❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ethernet over PowerLine - zkusenosti

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

Re: Ethernet over PowerLine - zkusenosti

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Máte nějaký odzkoušený model na 30-50Mbs? Občas by se to když není vyhnutí šiklo. Teď mě čeká jeden zákazník v domově důchodců a asi nebude jiná možnost než to zkusit takhle. Našel jsem:

http://wifi.aspa.cz/lan-pres-230v-k5693 ... 30v-k15020
https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=53426
http://www.i4wifi.cz/LAN-10-100-1G/TL-P ... -Mbps.html

S ohledem na cenu by to chtělo levnější kousky. Mají všechny stejný chipset nebo je mezi těmi levnými nějaký lepší?
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Ty tp-linky mam vyzkouseny a dlouhodobe behaji v klidu. Z pudy na spolecne elektriky pres tri patra do prizemi, kde to jde pres hodiny (digi) a jistice ... 40/20mbps kdyz sem to naposledy meril ... :wink:

Pokud chces, tak ti jeden par muzu na test na omezenou dobu i pujcit ci pozdeji odprodat :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Díky, zkusím ty TPlinky -TP-LINK TL-PA2010 Starter Kit.
0 x

arrabbella

Příspěvekod arrabbella » 9 years ago

Powerline TP-LINK občas používáme, není to špatné. Jen teď trošku ovažuju, zda má smysl kupovat ty, na kterých píšou větší "krabicovou rychlost" - 200/500 Mbps. Myslím, že jsem vždycky bral ty "nejpomalejší".
Netestoval někdo, zda:
- ve stejném domě na stejných zásuvkách dražší typy dokážou jet rychleji oproti levnějším (tam, kde dělám s nejlevnějšíma 20 Mbps, udělal bych s nejdražšíma 40 Mbps?)
- zda tam, kde se nejlevnější 200 Mbps neslinkují vůbec, se mohou 500 Mbps "použitelně" slinkovat (třeba 10-20 Mbps)
Nebo je rozdíl reálně pozorovatelný jenom v laboratorních podmínkách / matlabu? :-)
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Ja mam zkusenost v mem byte kde bydlim kdy na stejne fazi provozuju powerline po hlininku asi na 15m vedeni cca 3-4 roky.

DLINK powerline DHP200 - funkcni asi rok, pak se jedna pulka odporoucela - prestaly svitit vsechny led, proste nic propustnost kolem 40Mbit/s pokud si dobre vzpominam
TP-link tl-pa111 - dost casto se zasekaval, obcas nejake potracene pakety, propustnost kolem 50 Mbit/s
DEVOLO dlan 500 tusim - propustnost kolem 175Mbit/s, nulova ztratovost, latence kolem 6ms, nikdy jsem nerestartoval - pujcil jsem znamemu na test a uz mi je nevratil - poslal penize
Zyxel pla tusim 4200 nebo tak nejak- propustnost kolem 100Mbit/s, latence 4ms, asi 5x za den se to na chvili rozpoji a spoji (cca 4 pakety se ztrati)
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

arrabbella píše:Powerline TP-LINK občas používáme, není to špatné. Jen teď trošku ovažuju, zda má smysl kupovat ty, na kterých píšou větší "krabicovou rychlost" - 200/500 Mbps. Myslím, že jsem vždycky bral ty "nejpomalejší".
Netestoval někdo, zda:
- ve stejném domě na stejných zásuvkách dražší typy dokážou jet rychleji oproti levnějším (tam, kde dělám s nejlevnějšíma 20 Mbps, udělal bych s nejdražšíma 40 Mbps?)
- zda tam, kde se nejlevnější 200 Mbps neslinkují vůbec, se mohou 500 Mbps "použitelně" slinkovat (třeba 10-20 Mbps)
Nebo je rozdíl reálně pozorovatelný jenom v laboratorních podmínkách / matlabu? :-)

Ruzne powerliny na stejnem miste funguji kazdy jinak. Jina propustnost, jina latence, nektere ztrati obcas pakety. Stejne tak na miste kde mi treba tp-link nejel vubec se devolo chytlo treba na 5Mbit propustnost... Dost sem s nema laboroval u sebe doma a parkrat ty sve pujcoval nekde zakaznikovi nebo znamemu aby testl jeslti jedou jeslti si ma koupit ty stejne. K zakaznikoum to nerad davam. Snad sem to nedaval nikdy pokud si dobre vzpominam...
0 x