❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Silnesnet02 - POZOR

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
revenge

Re: Silnesnet02 - POZOR ZLODEJI A PODVODNICI

Příspěvekod revenge » 9 years ago

stepan.benes píše:
revenge píše:Dobrý den,

po vaši neadekvátní reakci na ispforum, bereme
vaši reklamaci u nás za uzavřenou.

S přáním příjemného dne
Golasowski
SilesNet s.r.o.

heleme se, ono to umi napsat i jinou nez automatickou zpravu. Jsou to proste zlodeji a ten kdo u nich snad chce nakoupit, by se mel pripravit na riziko toho, ze dostane misto zbozi hromadu srotu.

ČOI !!! A není co řešit

Ja jsem byl na PCR, to oznamit jako podvod ale mas pravdu ze COI to bude zajimat taky, kdyz se reklamace vyrizuje timto zpusobem.
1 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

Nevím jestli Ti to něco pomůže, je to prodáváno jako bazarové zboží, navíc v popisu měl že se může jednat o zařízení s nižším úrovní rssi, ccq apod. Ale zase na druhou stranu pokud Ti řekl že to je vyzkoušené a funkční...
Ale jako ta odpověď typu: tys o nás napsal na ispfóru, tak na reklamaci zapomeň, to je fakt dos tobrý argument :)
0 x

revenge

Leeonek píše:Nevím jestli Ti to něco pomůže, je to prodáváno jako bazarové zboží, navíc v popisu měl že se může jednat o zařízení s nižším úrovní rssi, ccq apod. Ale zase na druhou stranu pokud Ti řekl že to je vyzkoušené a funkční...
Ale jako ta odpověď typu: tys o nás napsal na ispfóru, tak na reklamaci zapomeň, to je fakt dos tobrý argument :)

Sorry,
ale to neni pravda. Ja bych si neco takovyho nekoupila. Ja jsem dostala jasne takovouto odpoved, kdyz jsem se ptala na kondici zbozi:

Dobrý den,

celkem máme od UBNT přes 200kusů. Vaše počty kusů není problém splnit.
Jednotky Rocket jsou naprosto v pořádku. Ostatní jednotky jdou zapnout, pingají.
Jde se na ně přihlásit a u všech je nahrán nový firmware.
Může být problém akorát v tom, že některé mají vyšší dbm, jiné mají špatné TX/RX
a u některých jsou parametry Q a C horší.

S přáním příjemného dne
Golasowski
SilesNet s.r.o.
0 x

lukasw
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 9 years ago

musim se zastat viktora, blokovat pripadne prodejce je nesmysl - technicky to poslal sam /dalsi nick, ip a pod./
pravdu se tady na foru nedozvime pravdepodobne nikdy, proto bych nesoudil ani jednu stranu.

spise me trochu zarazi reakce te kupujici,
rozhodla se (v nejake vyse uvedenem prispevku psala zenskym rodem, tak to snad nebyl preklep, pokud jo, tak se panovi omlouvam) ze si neco koupi v bazaru, co vime ? koupila rocket, kolik jich koupila ? za 1000 kč ? uupppssss.
jeden? nefungoval, reklamovala, dostala odpoved - "zbozi bylo za nizkou cenu ( 1000,- Kc za rocketa ), v priloze Vam posilam co mame aktualne skladem, dekuji." co kdyz to znamenalo, kouknete se co mame skladem, nejak to vymenime, a kupujici misto toho zaspamovala ispforum ? /datumove jsou to vanocni svatky, taky neresim co opravdu nehori/
ČOI ? PČR ? good luck, ztrata casu
zadne dalsi RELEVANTNI informace proto abychom meli nazor nemame

takze kdyz to shrnu, koupila si problem a misto toho aby to resila s prodejcem pravni cestou tak kolem sebe kope nozickam a svete kolem posxr se a vyres mi ho. Proč ?
neznam silesnet, nemam s nima nic spolecneho a celkove me nezajimaji, ale osobni vypady by tu asi byt nemely a pokud ano, tak hoodne silne podlozene.
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz

revenge

lukasw píše:musim se zastat viktora, blokovat pripadne prodejce je nesmysl - technicky to poslal sam /dalsi nick, ip a pod./
pravdu se tady na foru nedozvime pravdepodobne nikdy, proto bych nesoudil ani jednu stranu.

spise me trochu zarazi reakce te kupujici,
rozhodla se (v nejake vyse uvedenem prispevku psala zenskym rodem, tak to snad nebyl preklep, pokud jo, tak se panovi omlouvam) ze si neco koupi v bazaru, co vime ? koupila rocket, kolik jich koupila ? za 1000 kč ? uupppssss.
jeden? nefungoval, reklamovala, dostala odpoved - "zbozi bylo za nizkou cenu ( 1000,- Kc za rocketa ), v priloze Vam posilam co mame aktualne skladem, dekuji." co kdyz to znamenalo, kouknete se co mame skladem, nejak to vymenime, a kupujici misto toho zaspamovala ispforum ? /datumove jsou to vanocni svatky, taky neresim co opravdu nehori/
ČOI ? PČR ? good luck, ztrata casu
zadne dalsi RELEVANTNI informace proto abychom meli nazor nemame

takze kdyz to shrnu, koupila si problem a misto toho aby to resila s prodejcem pravni cestou tak kolem sebe kope nozickam a svete kolem posxr se a vyres mi ho. Proč ?
neznam silesnet, nemam s nima nic spolecneho a celkove me nezajimaji, ale osobni vypady by tu asi byt nemely a pokud ano, tak hoodne silne podlozene.

KoupiLA jsem 4 kusy, slusne pozadala o vymenu / reseni a dostala odpoved ktera je od nich temer automaticka. Pokud zde budete reagovat napriklad na sektorovou antenu, ze tedy mate zajem. Prijde Vam vzdy odpoved kde Vam zasilaji jejich cenik veci, ktere nechcete.

Ja nepotrebuji aby jste to za me resil, chtela jsem jen upozornit na to aby se nekdo dalsi takto pripadne nemohl napalit. Co Vam na tom prijde spatneho ? Dle me je to uplne v poradku, ale pokud u Vas v eschopu praktikujete podobne jednani, tak to potom chapu.

Navic dle nasledujicich reakci, nejseme sami koho podvedli. Pokud prodejce tvrdi, ze zbozi je 100% funkcni a ono neni, tak je uplne normalni ze vrati penize, nebo zbozi vymeni. To ale oni udelat nechteli, reagovali na to ze zbozi proste bylo za vyprodejovou cenu a ze bylo funkcni.
1 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

to je ten prdejce co posila postou az od 3 litru ? tak to sem rad ze maj takovy podminky, jinak bych uz taky mel doma treba par kusu nefunkcniho HW a me nedela problem dojet pres pul republiky a vyrikat si to s nekym :P pokud by do maila a telefonu mlel svy hovna.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pixall

Příspěvekod pixall » 9 years ago

lukasw píše:ČOI ? PČR ? good luck, ztrata casu
....
takze kdyz to shrnu, koupila si problem a misto toho aby to resila s prodejcem pravni cestou tak kolem sebe kope nozickam a svete kolem posxr se a vyres mi ho.

zaujimalo by ma, akou "pravni cestou" by si chcel riesit takuto vec. komercny pravnik moze spravit v prvom kroku leda tak bububu, za ktore kupujuci pravnikovi zaplati tolko ako by stal novy rocket. vysledok je absolutne nezaruceny => je nezmyselne riesit to tymto sposobom. na podanie na COI a PCR ma poskodeny naklady v podobe trochu strateneho casu, vysledok je sice podobne neisty, ale predavajuci sa aspon musi tymto zaoberat, a pokial ho to bude dostatocne otravovat, moze mu byt jednoduchsie vratit tych par korun alebo vytiahnut zo skladu druhy rocket a vymenit ho.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

Ta právní cesta je přesně ČOI :wink:
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

lukasw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 9 years ago

no, vzhledem k tomu, ze jsem napsal pouze zhrnuti dostupnych faktu a uz dana slecna /pani/ napada i mne, tak jsem si obrazek udelal . . .

ze nejde o varovani ostatnich je patrno z predchozich jejich prispevku, kde se domaha vycisteni fora, smazani uzivatele a "ochrany" ostatnich kupujicich. Podotykam, prvni 4 thready jsou od admina a tykaji se provozu.

1) prvni thread se jmenuje "pravidla . . . "
..
4) se jmenuje "pozor na nepoctive inzerenty"
popsáno vse dulezite - co dodat ?

pro ostatni:
pokud to beru ciste z pravniho hlediska se zohlednenim platneho NOZ a platnych souvisejicich predpisu pro vztahy kupujici/prodavajici:
porad nevime, v jakem postaveni je kupujici i prodavajici a co je zbozi - stav.

je uplne jedno, kdo podal inzerat, dulezity je doklad a co na nem je a nebo neni.
prodavajici byla firma nebo to borec prodal "za sebe - clovek" ?
kupujici byla firma nebo to bere jako fyzicka osoba - clovek ?
koupila s dokladem nebo bez ?
jak meli domluveny presne stav zbozi ? nove, pouzite, vady . . .

z toho mi plynou nektere zakladni vztahy -
PCR bude mit porad stejny postoj- tak ti se ji budou v prvnim kole snazit presvedcit, ze se nejedna o trestny cin, kdyz bude trvat na tom, at to sepisou a to fakt bude muset trvat moc, tak to sepisou, predaji to na oddeleni tam kde ma sidlo firma, borce si predvolaji, on rekne ze to neni pravda, ze vsechno odesilal funkcni a tim to zhasne - podotykam, borka uvadi, ze zarizeni opravdu dostala a dokonce to chvili fungovalo, takze o podvod nejde bohuzel. (nechci se prodejce zastavat, ale on to opravdu mohl funkcni poslat).

COI a obecne cesty k reseni
1)koupila bez dokladu od cloveka - jeji boj, stejne jako pri nakupu na bazaru nebo na burze, to se tyka vsech bezdokladovych nakupu, bud prodavajicicho znam a nebo si na nej umim sehnat reference nebo do toho nejdu, nebo musi byt cena natolik zajimava, aby kryla riziko a nebo jsem takovy odbornik ze si to umim posoudit sam a v tom pripade si dojedu. - jeji situace nema smysluplne pravni reseni - kvuli 4kkč to nikdo resit nebude

2)s dokladem koupila jako firma od firmy - COI ji posle do zadele, dostane slusny unifikovany dopis, ve kterem ji reknou ze to je jeji problem, borce vyzvou k tomu at k tomu neco rekne, on k tomu neco napise a tim to zhasne. pokud ma sjednanou zaruku v kupni smlouve, ma narok na reklamaci, pokud zaruku sjednanou nema, ma smulu, slo by se oprit o ustanoveni o obecne zodpovednosti, ale to je prace pro pravnika, kvuli 4kkč to bude delat jenom znamy nebo kamarad, nebo nejaky hejl z neziskovky, ktery se v normalnim prostredi neuzivi, taky lze na doklad doplnit kouzelne vety, ktere znamenaji ze prodavajici za to neruci naprosto vubec.

3) s dokladem koupila jako clovek od firmy - COI vyzve firmu k vyjadreni, oni se vyjadri a tim to zhasne. dostane unifikovany dopis a to bude vse. - pokud dodrzi platnou legislativu, ma celkem slusnou sanci domoci se sveho prava, ziskat penize nebo funkcni veci zpet. ledazeby to borec nechal vytuhnout a zmizel.

4) s dokladem koupila jako firma od cloveka - COI viz bod 2. zbytek bez sance

Co stale nevime, je, zda reklamovala, to znamená seznámila podejce s tim, ze je to vadne, zaslala mu to s popisem zavady, pockala na jeho vyjadreni, nebo prvni co udelala propadla panice a zacala spamovat na foru.
naklady na ztrateny cas a podobne ptakoviny - pouze v pripade prokazani cinu - umyslu - takze taky nic.
nechci se zastavat prodejce, ale mam z toho osobni pocit, ze slecna vubec netusi co dela a co ma delat.

pokud jsem dobre pochopil predchozi text, to zarizeni se PRAVIDELNE co 10 minut resetuje do defaultniho nastaveni ? hele, a mohl bych ho videt ? yetty a zahady jsou moje hobby. . .
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

ze sem tak smely... jak se pozna takovy "nepoctivy inzerent" ? co by mel poctivy splnovat ? asi vic jistoty a ochrany ma clovek pokud kupuje skrz aukro a pokud se budou tady tolerovat nove vznikly uzivatele co hned prodavaj, tak je sance narazu na hajzla stale velka. Stoji za zamysleni neblokovat li tydle nove ovce pro Prodej dokud nemaj aspon xx prispeveku ci urcite stari registrace nicku.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

jo tohle zni rozume, chces li prodavat na "odbornem" foru ... zapoj se .. tedy prodavej / nabizej az budes mit alespon ... rekneme 200 pripsevku ?
1 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

revenge

Zbozi bylo zakoupeno proti dokladu vystavenym za firmu silesnet. Zbozi bylo prodejcem oznaceno jako ZCELA FUNKCNI A BEZ ZAVAD, viz. mail ktery jsem jiz postovala. Nikde jsem netvrdila ze to fungovalo. Po pripojeni proste zarizeni jde do defaultu, jakoby se nekde zkratovalo a tim vyresetovalo.

Zastavat se tady smejdu, kteri podvadi je silenost, ale jak uz jsem napsala. Ocividne podobne praktiky mate i u Vas v obchode, proto me to neprekvapuje. Ale pro ostatni jsem vyjadrila upozorneni / paniku proto aby ostatni nemeli stejnou zkusenost. Blokovanim uzivatele jsem chtela opet znovu ochranit pripadne dalsi nakupujici.

PS: toto blokovani / inzerce pokud to nema nejakou historii, je dobry napad.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

Viktor Novotný píše:jo tohle zni rozume, chces li prodavat na "odbornem" foru ... zapoj se .. tedy prodavej / nabizej az budes mit alespon ... rekneme 200 pripsevku ?

200 je podle mě dost, z mého pohledu by stačilo třeba i 50, rozhodně je to lepší jako když si tu někdo vytvoří nick jen pro prodej.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

phpBB umí cenzurovat slova. Tak stačí nějak vhodně nahrazovat ten jejich název, který tam stejně asi dát musí :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

do nicku ? nemusi .. na co .. do tela prispevku ? nemusi .. natahne lidi, mailem posle seznam .. to proste neohlidas :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education