Příspěvekod lukasw » 9 years ago
no, vzhledem k tomu, ze jsem napsal pouze zhrnuti dostupnych faktu a uz dana slecna /pani/ napada i mne, tak jsem si obrazek udelal . . .
ze nejde o varovani ostatnich je patrno z predchozich jejich prispevku, kde se domaha vycisteni fora, smazani uzivatele a "ochrany" ostatnich kupujicich. Podotykam, prvni 4 thready jsou od admina a tykaji se provozu.
1) prvni thread se jmenuje "pravidla . . . "
..
4) se jmenuje "pozor na nepoctive inzerenty"
popsáno vse dulezite - co dodat ?
pro ostatni:
pokud to beru ciste z pravniho hlediska se zohlednenim platneho NOZ a platnych souvisejicich predpisu pro vztahy kupujici/prodavajici:
porad nevime, v jakem postaveni je kupujici i prodavajici a co je zbozi - stav.
je uplne jedno, kdo podal inzerat, dulezity je doklad a co na nem je a nebo neni.
prodavajici byla firma nebo to borec prodal "za sebe - clovek" ?
kupujici byla firma nebo to bere jako fyzicka osoba - clovek ?
koupila s dokladem nebo bez ?
jak meli domluveny presne stav zbozi ? nove, pouzite, vady . . .
z toho mi plynou nektere zakladni vztahy -
PCR bude mit porad stejny postoj- tak ti se ji budou v prvnim kole snazit presvedcit, ze se nejedna o trestny cin, kdyz bude trvat na tom, at to sepisou a to fakt bude muset trvat moc, tak to sepisou, predaji to na oddeleni tam kde ma sidlo firma, borce si predvolaji, on rekne ze to neni pravda, ze vsechno odesilal funkcni a tim to zhasne - podotykam, borka uvadi, ze zarizeni opravdu dostala a dokonce to chvili fungovalo, takze o podvod nejde bohuzel. (nechci se prodejce zastavat, ale on to opravdu mohl funkcni poslat).
COI a obecne cesty k reseni
1)koupila bez dokladu od cloveka - jeji boj, stejne jako pri nakupu na bazaru nebo na burze, to se tyka vsech bezdokladovych nakupu, bud prodavajicicho znam a nebo si na nej umim sehnat reference nebo do toho nejdu, nebo musi byt cena natolik zajimava, aby kryla riziko a nebo jsem takovy odbornik ze si to umim posoudit sam a v tom pripade si dojedu. - jeji situace nema smysluplne pravni reseni - kvuli 4kkč to nikdo resit nebude
2)s dokladem koupila jako firma od firmy - COI ji posle do zadele, dostane slusny unifikovany dopis, ve kterem ji reknou ze to je jeji problem, borce vyzvou k tomu at k tomu neco rekne, on k tomu neco napise a tim to zhasne. pokud ma sjednanou zaruku v kupni smlouve, ma narok na reklamaci, pokud zaruku sjednanou nema, ma smulu, slo by se oprit o ustanoveni o obecne zodpovednosti, ale to je prace pro pravnika, kvuli 4kkč to bude delat jenom znamy nebo kamarad, nebo nejaky hejl z neziskovky, ktery se v normalnim prostredi neuzivi, taky lze na doklad doplnit kouzelne vety, ktere znamenaji ze prodavajici za to neruci naprosto vubec.
3) s dokladem koupila jako clovek od firmy - COI vyzve firmu k vyjadreni, oni se vyjadri a tim to zhasne. dostane unifikovany dopis a to bude vse. - pokud dodrzi platnou legislativu, ma celkem slusnou sanci domoci se sveho prava, ziskat penize nebo funkcni veci zpet. ledazeby to borec nechal vytuhnout a zmizel.
4) s dokladem koupila jako firma od cloveka - COI viz bod 2. zbytek bez sance
Co stale nevime, je, zda reklamovala, to znamená seznámila podejce s tim, ze je to vadne, zaslala mu to s popisem zavady, pockala na jeho vyjadreni, nebo prvni co udelala propadla panice a zacala spamovat na foru.
naklady na ztrateny cas a podobne ptakoviny - pouze v pripade prokazani cinu - umyslu - takze taky nic.
nechci se zastavat prodejce, ale mam z toho osobni pocit, ze slecna vubec netusi co dela a co ma delat.
pokud jsem dobre pochopil predchozi text, to zarizeni se PRAVIDELNE co 10 minut resetuje do defaultniho nastaveni ? hele, a mohl bych ho videt ? yetty a zahady jsou moje hobby. . .
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz