❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Istenie na stoziar
pracovní postroj, karabiny, smyce, lano.
co víc?
co víc?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
http://www.takos.cz/souprava-pro-praci- ... 15193.html
nieco taketo, nema niekto skusenosti?
nieco taketo, nema niekto skusenosti?
0 x
Jo, ale na 20m stožár by to chtělo 20m navyják, aby ses jistil už zezdola. Tak jsem to plánoval u sebe, ale nakonec to nepoužívám. 10m je Ti v tomto směru nanic.
0 x
používám celotelovy úvazek, karabiny, jistící smyce... vždy dvě karabiny, pripoutane k postroji ( pro jistotu používám jednu červenou a jednu modrou ).
jako základ povazuju postroj, lano, karabiny ( mám jich 6 ), kladku (malá od petzla ), osmu, smyce ( u nás se dá za pár kacek koupit od singin rock - těch mám dost dá se s nima tahat i materiál - antény a dokonce jsme s nimi tahali na střechu i stozar ) ... a když lezu po plechové střeše tak mám petzl stop ( taková modrá brzda s pákou - zkoušeli jsme i grigri2 ale ta mi nesedela ) a na postroji pripnutej blokant ascension - s tím se dá po laně vyšplhat v kombinaci se stopem.
tady ten navijak je fajn ale jen v případě že mas stožár oplocenej a nikdo se k tomu nedostane. funguje to jako pás v autě... vždy když to někde bylo, museli jsme nejdřív stáhnout karabinu z navijáku, připoutat se a pak teprve lézt... takže na stalo tam bylo uvazane ocelové lanko za které se karabina stahovala k zemi...
bohuzel v našem kraji nepoužitelné, při další návštěvě stožáru bych to už nemusel najít
jako základ povazuju postroj, lano, karabiny ( mám jich 6 ), kladku (malá od petzla ), osmu, smyce ( u nás se dá za pár kacek koupit od singin rock - těch mám dost dá se s nima tahat i materiál - antény a dokonce jsme s nimi tahali na střechu i stozar ) ... a když lezu po plechové střeše tak mám petzl stop ( taková modrá brzda s pákou - zkoušeli jsme i grigri2 ale ta mi nesedela ) a na postroji pripnutej blokant ascension - s tím se dá po laně vyšplhat v kombinaci se stopem.
tady ten navijak je fajn ale jen v případě že mas stožár oplocenej a nikdo se k tomu nedostane. funguje to jako pás v autě... vždy když to někde bylo, museli jsme nejdřív stáhnout karabinu z navijáku, připoutat se a pak teprve lézt... takže na stalo tam bylo uvazane ocelové lanko za které se karabina stahovala k zemi...
bohuzel v našem kraji nepoužitelné, při další návštěvě stožáru bych to už nemusel najít

0 x
co pouzivate na vytahovanie veci hore, aby clovek zhora nemusel schadzat dolu....taktiez nejaky box do ktoreho by sa tie veci davali...viete nieco poradit?
0 x
Lanovku - šikmo dolů napnuté lano. Na něm přichycena taška/batoh s kladkou. Ke kladce přichycené druhé lano, které si technik nahoře přitahuje a vytahuje si tak náklad.
0 x
DarkLogic píše:Lanovku - šikmo dolů napnuté lano. Na něm přichycena taška/batoh s kladkou. Ke kladce přichycené druhé lano, které si technik nahoře přitahuje a vytahuje si tak náklad.
to si neviem predstavit, nevies poslat nejaky obrazok? dik
0 x
Fotku nemám. Ale když to teda řeknu ještě jednodušeji: napnuté lano z bodu A (nahoře) do bodu B (dole). Po něm bude jezdit nějaké kolečko (kladka) a ke kolečku je přichycena taška s věcma. K tomuto kolečku je také přivázáno další lano, jehož druhý konec je v bodu A (nahoře) a technik si s ním přitahuje tašku s věcma k sobě.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
uz jsem to sem myslim nekdy daval
je to starsi, ale stale to delame obdobne
http://nas-net.org/lanovka/
(to video lepsi stahnout a pak pustit)

http://nas-net.org/lanovka/
(to video lepsi stahnout a pak pustit)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
tak nakoniec sme kupili taku malu kladku, tu sme zatial povrazom uchytili o konzolu a zraloka (ta konzola je nasrobovana na bok stoziara) a po tej kladke posielame veci...taha to ten co je dolu...velky pracovny vak...zaujimavo to funguje..foto neskor poslem...
0 x
To bude mít jednu nevýhodu. Ve větru omlátíš anténu o stožár, pomůže když přivážeš na anténu jedno volně visící lano kterým to budeš přidržovat. Ta Victorova lanovka tohle eliminuje daleko elegantněji.
0 x
toto bolo take riesenie urobene za 20 minut...a plni to zatial ucel...tak ci tak vo velkych vetroch sa toho vela neda na stoziari urobit...
0 x