Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením Observia, konkrétně syslogů. Systém jsem neinstaloval já, již jsem jeje převzal a snažím se jej dát do pořádku, jelikož nebyl pár let udržován. Problém je, že v roce 2015 v září se přestaly v Observiu v syslogu vypisovat jakékoli hlášky. Event logy fungují. To znamená, že to fungovalo a najednou přestalo. Jelikož jsem to v té době ještě nespravoval, nemohu říct co se stalo. V GUI Observia se objevuje pouze hláška:
No syslog entries found!
Check that the syslog daemon and Observium configuration options are set correctly, that your devices are configured to send syslog to Observium and that there are no firewalls blocking the messages. See documentation and configuration options for more information.
Konfigurace jsem kontroloval a vše vypadá, že je v pořádku podle dokumentace. Na zařízeních k žádným změnám do září určitě nedošlo. V případě, že by mi byl někdo schopen poradit mohu přiložit aktuální konfiguraci observia, config.php, syslog.php, syslog-ng.php.
Systém běží na Ubuntu 13.04 (raring).
Děkuji předem za jakoukoliv radu.
Martin
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Observium - syslog
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Obávám se, že tady se odpovědi bohužel nedostane. Observium z lidí na fóru používá málokdo, jestli vůbec. Většina místních jede na Zabbixu.
0 x
To je škoda, podle mě je to pouze nějaká triviální chyba, kterou přehlížím... Zase nechci nasazovat dva systémy na dohled sítě.
0 x
Jestli je to to, co si myslím, tak
... na to si radšej odskočáme do lesa pane hrábě
Sorry za offtopic, ale nedalo mi to
... na to si radšej odskočáme do lesa pane hrábě
Sorry za offtopic, ale nedalo mi to
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín
Bohuzial ten popis je tak maly, ze v podstate nie je sanca zistit kde je problem. Bezi syslog ? Ak si do neho posles cez logger nejake data, zobrazi sa to v syslog.log ? Prava na subor sa nezmenili ? Ten system nepoznam, ale linux je ukecany vseobecne, takze treba hladat v logoch priamo v systeme ...
0 x
Zprávy se v sylogu v CLI ukládají. Podle mě se pouze neodesílají na webové rozhraní. Právě by mi asi pomohla znalost člověka co má s observiem zkušenost, aby mě byl právě schopen navést na nějaký troubleshooting.
0 x