v těch přírubách. Ale to se časem zasekne o ten žárový zinek 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Zdar, ty tramy jeste vypadaji dobre pokud tou strechou netece tak je to ok, ale radsi bych to kotvil i k podlaze. Hlavne je dobry kotvit po vetsich sedmentech, a zakotvit co nejblize krytiny pomoci roztahvaciho drzaku mezi tramy aby se ti to zbytecne nemlelo u pruchodu a neznicla se pruchozi taska. Pokud si chces byt jist nech si spocitat statiku.
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!