Také se na něco zeptám. Nemáte někdo zkušenost s řadičem LSI SAS1064E? V jednom ze starých serverů nám padl disk. Samozřejmě díky výpadku proudu, takže asi při zapnutí. Průšvih je, že tam nedokážu dát nový!
Pole pořád tvrdí, že je vytvořen RAID1 (logicky degraded) z disků s ID 9 a 255. Ten disk 255 tam ovšem nikde k nalezení není (no bodejť, když maximální ID může být 127). Jakýkoliv nový disk (teď tam mám 2TB WD PURPLE) je řadičem rozpoznán, ale použit jen samostatně. V linuxu se i nové zařízení vytvoří (pokud to udělám za jeho běhu). Ale do pole ho nepřiřadí. Ani hotspare z něj udělat nejde, tvrdí, že už tam nějaký je - nikdy ovšem nebyl, neboť to má jen dva šuplíky na disky, takže to fyzicky nešlo.
Disky jsou SATA, nemixuji.
Žádné "add to array" tam nikde není ... zlatý softwarový mdraid.
Přitom tenhle server je disková skartovačka. Tohle už je minimálně čtvrtý co tam odešel.
Nenapadá někoho, co s tím?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RAID LSI 1064e (v HP ML150)
RAID LSI 1064e (v HP ML150)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem z neopatrnosti a nedostatku zkušeností
"rozbil" mirror na LSI řadiči v PC(jakože server). Jediné, co jsem s tím byl schopen přes noc udělat(druhý den to muselo jet(všechna data docela velké firmy)), bylo přes SW na záchranu dat tato vytahat, reinstall a následné nahrání dat zpět. Tohle jde v případě jednoduchého mirroru udělat i s jedním diskem. Pokud ale z nějakého důvodu(třeba bezpečnost) ten řadič nebo i disky šifrují, tak je po prdeli.

ludvik píše:Také se na něco zeptám. Nemáte někdo zkušenost s řadičem LSI SAS1064E? V jednom ze starých serverů nám padl disk. Samozřejmě díky výpadku proudu, takže asi při zapnutí. Průšvih je, že tam nedokážu dát nový!
Pole pořád tvrdí, že je vytvořen RAID1 (logicky degraded) z disků s ID 9 a 255. Ten disk 255 tam ovšem nikde k nalezení není (no bodejť, když maximální ID může být 127). Jakýkoliv nový disk (teď tam mám 2TB WD PURPLE) je řadičem rozpoznán, ale použit jen samostatně. V linuxu se i nové zařízení vytvoří (pokud to udělám za jeho běhu). Ale do pole ho nepřiřadí. Ani hotspare z něj udělat nejde, tvrdí, že už tam nějaký je - nikdy ovšem nebyl, neboť to má jen dva šuplíky na disky, takže to fyzicky nešlo.
Disky jsou SATA, nemixuji.
Žádné "add to array" tam nikde není ... zlatý softwarový mdraid.
Přitom tenhle server je disková skartovačka. Tohle už je minimálně čtvrtý co tam odešel.
Nenapadá někoho, co s tím?
0 x
internetkyjov.cz